Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: jaką lodówkę kupić? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

jaką lodówkę kupić?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   noisy Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 19 kwiecień 2010 - 20:16

Mam nadzieję, że pomożecie mi w wyborze lodówki. Mam w sumie niezbyt dużą kuchnię, ale marzy mi się lodówka side-by-side. Wszyscy w domu mówią mi, że nie ma co takiej kupować, bo tylko dużo miejsca zajmie. Widziałam takie lodówki, ostatnio nawet oglądałam w media markt i naprawdę mnie wzięło. W sumie w najbliższym czasie nie pojadę do media markt, ale mogę sobie przez internet zamówić, bo podobno otworzyli sobie sklep internetowy medialux.pl Zastanawiam się tylko czy warto taki sprzęt kupować, czy jednak zrezygnować na rzecz zwykłej lodówki. Może coś poradzicie?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Dunka Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 20-kwiecień 10

Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:14

To zależy jakie masz potrzeby. Lodówka side by side jest chyba większa, prawda? Jeśli masz miejsce i czujesz że wykorzystasz miejsce w takiej lodówce, to kupuj;) A ze sklepem swoją droga się już zetknęłam, ma bardzo fajną ofertę i wygląda mi też na sklep MM. Ale to jest sieć, mają też Saturna, więc czemu nie mają zacząć także prowadzić sklepów internetowych?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   tyrzykropek25 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 21-kwiecień 10

Napisano 21 kwiecień 2010 - 10:02

tak wybór lodówki jest uzależniony od tego, jakie masz potrzeby i jaka będzie dla ciebie najlepsza, ale o tym już mówiła moja przedmówczyni.
Ale co do tego sklepu medialux to ja nie wiedziałam, że to jest internetowe media markt. Przecież oglądam TV słucham radia to czemu nie było o tym głośno ??

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 23 kwiecień 2010 - 19:46

Side by side - to szpan nie praktyka - szczególnie z kostkarką która niewiele miejsca zostawia.
a na marginesie znowu muszę udawać, że nie widzę PR'u Meedialux'a

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   noisy Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 05 maj 2010 - 09:46

Mam wrażenie, że chyba nie do końca wiesz, co mówisz. Obecnie lodówki side-by-side są bardzo popularne, a to głównie ze względu na więcej miejsca w środku. Jak ma się dużą rodzinę, to taka lodówka jak najbardziej się przydaje. Co do kostkarki, to faktycznie, można to uznać za zbędny gadżet, ale równie dobrze można by takim gadżetem nazwać ekspres do kawy, blender i wiele innych rzeczy, bez których można się obyć w kuchni.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 06 maj 2010 - 09:12

Wyświetl postUżytkownik noisy dnia 05 maj 2010 - 10:46 napisał

a to głównie ze względu na więcej miejsca w środku.

Właśnie o tym pisze, że w stosunku do zajmowanej powierzchni ilość miejsca w nich dostępnego jest stosunkowo niewielka. Nie jest problemem dać 15% więcej przestrzeni w czymś co jest 50% większe a przecież sam pisałeś, że masz stosunkowo nieduża kuchnię. Pytałeś o radę. Miałem i taką i taką lodówkę i wiem co piszę. Niesamowite marnatraswo przestrzeni - mała zamrażalka (węziutka i jescze z półką zająte przez kostkarkę) - masz wielką kuchnię wstaw sobie taką :) zawsze trochę więcej się upchnie. Masz małą kuchnię pomyśl nad optymalizacją przestrzeni.

Załączona grafikaZałączona grafika

P.S. żeby miec naprawde fajną lodówkę side by side trzeba wersji amerykańskiej - wielkiej :).

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   remontowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 06-lipiec 10

Napisano 06 lipiec 2010 - 14:26

Mi bardzo podobają sie lodówki typu side by sida, szczególnie ta http://www.moderni.p..._RSH1STPE_.html jest w niej bardzo dużo miejsca, ma bardzo ciekawy design. Jest tylko jeden problem- trzeba dysponować bardzo dużą przestrzenią w kuchni by sobie na nią pozwolić. Ja niestety tego szczęścia nie mam, w przeciwnym wypadku rozważałbym tylko tę opcję

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
działka budowlana

Działki budowlane w Polsce

Generalną tendencją w II kwartale 2009 r. Jest spadek cen działek wokół dużych miast. Największy dotyczy miejscowości podwarszawskich, takich jak Legionów, Łomianki, Stare Babice i Józefów. W niektórych przypadkach cena spadła nawet o 35%.
rzut parteru

Studia na architekturze

Architektura uważana jest za elitarny i bardzo trudny kierunek studiów technicznych. Z roku na rok cieszy się coraz większym powodzeniem. Liczba studentów przyjmowana w drodze rekrutacji jest niewielka. Studenci architektury przygotowują się do pracy odpowiedzialnej i twórczej. Nabywają wiedzę z różnych dziedzin technicznych, humanistycznych przyrodniczych, plastycznych i ekonomicznych...
dom jednorodzinny

Projekty domów z garażem w piwnicy

Wyznaczenie lokalizacji pod garaż, jest skomplikowanym zadaniem. Garaż, tak samo jak budynek mieszkalny, podlega wytycznym zawartym w decyzji o warunkach zabudowy.
dekoracje

Jesienne aranżacje wnętrz: kuchnia

Kuchnia, zaraz po salonie, jest centralnym miejscem w domu. Integracyjna funkcja obu pomieszczeń sprawiła, że bardzo często łączy się je w formie otwartej. Kuchnie otwarte, pod względem aranżacyjnym, nawiązują do salonów. Z tego względu też, nie należy się bać wspólnych elementów uzupełniających wystrój, które podkreślają spójny charakter obu pomieszczeń, np. dekoracji sezonowych.
Schody żelbetowe

Zbrojenie schodów żelbetowych

Schody to niezwykle ważny element komunikacyjny w domu piętrowym czy parterowym z poddaszem. Jest to dość kosztowna, wykonywana na długie lata inwestycja, dlatego należy dobrze przemyśleć wybór odpowiednich schodów. Jeśli padnie on na schody żelbetowe, pamiętajmy o dokładnym ich zaprojektowaniu i wykonaniu.