Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Designerskie dodatki kuchenne - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Designerskie dodatki kuchenne

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Melpomena Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 28-marzec 10

Napisano 12 kwiecień 2010 - 08:54

Jak urządzacie swoje kuchnie? Ja jestem gadżeciarą i lubię wynajdywać różne nietypowe przedmioty. Czasem są niepraktyczne, a czasem bardzo pomocne ale zawsze niebanalne. Znalazłam ostatnio sklep z oryginalnymi meblami, dodatkami kuchennymi, ogrodowymi, itd. Nazywa się myin.pl, zaglądnijcie sobie, warto jeśli lubicie nietypowe rozwiązania.

#2 Gość_Fan

• Grupa Guests

Napisano 13 kwiecień 2010 - 08:34

szału to na tamtej stronie nie ma, wygląda jak chińska tandeta :]

#3 Gość_aaa

• Grupa Guests

Napisano 13 kwiecień 2010 - 15:14

niektóre kuchenne dodatki są całkiem fajne, nawet nie taka chińska tandeta....tylko ta cena powala z nóg!

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   remontowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 06-lipiec 10

Napisano 06 lipiec 2010 - 11:27

według mnie jest o.k. Ja tez lubię mieć w kuchni fajne rzeczy, które cieszą oko a przy okazji mają praktyczne zastosowanie. Na przykład komplet sztućców w walizce :) Coś takiego w kuchni na widoku mogłoby zrobić furorę wśród gości:)

#5 Gość_Gościu

• Grupa Guests

Napisano 03 wrzesień 2010 - 11:31

Jeśli kuchnia ma być "fikuśna", to nie tylko gadżety, a także jej wykonanie jest istotne :P Dobrym pomysłem jest barek, dzięki czemu łatwiej będzie imprezować ^^ Look: http://www.budowlani...za-barkiem.html
Poza tym odpowiedni kolor, czy wzory na tapecie, kilka nietypowych akcentów w umeblowaniu i voila! Nikt nie ma takiej kuchni jak ja! :)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 11 kwiecień 2011 - 22:23

Ciekawym dizajnerskim dodatkiem są dizajnerski grzejniki i to nie tylko w kuchni a w każdym pomieszczeniu, sam planuje właśnie sobie takie zamontować

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 22 kwiecień 2011 - 18:21

to akurat prawda, teraz są takie fajne kaloryferki, że można nimi bez przeszkód urozmaicić wnętrza. O ile myślimy o tym samym pisząc "dizajnerskie" grzejniki, bo ja się nie spotkałem z takim, który pasowałby do kuchni. Widziałem fajne propozycje do salonu, wiele do łazienki, do przedpokoju itd, ale do kuchni nic mi nie pasuje. Może jakieś propozycje?

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109

Napisano 23 kwiecień 2011 - 23:21

wlasciwie to nie mialem nic konkretnego na mysli, ale dobieralem ostatnio grzejniki do kilku pomieszczen i uznalem ze jest to wazny, a czesto lekcewazony element wystroju pomieszczenia, takze kuchni :) jak tylko sie na cos ciekawego natkne, albo jak sam wybiore jakis grzejnik do swojej kuchni to wrzuce

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205

Napisano 27 kwiecień 2011 - 19:49

znaczy przede wszystkim wielu ludzi kupuje takie standardowe płyciaki i albo starają się je ukrywać, albo po prostu są neutralnym elementem pomieszczenia, który jest niezbędny więc jest. A można z powodzeniem z grzejnika zrobić element dekoracyjny wystroju.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109

Napisano 30 kwiecień 2011 - 18:20

wlasnie o to mi chodzi, ze grzejnika dzisiaj nie trzeba juz ukrywac, a mozna go wrecz eksponowac :)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205

Napisano 04 maj 2011 - 21:07

nie wiem jak wygląda twoja kuchnia więc cięzko mi coś doradzić. Przede wszystkim nie wiem jak ma być umiejscowiony twoj grzejnik. Ale ostatnio widziałem fajną propozycje bodajże firmy terma. Taki grzejnik z wieszakami. To może być przydatne w kuchni. Zapoznaj się z ich ofertą, bo mają ciekawe propozycje kaloryferów. Może coś ci wpadnie w oko.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109

Napisano 05 maj 2011 - 19:11

chyba chodzi Ci o firme termatechnologie, akurat bylem dzisiaj w sklepie zeby popytac o grzałki i polecono mi wlasnie ta firme :)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205

Napisano 06 maj 2011 - 18:49

no może i tak. Ale terma tak w skrócie..

