Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Wanny z hydromasażem - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Wanny z hydromasażem Jak dbacie o wanny z hydromasażem?

#1 Gość_rafi

• Grupa Guests

Napisano 12 kwiecień 2010 - 10:06

Mam pytanko do posiadaczy wanien z hydromasażem. Jak dbacie o wanny z hydromasażem i na co Waszym zdaniem powinienem zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takiej wanny?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Łukasz_58 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 01-wrzesień 10

Napisano 02 wrzesień 2010 - 06:03

Odradzam Ci wannę z hydro - w dyszach szybko gromadzi się brud i bakterie i zamiast relaksu będziesz miała chorobę skórną ;)

#3 Gość_Luk

• Grupa Guests

Napisano 29 wrzesień 2010 - 13:36

Kiedyś też myślałem, że to problem, ale żona się uparła i nie było zmiłuj. Ostatecznie nie jest to takie straszne, wystarczy systematycznie dbać i czyścić taką wannę. Jeżeli chodzi o dokładne wskazówki, to polecam stronę www.laminexbath.com.pl/pl/porady.html

#4 Gość_Agatka

• Grupa Guests

Napisano 05 październik 2010 - 22:36

Przede wszystkim musisz zainwestować w dobrą wannę - żaden chiński szajs tylko porządny sprzęt. Wyżej wymieniony laminex jest godny uwagi. Polski i solidny

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzyś2 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 30-wrzesień 10

Napisano 15 październik 2010 - 14:19

Proponuje firmę, poprzez którą kupiłem właśnie wannę z hydromasażem, bardzo dobre doradztwo i obsługa. Jestem zadowolonym klientem.
Zachęcam do skorzystania z ich sklepu internetowego znajduje się poniżej :
www.e-inclusive.pl
POZYCJONOWANIE
http://www.netimage.pl

#6 Gość_Roman

• Grupa Guests

Napisano 14 listopad 2010 - 22:59

Ja mam wannę z hydro Scandispa. Jak dla mnie rewelacja, bardzo dobre wykonanie. Wiadomo, że jeżeli ktoś takiej wanny nie czyści regularnie, to zbiera się w dyszach brud. Dlatego co kilka tygodni trzeba wyczyścić ją specjalnym preparatem. Oprócz tego korzystanie z niej to czysta przyjemność;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   bulabata Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 07-grudzień 10

Napisano 07 grudzień 2010 - 11:55

To że dysze zapchają się brudem to żaden argument. Przecież jak nie będziesz odkurzać dywanu to też w krótkim czasie będzie jeden wielki bałagan... :) Ja miałam w poprzednim mieszkaniu i gdyby tylko było mnie stać to na pewno bym sobie coś takiego sprawiła.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   satsuko Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 21-grudzień 10

Napisano 21 grudzień 2010 - 11:07

Wyświetl postUżytkownik bulabata dnia 07 grudzień 2010 - 11:55 napisał

To że dysze zapchają się brudem to żaden argument. Przecież jak nie będziesz odkurzać dywanu to też w krótkim czasie będzie jeden wielki bałagan... :) Ja miałam w poprzednim mieszkaniu i gdyby tylko było mnie stać to na pewno bym sobie coś takiego sprawiła.

ta wanna jest genialna, ale jeśli z lazienkaplus.pl to ja wolę bardziej klasyczne rozwiązania mniejsza wanna

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 04 styczeń 2011 - 12:50

wanna z hydromasażem to super sprawa, i zgadzam się że argument o tym że dysze się brudzą to żaden argument

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Krystyna_72 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 11-styczeń 11

Napisano 11 styczeń 2011 - 13:46

My z mężem szarpnęlismy się na taką :) http://twojabateria....-dharpa-180-155 Choć cena może odstraszać, to jest w niej naprawdę wygodnie, nawet w dwie osoby ;)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   ufoludek Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 10-maj 11

Napisano 10 maj 2011 - 11:04

Wanny z hydromasażem są godne uwagi, a komentarz odnośnie tego, że dysza się zapycha to mnie powalił na nogi. No niestety, ale jak się dba, tak się ma!

