Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: SYPIALNIA - jakie kolory? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

SYPIALNIA - jakie kolory?

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryfka Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 14
  • Rejestracja 05-październik 11

Napisano 05 październik 2011 - 20:35

Ja mam w sypialni delikatny róż (tak zwany majtkowy) i w takiej się dobrze czuje.

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Bastek Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 20-październik 11

Napisano 20 październik 2011 - 17:58

To prawda jest piękna, ale za to bardzo przytłaczająca nie wyobrażam sobie spać w czymś takim na co dzień już bym poszedł ten róż majtkowy :)

#23 Gość_PB

• Grupa Guests

Napisano 26 październik 2011 - 15:26

Wyświetl postUżytkownik Bastek dnia 20 październik 2011 - 17:58 napisał

To prawda jest piękna, ale za to bardzo przytłaczająca nie wyobrażam sobie spać w czymś takim na co dzień już bym poszedł ten róż majtkowy :)

A ja pomalowałem w weekend sypialnię na śnieżnobiały kolor. Wcześniej była w kolorze czekoladowym.
Mamy łóżko i komodę z jasnego drewna. Postanowiliśmy, że dodatki będą kolorowe - narzuta, poduszki, dywanik. Grafikę a'la Picasso wykonuje moja żona, będzie się składała z dwóch elementów w osobnych ramkach. W zestawieniu będą tworzyły spójną całość. Do tego planujemy kupno chromowanych srebrnych świeczników, białych zasłon i małego drzewka na parapet.

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Bastek Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 20-październik 11

Napisano 28 październik 2011 - 10:19

Brzmi bardzo interesujaco. Jak będzie gotowe wrzuć jakieś foty.

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 29 październik 2011 - 16:38

Mnie ciekawi szczególnie ta grafika :P

#26 Gość_3deforma-aranzacja wnetrz

• Grupa Guests

Napisano 27 listopad 2011 - 11:22

jesli lubisz czerwien to czemu nie. najlepiej jesli bedzie to akcent np jedna sciana ta za łozkiem, wzor lub same dodatki. Jest to bezpieczne rozwiazanie, jesli czerwien ci sie znudzi, wystarczy tylko wymienic dodatki. Do czerwieni ladnie wyglada szarosc, odcienie bezu, wanilii. Wejdz na www.3deforma.pl mamy tam projekt z wykorzystaniem czerwieni, mozesz sobie zobaczyc jak czerwien wyglada w zestawieniach kolorystycznych.

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 276
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 04 styczeń 2012 - 12:25

Wyświetl postUżytkownik 3deforma-aranzacja wnetrz dnia 27 listopad 2011 - 11:22 napisał

jesli lubisz czerwien to czemu nie. najlepiej jesli bedzie to akcent np jedna sciana ta za łozkiem, wzor lub same dodatki. Jest to bezpieczne rozwiazanie, jesli czerwien ci sie znudzi, wystarczy tylko wymienic dodatki. Do czerwieni ladnie wyglada szarosc, odcienie bezu, wanilii. Wejdz na www.3deforma.pl mamy tam projekt z wykorzystaniem czerwieni, mozesz sobie zobaczyc jak czerwien wyglada w zestawieniach kolorystycznych.

ja bym sie bala czerwieni w sypialni, lepsze chyba ciepłe jasne kolory

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 251
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 05 styczeń 2012 - 11:41

czerwien podoba mi sie w kuchni, a w sypialni faktycznie raczej cos przy czym bedzie dalo sie normalnie zasnac.

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 276

Napisano 09 styczeń 2012 - 12:44

właśnie skojarzyło mi się z tym, ze czerwień nie będzie wprowadzała w nastrój senności, raczej będzie pobudzała, a to się może przydać tylko w przypadku, gdy koleś panienki sprowadza co noc hahahahaha poleciałam trochę, ale takie mam wrażenie, ze do sypialni pasują raczej ciepłe zgaszone kolory, chociaż, jak wszystko, to jest rzecz gustu;)

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 09 styczeń 2012 - 21:33

w takim razie muszę polecić kilku moim znajomym czerwień w sypialni :D a co powiedzielibyście na delikatny beż w sypialni?