I jak coś się dowiedziałeś ciekawego o tych grzałkach? Ostatnio sporo o tym słysze, ale cały czas jakoś sceptycznie jestem do tego nastawiony. Jeżeli szukasz akurat grzejników to lepiej się zatroszcz o ich dobrą wydajność i moc grzewczą, a nie od razu szukasz dodatkowych źródeł ogrzewania.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   wilia Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 07-maj 11

Napisano 07 maj 2011 - 13:05

Wyświetl postUżytkownik Melpomena dnia 12 kwiecień 2010 - 08:54 napisał

Jak urządzacie swoje kuchnie? Ja jestem gadżeciarą i lubię wynajdywać różne nietypowe przedmioty. Czasem są niepraktyczne, a czasem bardzo pomocne ale zawsze niebanalne. Znalazłam ostatnio sklep z oryginalnymi meblami, dodatkami kuchennymi, ogrodowymi, itd. Nazywa się myin.pl, zaglądnijcie sobie, warto jeśli lubicie nietypowe rozwiązania.

Ja ostatnio miałam problem ze znalezieniem czegoś na parapetówkę do koleżanki zakręconej kuchciary. Serwując po necie całkiem przypadkiem natknęłam się na zdjęcia całkiem fajnych solniczek to nie był sklep tylko artykuł, ale pomysł zgapiłam poszukałam i znalazłam. Kupiłam koleżance solniczki w kształcie granatów by jej dania były wybuchowe do tego oczywiście mocniejszy trunek, prezent trafiony w dziesione !!!

Jak chcecie sobie obejrzeć te solniczki to artykuł znajdziecie tutaj http://www.forum-kuc...p?article_id=45

Załączone miniatury

• Załączona grafika

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 276
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 30 czerwiec 2011 - 15:15

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 06 maj 2011 - 18:49 napisał

no może i tak. Ale terma tak w skrócie..

I jak coś się dowiedziałeś ciekawego o tych grzałkach? Ostatnio sporo o tym słysze, ale cały czas jakoś sceptycznie jestem do tego nastawiony. Jeżeli szukasz akurat grzejników to lepiej się zatroszcz o ich dobrą wydajność i moc grzewczą, a nie od razu szukasz dodatkowych źródeł ogrzewania.

ja mam dwie grzałki od termy jak cos...w sypialni i łazience

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Megi Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 13
  • Rejestracja 02-marzec 11

Napisano 30 czerwiec 2011 - 15:44

Wracając do dodatków, to fajne rzeczy można znaleźć teraz na wyprzedażach w home&you i duka! od dzis podobno nawet niższe ceny, a akurat poluję na taki piękny biały kamionkowy (?) dzban z uchem - zrobię z niego wazon ;)

#17 Gość_Katarzyna

• Grupa Guests

Napisano 16 październik 2011 - 16:17

Szkoda, że w home&you wszystko to produkcja taśmowa. A lubię pojedyncze egzemplarze, które częściej można znaleźć w sklepach współpracujących z artystami. Kiedyś chwyciłam w home&you za wazon, który wydawał się całkiem masywny, a okazał się zrobiony ze strasznie lekkiego materiału i stylizowany na porcelanę.
Niedawno znalazłam parę rzeczy w internetowej galerii, w której zebrano kilka designerskich rzeczy kilku firm: http://www.swiatrezy...em/future-flora Coś takiego chętnie bym sobie powiesiła nad stolikiem w kuchni. W oko wpadła mi jeszcze ceramika mood-design i przyuważyłam kiedyś u nich tace z posrebrzanego mosiądzu w kształcie ręki fatimy.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   antonina Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 10-październik 11