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   elizabeth Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 08:06

Najlepsze wanny tego typu to wanny zarówno z hydromasażem, jak i airmasażem. Po takiej kąpieli, czujesz się jak nowo narodzony.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   krysiaguzik Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 10:07

A ja wolę kąpiel w swojej starej wannie. Wsypuję sól do kąpieli i cieszę się chwilą.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Profesjonalista Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 12-maj 11

Napisano 12 maj 2011 - 12:30

Ja tez sie nakrecilam na wanne z hydromasazem. Jednak po kilku tygodniach mi sie zaczela nudzic ;) Troche zmarnowane pieniadze.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 14 maj 2011 - 14:57

pamiętam jak znajomi jak się wprowadzali do domu byli napaleni na wannę z hydromasażem. Kupili taką lepszą jakąś. Używali jakiś czas, a teraz nawet do niej nie wchodzą. Prysznic na dole i tyle. Ale jeżeli ktoś jest przekonany, że będzie korzytać to czemu nie.. Bo argument o brudzie też mnie nie przekonuje. Trzeba czyścić i tyle:P

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   iwonalicja Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 23-maj 11

Napisano 23 maj 2011 - 18:03

No to akurat zależy. My z mężem lubimy naszą wannę... i korzystamy z jej funkcji, poza szybką kąpielą, 1-2 razy w tygodniu. Lubimy ten drobny luksus życia codziennego ;)
My wybieraliśmy z Jaccuzzi, w jednym z poznańskich salonów http://www.terrano.c...jacuzzi-67.html dobrze zainwestować markę sprawdzonej jakości.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Zabulcia Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 26 sierpień 2011 - 13:59

Wanny z hydro sa super. Relaksik w takiej wannie po ciezkiej pracy to sama przyjemnosc. Ja posiadam taka wanne. Co prawda musilismy zaplacic ekstra za funkcje hydro ale warto bylo. Stara-nowa wanna :-)

#18 Gość_Andzia

• Grupa Guests

Napisano 17 październik 2011 - 10:47

Według mnie świetna jest wanna z hydromasażem. Przede wszystkim polecam zwrócić uwagę na producenta- polecam sprawdzone krajowe firmy- ja dla przykładu postawiłam na firmę Sanplast. Uważam, że był to strzał w 10. Ważna przy wyborze może okazać się także długość gwarancji- myślę, że warto na nią zwrócić uwagę.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Zakładanie ogrodu

Nowy ogród krok po kroku

Stworzenie odpowiedniego miejsca, w którym będziemy mogli odpoczywać, robić przyjęcia czy czy po prostu spędzać czas na świeżym powietrzu jest niemal tak istotne jak budowa domu. Aby nasz ogród wyglądał ładnie, nie sprawiał zbyt wielu kłopotów a przede wszystkim był funkcjonalny, warto wcześniej zaplanować wszystkie istotne prace.
paragraf

Rozdział 3 - Remont budynku

Rozdział 3 reguluje zasady i metody realizacji robót remontowych w budynku...
Schody kręcone

Schodami do góry

Schody stanowią konstrukcję po której możemy przemieszczać się między kondygnacjami. W związku z tym powinny być przede wszystkim bezpieczne, ale również i wygodne. Przy wyborze warto dodatkowo zwrócić uwagę na ich wygląd, ponieważ mogą stanowić element dekoracyjny naszego domu.
dom

Projekty domów dwurodzinnych

Domy dwurodzinne, nazywane także domami dwulokalowymi, to przeważnie budynki mieszkalne, piętrowe, z dwoma mieszkaniami, do których prowadzą osobne wejścia, albo bliźniaki. Zgodnie z przepisami, tego typu budownictwo, zalicza się do zabudowy jednorodzinnej.
poddasze

Adaptacja poddasza

Adaptacja strychu bądź poddasza to doskonały pomysł na uzyskanie dodatkowej przestrzeni użytkowej. Innym sposobem zagospodarowania jest samodzielnie funkcjonujący lokal mieszkalny. Wszystko zależy od idei i przydatności przestrzeni pod dachem.