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 251

Napisano 10 styczeń 2012 - 11:17

delikatny beż jak najbardziej. ;)

Szpilki, zawsze mozna miec dwie sypialnie do roznych celow w roznych kolorach ;p

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Vanessa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 10-styczeń 12

Napisano 10 styczeń 2012 - 12:55

Beż piękny kolor dla sypialni

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109

Napisano 10 styczeń 2012 - 22:13

żeby mieć dwie sypialnie to trochę duży metraż potrzebny :P

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Hardcorowy+Koksu Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 35
  • Rejestracja 17-czerwiec 11

Napisano 25 styczeń 2012 - 19:52

moze cos takiego:

http://www.facebook....pe=1&permPage=1

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 276

Napisano 26 styczeń 2012 - 11:01

oooo fajny pomysł na sypialnię w takich turkusach Koksu;)...od razu poczytałam sobie na tym profilu o drzwiach heheheh

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 251

Napisano wczoraj, 10:51

akurat turkus do mnie nie przemawia. ;) zaraz duzy metraz, dwie sypialnie i kuchnia i wystarczy, pokoj goscinny niepotrzebny ;p

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109

Napisano wczoraj, 22:54

w takim turkusie trochę jak na karaibach można sie poczuć :D

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Owoce porzeczki

Porzeczki - odmiany i ich dojrzewanie

Krzewy porzeczek mają małe wymagania zarówno glebowe, jak i klimatyczne. Doskonale będą czuły się na terenie całej Polski. Wybierając dla nich stanowisko pamiętajmy o pH gleby. Porzeczka najlepiej owocuje na glebie lekko kwaśniej o odczynie 6,2-6,7, wilgotnej, próchnicznej.
System rynnowy

Systemy rynnowe

Aby dach był funkcjonalny i służył nam przez wiele lat, trzeba wyposażyć go w dodatkowe elementy.
W większości domów niezbędny jest system, który umożliwi nam odprowadzenie wody opadowej z dachu. Będzie on nie tylko chronił ściany przed zawilgoceniem, ale także umożliwi odprowadzenie wody do odpływu i skierowanie jej z dala od budynku.
Piwonia

Piwonie

Piwonia to jedyny rodzaj należący do rodziny piwoniowatych (Paeoniaceae (D.C.) Rudolpfi). Wśród około 40 gatunków z rodzaju piwonia znajdziemy najpiękniejsze byliny ogrodowe, ale i niewysokie krzewy dorastające do 3 metrów wysokości. To wartościowe byliny także z uwagi na duże kępy zielonych liści, wiosną często zabarwionych na czerwono, ciemniejących jesienią.
Storczykowiec purpurowy

Storczykowiec purpurowy

Jeden z najwcześniej kwitnących storczykowców, storczykowiec purpurowy (Bauhinia purpurea), bardzo często kwitnie już wczesną wiosną, jeszcze przed rozwojem liści. Kwiaty bardzo duże, intensywnie purpurowe, podobne do storczyków. Bardzo ciekawe są również liście o niespotykanym kształcie przypominającym motyle. Zarówno kwiaty, jak i liście wprowadzają atmosferę prawdziwej egzotyki. Bardzo dobrze czuje się w ogrodzie zimowym, na tarasie, w szklarni.
Betoniarka samochodowa

Czym się kierować przy wyborze betoniarki

Kiedyś pewien student, zapytany przez profesora co wie o betonie, odpowiedział: „Beton powstaje w betoniarce”. Jakby na to nie patrzeć miał racje, przynajmniej częściowo. Ludzie z branży budowlanej na pewno są w stanie trochę więcej powiedzieć na tak sformułowane pytanie. Ale czy każdy z nich byłby w stanie powiedzieć coś o samej betoniarce? O jej pojemności, wieńcu, czy lepiej żeby była na koło czy korbę? Albo jaka jest różnica między betoniarką a mieszarką? Poniżej przedstawiamy kompendium wiedzy na temat tych właśnie urządzeń.