Napisano 21 październik 2011 - 12:10

Wyświetl postUżytkownik Katarzyna dnia 16 październik 2011 - 16:17 napisał

Szkoda, że w home&you wszystko to produkcja taśmowa. A lubię pojedyncze egzemplarze, które częściej można znaleźć w sklepach współpracujących z artystami. Kiedyś chwyciłam w home&you za wazon, który wydawał się całkiem masywny, a okazał się zrobiony ze strasznie lekkiego materiału i stylizowany na porcelanę.
Niedawno znalazłam parę rzeczy w internetowej galerii, w której zebrano kilka designerskich rzeczy kilku firm: http://www.swiatrezy...em/future-flora Coś takiego chętnie bym sobie powiesiła nad stolikiem w kuchni. W oko wpadła mi jeszcze ceramika mood-design i przyuważyłam kiedyś u nich tace z posrebrzanego mosiądzu w kształcie ręki fatimy.

Jeju, Kasiu! Te rzeczy są cudowne, napatrzyć się nie mogę. Chciałabym mieć takie w domu, ale nawet nie chcę znać ich cen :) Boskie..
Też mam słabość do designerskich dodatków, które ku nieszczęściu mojego portfela, zwykle mają mocno zawyżone ceny. Dlatego mimo mojej miłości, mam ich w domu nie dużo. Posiadam solniczkę i pieprzniczkę z stylowazastawa.pl, miseczkę z inniliving.pl i zaparzacz do herbaty kupiony (chyba, o ile mnie pamięć nie myli) w toys4boys.pl

ehh nie mogę dodać zdjęć :(

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   TERRANO DesignCeramics Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 29-lipiec 11
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 23 październik 2011 - 07:50

My polecamy designerskie nie dodatki, a wykończenia ;)

Co powiecie na taką płytkę?

http://tinyurl.com/5tls4ny
Jeśli chodzi o design, najważniejszą rzeczą jest to, jak powiązany jest z ludźmi

Victor Papanek

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryfka Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 14
  • Rejestracja 05-październik 11

Napisano 24 październik 2011 - 20:08

Ja poszukuje jakiegoś stylizowanego czajnika bezprzewodowego, nigdzie nie mogę takiego czegoś znaleźć.

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
salon

Beton we wnętrzu

Beton jako element aranżacji wnętrz to rozwiązanie mało popularne w Polsce. Materiał wciąż kojarzy się z budownictwem modułowym (wielka płyta i słynne kostki mieszkalne). Metody wykończenia tych obiektów w latach 80 pozostawiały wiele do życzenia.
Krzak truskawki

Truskawki na balkonie

Truskawki znają chyba wszyscy. Te niskie byliny nadają się do uprawy w większości ogrodów. Niewielu z nas wie jednak, że truskawki doskonale rosną również w pojemnikach. Posiadając nawet maleńki balkon możemy stać się właścicielami małej plantacji, a świeże, pyszne, aromatyczne i zdrowe owoce będziemy mieli na wyciągnięcie ręki.
Męczennica

Męczennica

Męczennica (Passiflora caerulea) to szybkorosnące, wieloletnie, wieczniezielone pnącze z ciemnozielonymi liśćmi. Kwiaty białe, wielkości do 9 cm, owoce owalne, długości 7,5cm szerokości do 4 cm, jadalne. Dojrzałe koloru pomarańczowego z czerwonym smacznym miąższem.
Męczennica bardzo dobrze rośnie w pojemnikach. W czasie letnich miesięcy wymaga jasnego, ciepłego miejsca, zimować powinna w doniczce w jasnym pomieszczeniu o temperaturze 5°C.
Drewno na ścianie

Drewno na ścianie: boazeria, fornir, sklejka

Drewno jest materiałem, chętnie wykorzystywanym do dekoracji wnętrz od wielu lat. Niektórzy z nas na myśl o tak wykończonej ścianie mają przed oczami obraz boazerii, jednak współczesne jego wykorzystanie wygląda całkiem inaczej. Obecnie, w nowoczesnych wnętrzach, panuje moda na naturalne i ekologiczne materiały.
szkodnik

Turkuć podjadek

Turkuć podjadek (Gryllotalpa gryllotalpa), to owad prostoskrzydły z rodziny turkuciowatych. Zamieszkuje Europę, zachodnią Azję i północną Afrykę. Lubi środowisko wilgotne, łąki, bogate w próchno torfowiska, ogrody, pola uprawne i sady.