Strona 1 z 1
IKEA nadaje kolorów
Napisano 31 marzec 2010 - 10:33
W tym roku postanowiłam odmienić swoje mieszkanie. Stwierdziłam że jest szare, bez stylu i bez wyrazu. Wybrałam się więc do IKEA Targówek- bo tam miałam najbliżej i wróciłam obładowana całą masą akcesoriów, które kompletnie odmieniły moje wnętrza. Jestem teraz zachwycona. Uwielbiam kolor fioletowy i wszystko jest tak dopasowane (pościel, zasłony,narzuta, poduszki, świeczki, wazony itd, że tworzy cudowny efekt- do tego zakupiłam sobie świeczki zapachowe( aromat lawendy- mój ulubiony) i jestem tak wniebowzięta efektem, że ciągle zapraszam znajomych coby podziwiali:)
IKEA super mi pomogła. Nie musiałam zmieniać mebli by zmienić całe mieszkanie- a jest teraz na prawdę nie do poznania:)
Polecam wszystkim którzy chcą nadać nowego charakteru swojemu gniazdku.
IKEA super mi pomogła. Nie musiałam zmieniać mebli by zmienić całe mieszkanie- a jest teraz na prawdę nie do poznania:)
Polecam wszystkim którzy chcą nadać nowego charakteru swojemu gniazdku.
#3 Gość_allosik
Napisano 12 kwiecień 2010 - 20:38
Stanę w obronie Kaczuchy, bo mam wrażenie, że ilość i różnorodność wszelkiego rodzaju akcesoriów jest tak nieprzebrana, że jest chyba niemożliwym posiadanie tego samego. Normalnie, że ktoś może mieć takie same ramki czy świeczniki czy co tam sobie wymyśli, ale wystrój własnego mieszkania to nie jest wyścig czy konkurs, czyż nie? Robimy to dla własnej radości. Jeżeli w IKEA są rzeczy, które sprawiają, że cztery ściany mogę nazwać "moim domem" to nie widzę powodów by nie korzystać
Napisano 21 kwiecień 2010 - 09:55
A ja wam powiem, że mimo tego, że Ikea ma bardzo fajne meble i różnego rodzaju akcesoria to , ja nie lubię tych mebli bo są naprawdę kiepskiej jakości. A ja jestem zdania, że w tej sytuacji lepiej jest jeśli się dołoży trochę pieniędzy i kupi się porządne meble niż z oszczędności wyrzucamy pieniądze w błoto na rzeczy, które szybko się rozwalają ;/
Napisano 21 kwiecień 2010 - 11:07
Ikea robi ładne rzeczy, ale odstrasza mnie od niej to, że KAŻDY je ma. Począwszy od małych dodatków typu lusterko, po stoły. Jest tyle sklepów stacjonarnych i internetowych, w których można znaleźć ciekawe meble i dodatki, że naprawdę da się zachować oryginalność. No chyba że ktoś woli gotowe rozwiązania.
Napisano 23 kwiecień 2010 - 14:03
Ja też lubię Ikeę, ale zgadzam się ze stwierdzeniem poprzedniczki. Do kogo ze znajomych nie pójdę, to wszędzie widzę te same lustra, stoły, krzesła i pojemniczki w kuchni. Są to meble praktyczne i w większości niezłej jakości, ale jednak jest to sieciówka.
Napisano 23 kwiecień 2010 - 20:13
Przesadzacie z ikeą jak z każdym sklepem - jak ktoś tam wjedzie i kupi najtańszy zestaw (z jakaś koniecznie skandynawską nazwą) to pewnie będzie zarówno kiepskiej jakości jak i mega-powtarzalny. Ale wystarczy poszukać, zobaczyć choćby alternatywne kolory, żeby dobrać sobie całkiem ciekawe elementy wnętrza. A kiedy zwrócimy uwagę na jakośc to tez można tam nieźle znaleźć tylko nie okazuje się już tak tania :/.
#8 Gość_Karol
Napisano 29 kwiecień 2010 - 18:16
Ja mam znajomego pracującego w IKEA, na Targówku i zapytałem go osobiście co on na te uwagi o jakości itp... Z racji, że znamy się dobrze i wie jakie zakupy robię u nich zapytał ile np. mam stolik lack albo szafy billa... Tu się właściwie moja rola w dyskusji kończy się bo jak powiem ze jedno chyba z 15 lat u mnie stoi a szafy też z 10lat mają to sprawa chyba jest jasna.
Napisano 06 lipiec 2010 - 07:31
Mnie trochę przeraża banalność Ikea i jej "masowy" charakter. Przez nią większość mieszkań wygląda tak samo,a ludzie przestali być kreatywni i sięgneli po gotowe rozwiązania. Nie podoba mi się taka "droga na skróty", jeżeli efekt byłby super to o.k,ale przeważanie uzyskuje się kalkę z kalki- zero indywidualizmu
Napisano 09 lipiec 2010 - 10:09
Ja też wole poszperać w sieci albo poszukać bardziej niszowych sklepów. Takie poszukiwania, to dla mnie sama przyjemność. Z każdej podróży staram się też przywozić jakiś drobiazg, które może urozmaicić wnętrze. Ja kupuje w Ikei tylko jeśli jest wielka promocja czegoś, czego potrzebuję.
Napisano 03 listopad 2010 - 14:26
Potwierdzam. Bardzo fajne dodatki do swojego domu można znaleźć w sklepach internetowych. Cenowo wychodzi podobnie,a nawet taniej niż w IKEA,a jakościowo są o wiele lepsze i wytrzymalsze. Zachęcam wszystkich do robienia zakupów w sklepach internetowych.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie