Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: IKEA nadaje kolorów - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

IKEA nadaje kolorów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaczucha Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 31-marzec 10

Napisano 31 marzec 2010 - 10:33

W tym roku postanowiłam odmienić swoje mieszkanie. Stwierdziłam że jest szare, bez stylu i bez wyrazu. Wybrałam się więc do IKEA Targówek- bo tam miałam najbliżej i wróciłam obładowana całą masą akcesoriów, które kompletnie odmieniły moje wnętrza. Jestem teraz zachwycona. Uwielbiam kolor fioletowy i wszystko jest tak dopasowane (pościel, zasłony,narzuta, poduszki, świeczki, wazony itd, że tworzy cudowny efekt- do tego zakupiłam sobie świeczki zapachowe( aromat lawendy- mój ulubiony) i jestem tak wniebowzięta efektem, że ciągle zapraszam znajomych coby podziwiali:)
IKEA super mi pomogła. Nie musiałam zmieniać mebli by zmienić całe mieszkanie- a jest teraz na prawdę nie do poznania:)
Polecam wszystkim którzy chcą nadać nowego charakteru swojemu gniazdku.

#2 Gość_robert

• Grupa Guests

Napisano 31 marzec 2010 - 14:52

IKEA jest dla leniwych ludzi. Może i mają tam fajne rozwiązania, ale kompletnie bez klimatu. Wszyscy mają to samo w domu. Zdecydowanie wolę kupić coś oryginalnego do domu.
Dlatego sieciówki omijam dużym łukiem!

#3 Gość_allosik

• Grupa Guests

Napisano 12 kwiecień 2010 - 20:38

Stanę w obronie Kaczuchy, bo mam wrażenie, że ilość i różnorodność wszelkiego rodzaju akcesoriów jest tak nieprzebrana, że jest chyba niemożliwym posiadanie tego samego. Normalnie, że ktoś może mieć takie same ramki czy świeczniki czy co tam sobie wymyśli, ale wystrój własnego mieszkania to nie jest wyścig czy konkurs, czyż nie? Robimy to dla własnej radości. Jeżeli w IKEA są rzeczy, które sprawiają, że cztery ściany mogę nazwać "moim domem" to nie widzę powodów by nie korzystać

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   tyrzykropek25 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 21-kwiecień 10

Napisano 21 kwiecień 2010 - 09:55

A ja wam powiem, że mimo tego, że Ikea ma bardzo fajne meble i różnego rodzaju akcesoria to , ja nie lubię tych mebli bo są naprawdę kiepskiej jakości. A ja jestem zdania, że w tej sytuacji lepiej jest jeśli się dołoży trochę pieniędzy i kupi się porządne meble niż z oszczędności wyrzucamy pieniądze w błoto na rzeczy, które szybko się rozwalają ;/

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Dunka Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 20-kwiecień 10

Napisano 21 kwiecień 2010 - 11:07

Ikea robi ładne rzeczy, ale odstrasza mnie od niej to, że KAŻDY je ma. Począwszy od małych dodatków typu lusterko, po stoły. Jest tyle sklepów stacjonarnych i internetowych, w których można znaleźć ciekawe meble i dodatki, że naprawdę da się zachować oryginalność. No chyba że ktoś woli gotowe rozwiązania.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Melpomena Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 28-marzec 10

Napisano 23 kwiecień 2010 - 14:03

Ja też lubię Ikeę, ale zgadzam się ze stwierdzeniem poprzedniczki. Do kogo ze znajomych nie pójdę, to wszędzie widzę te same lustra, stoły, krzesła i pojemniczki w kuchni. Są to meble praktyczne i w większości niezłej jakości, ale jednak jest to sieciówka.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 23 kwiecień 2010 - 20:13

Przesadzacie z ikeą jak z każdym sklepem - jak ktoś tam wjedzie i kupi najtańszy zestaw (z jakaś koniecznie skandynawską nazwą) to pewnie będzie zarówno kiepskiej jakości jak i mega-powtarzalny. Ale wystarczy poszukać, zobaczyć choćby alternatywne kolory, żeby dobrać sobie całkiem ciekawe elementy wnętrza. A kiedy zwrócimy uwagę na jakośc to tez można tam nieźle znaleźć tylko nie okazuje się już tak tania :/.

#8 Gość_Karol

• Grupa Guests

Napisano 29 kwiecień 2010 - 18:16

Ja mam znajomego pracującego w IKEA, na Targówku i zapytałem go osobiście co on na te uwagi o jakości itp... Z racji, że znamy się dobrze i wie jakie zakupy robię u nich zapytał ile np. mam stolik lack albo szafy billa... Tu się właściwie moja rola w dyskusji kończy się bo jak powiem ze jedno chyba z 15 lat u mnie stoi a szafy też z 10lat mają to sprawa chyba jest jasna.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   remontowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 06-lipiec 10

Napisano 06 lipiec 2010 - 07:31

Mnie trochę przeraża banalność Ikea i jej "masowy" charakter. Przez nią większość mieszkań wygląda tak samo,a ludzie przestali być kreatywni i sięgneli po gotowe rozwiązania. Nie podoba mi się taka "droga na skróty", jeżeli efekt byłby super to o.k,ale przeważanie uzyskuje się kalkę z kalki- zero indywidualizmu

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   kaska30 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 07-lipiec 10

Napisano 09 lipiec 2010 - 10:09

Ja też wole poszperać w sieci albo poszukać bardziej niszowych sklepów. Takie poszukiwania, to dla mnie sama przyjemność. Z każdej podróży staram się też przywozić jakiś drobiazg, które może urozmaicić wnętrze. Ja kupuje w Ikei tylko jeśli jest wielka promocja czegoś, czego potrzebuję. ;)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 14:26

Potwierdzam. Bardzo fajne dodatki do swojego domu można znaleźć w sklepach internetowych. Cenowo wychodzi podobnie,a nawet taniej niż w IKEA,a jakościowo są o wiele lepsze i wytrzymalsze. Zachęcam wszystkich do robienia zakupów w sklepach internetowych.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Ogród marzeń

Ogród marzeń

Prawie każdy z nas marzy o przepięknym ogrodzie otaczającym nasz dom. Pragniemy aby nasz ogród był praktyczny, przyjazny i co najważniejsze wyjątkowy. Stworzenie miejsca, w którym będziemy mogli spędzać czas i odpoczywać, dla wielu z nas jest niemal tak samo ważne jak budowa domu.
wyszukiwarka graficzna

Układ pomieszczeń w domu

Biura architektoniczne zasypują klientów niezliczonymi koncepcjami budowlanymi. Kluczową rolę przy wyborze projektu odgrywa układ pomieszczeń. To on wpływa na ukształtowanie elewacji i linię zabudowy. Klient nie musi bezwzględnie przystawać na proponowany układ funkcjonalny...
Ogródek skalny

Ogródek skalny

Ogród skalny jest częścią ogrodu przeznaczoną do uprawy niewielkich roślin górskich między kamieniami. Pełen urokliwych, kwitnących wśród kamieni roślin ogródek jest marzeniem niejednego ogrodnika rozpoczynającego przygodę z roślinami. Niezwykle dekoracyjny, imitujący naturalne środowisko w zależności od chęci właściciela ogrodu, skalniak może mieć przeróżne rozmiary. Zajmowana przez odpowiednio utrzymany skalniak powierzchnia pozostanie dekoracyjna przez cały sezon, a pagórek z kamieniami bardzo łatwo będziemy mogli utrzymać w dobrym stanie.
paragraf

DZIAŁ II - Zabudowa i zagospodarowanie działki budowlanej

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - DZIAŁ II : Zabudowa i zagospodarowanie działki budowlanej
Brama garażowa uchylna

Różne oblicza bram

Nie ulega wątpliwości, że każdy garaż musi mieć bramę. Brama chroni nas przede wszystkim przed kradzieżą, intruzami, ale także zamyka w całość bryłę naszego domu. Ogrodzenie domu również musi mieć bramę. Na rynku dostępnych jest kilka ich rodzajów. Zarówno tych garażowych jak i ogrodzeniowych. Czym się różnią? Którą wybrać?