Ten dom strasznie mi się podoba i wybraliśmy go z rodzina. Zdobyłem już projekty domu teraz czekam na zgodę na budownictwo i zaczynamy budować. Myślę że będę zadowolony tego domu bezie mi się dobrze mieszkało.
Badania geologiczne gruntu pod budowę domu przeprowadza się w celu doboru fundamentów i zbrojenia, a w przypadku projektów gotowych, dopasowania „szablonu” do indywidualnych warunków gruntowych.
Ministerstwo Sprawiedliwości udostępniło księgi wieczyste do wglądu przez internet. Zapotrzebowanie na usługę jest ogromne, o czym świadczą statystyki odwiedzin na stronie. W pierwszym dniu liczba użytkowników przeglądarki przekroczyła 100 000...
Architektura uważana jest za elitarny i bardzo trudny kierunek studiów technicznych. Z roku na rok cieszy się coraz większym powodzeniem. Liczba studentów przyjmowana w drodze rekrutacji jest niewielka. Studenci architektury przygotowują się do pracy odpowiedzialnej i twórczej. Nabywają wiedzę z różnych dziedzin technicznych, humanistycznych przyrodniczych, plastycznych i ekonomicznych...
Według statystyk najwięcej ludzi ginie w płomieniach we własnym domu. Większość pożarów wybucha w kuchni, a życie tracimy w pokoju dziennym, jadalni lub sypialni. A przecież takiej tragedii można przeważnie uniknąć. Wystarczy odpowiednio zabezpieczyć swój dom czy mieszkanie.
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - DZIAŁ X : Oszczędność energii i izolacyjność cieplna