Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Wanny z hydromasażem - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Wanny z hydromasażem Jak dbacie o wanny z hydromasażem?

#1 Gość_rafi

• Grupa Guests

Napisano 12 kwiecień 2010 - 10:06

Mam pytanko do posiadaczy wanien z hydromasażem. Jak dbacie o wanny z hydromasażem i na co Waszym zdaniem powinienem zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takiej wanny?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Łukasz_58 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 01-wrzesień 10

Napisano 02 wrzesień 2010 - 06:03

Odradzam Ci wannę z hydro - w dyszach szybko gromadzi się brud i bakterie i zamiast relaksu będziesz miała chorobę skórną ;)

#3 Gość_Luk

• Grupa Guests

Napisano 29 wrzesień 2010 - 13:36

Kiedyś też myślałem, że to problem, ale żona się uparła i nie było zmiłuj. Ostatecznie nie jest to takie straszne, wystarczy systematycznie dbać i czyścić taką wannę. Jeżeli chodzi o dokładne wskazówki, to polecam stronę www.laminexbath.com.pl/pl/porady.html

#4 Gość_Agatka

• Grupa Guests

Napisano 05 październik 2010 - 22:36

Przede wszystkim musisz zainwestować w dobrą wannę - żaden chiński szajs tylko porządny sprzęt. Wyżej wymieniony laminex jest godny uwagi. Polski i solidny

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzyś2 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 30-wrzesień 10

Napisano 15 październik 2010 - 14:19

Proponuje firmę, poprzez którą kupiłem właśnie wannę z hydromasażem, bardzo dobre doradztwo i obsługa. Jestem zadowolonym klientem.
Zachęcam do skorzystania z ich sklepu internetowego znajduje się poniżej :
www.e-inclusive.pl
POZYCJONOWANIE
http://www.netimage.pl

#6 Gość_Roman

• Grupa Guests

Napisano 14 listopad 2010 - 22:59

Ja mam wannę z hydro Scandispa. Jak dla mnie rewelacja, bardzo dobre wykonanie. Wiadomo, że jeżeli ktoś takiej wanny nie czyści regularnie, to zbiera się w dyszach brud. Dlatego co kilka tygodni trzeba wyczyścić ją specjalnym preparatem. Oprócz tego korzystanie z niej to czysta przyjemność;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   bulabata Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 07-grudzień 10

Napisano 07 grudzień 2010 - 11:55

To że dysze zapchają się brudem to żaden argument. Przecież jak nie będziesz odkurzać dywanu to też w krótkim czasie będzie jeden wielki bałagan... :) Ja miałam w poprzednim mieszkaniu i gdyby tylko było mnie stać to na pewno bym sobie coś takiego sprawiła.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   satsuko Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 21-grudzień 10

Napisano 21 grudzień 2010 - 11:07

Wyświetl postUżytkownik bulabata dnia 07 grudzień 2010 - 11:55 napisał

To że dysze zapchają się brudem to żaden argument. Przecież jak nie będziesz odkurzać dywanu to też w krótkim czasie będzie jeden wielki bałagan... :) Ja miałam w poprzednim mieszkaniu i gdyby tylko było mnie stać to na pewno bym sobie coś takiego sprawiła.

ta wanna jest genialna, ale jeśli z lazienkaplus.pl to ja wolę bardziej klasyczne rozwiązania mniejsza wanna

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 04 styczeń 2011 - 12:50

wanna z hydromasażem to super sprawa, i zgadzam się że argument o tym że dysze się brudzą to żaden argument

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Krystyna_72 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 11-styczeń 11

Napisano 11 styczeń 2011 - 13:46

My z mężem szarpnęlismy się na taką :) http://twojabateria....-dharpa-180-155 Choć cena może odstraszać, to jest w niej naprawdę wygodnie, nawet w dwie osoby ;)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   ufoludek Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 10-maj 11

Napisano 10 maj 2011 - 11:04

Wanny z hydromasażem są godne uwagi, a komentarz odnośnie tego, że dysza się zapycha to mnie powalił na nogi. No niestety, ale jak się dba, tak się ma!

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   elizabeth Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 08:06

Najlepsze wanny tego typu to wanny zarówno z hydromasażem, jak i airmasażem. Po takiej kąpieli, czujesz się jak nowo narodzony.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   krysiaguzik Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 10:07

A ja wolę kąpiel w swojej starej wannie. Wsypuję sól do kąpieli i cieszę się chwilą.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Profesjonalista Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 12-maj 11

Napisano 12 maj 2011 - 12:30

Ja tez sie nakrecilam na wanne z hydromasazem. Jednak po kilku tygodniach mi sie zaczela nudzic ;) Troche zmarnowane pieniadze.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 14 maj 2011 - 14:57

pamiętam jak znajomi jak się wprowadzali do domu byli napaleni na wannę z hydromasażem. Kupili taką lepszą jakąś. Używali jakiś czas, a teraz nawet do niej nie wchodzą. Prysznic na dole i tyle. Ale jeżeli ktoś jest przekonany, że będzie korzytać to czemu nie.. Bo argument o brudzie też mnie nie przekonuje. Trzeba czyścić i tyle:P

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   iwonalicja Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 23-maj 11

Napisano 23 maj 2011 - 18:03

No to akurat zależy. My z mężem lubimy naszą wannę... i korzystamy z jej funkcji, poza szybką kąpielą, 1-2 razy w tygodniu. Lubimy ten drobny luksus życia codziennego ;)
My wybieraliśmy z Jaccuzzi, w jednym z poznańskich salonów http://www.terrano.c...jacuzzi-67.html dobrze zainwestować markę sprawdzonej jakości.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Zabulcia Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 26 sierpień 2011 - 13:59

Wanny z hydro sa super. Relaksik w takiej wannie po ciezkiej pracy to sama przyjemnosc. Ja posiadam taka wanne. Co prawda musilismy zaplacic ekstra za funkcje hydro ale warto bylo. Stara-nowa wanna :-)

#18 Gość_Andzia

• Grupa Guests

Napisano 17 październik 2011 - 10:47

Według mnie świetna jest wanna z hydromasażem. Przede wszystkim polecam zwrócić uwagę na producenta- polecam sprawdzone krajowe firmy- ja dla przykładu postawiłam na firmę Sanplast. Uważam, że był to strzał w 10. Ważna przy wyborze może okazać się także długość gwarancji- myślę, że warto na nią zwrócić uwagę.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Logo pracowni Artinex

Pracownia Projektowa ARTINEX

ARTINEX działa od 1990 roku jako samodzielna autorska pracownia projektowa architekta Krzysztofa Wolskiego.
paragraf

DZIAŁ VI - Bezpieczeństwo pożarowe

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - DZIAŁ VI: Bezpieczeństwo pożarowe
Berberys Thunberga

Berberys Thunberga - płonące odmiany z Japonii

Berberys Thunberga jest pochodzącym z Japonii endemitem. Do uprawy w Europie został wprowadzony w 1860 roku. Dziś w uprawie znajduje się wiele jego odmian różniących się pokrojem i ubarwieniem liści. Berberys Thunberga jest najbardziej atrakcyjny jesienią, gdy przebarwiające się liście „płoną" pomarańczowymi i czerwonymi barwami.
Cantedeskie

Cantedeskie

Cantedeskie to wytworne, eleganckie i bardzo trwałe kwiaty, znane również pod nazwą kalla, bądź kalia. Łacińska nazwa Calla należy do spokrewnionej z nim czermieni błotnej - rośliny rosnącej dziko na podmokłych terenach w całej Polsce, niemniej jednak potoczny język i określenie kalla najczęściej opisuje nam właśnie Cantedeskie.
Te przepiękne przypominające kształtem trąbki, czy serca kwiaty warto mieć w swoim ogrodzie. Zapewnimy sobie tym samym odrobinę egzotyki, cantedeskie pochodzą, bowiem z południa Afryki.
wędzarnia schemat, schemat budowy wędzarni

Wędzarnia przydomowa

Wędzarnia przydomowa to wspaniały pomysł dla miłośników doskonałych, domowych wędlin lub ryb. O zaletach samodzielnie uwędzonego mięsa nie trzeba wspominać. Wędzarnia nie musi być osobnym obiektem. Może być zintegrowana z murowanym grillem...