Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: szukam fachowej,bezproblemowej ekipy - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

szukam fachowej,bezproblemowej ekipy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 22-październik 09

Napisano 22 październik 2009 - 08:54

szukam fachowej,bezproblemowej ekipy do budowy domu w okolicach Pszczyny (wczesną wiosną 2010 r.) :D

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 22 październik 2009 - 11:22

Nie chcę cię martwić, ale nie ma bezproblemowej ekipy. Ale na pocieszenie powiem, że są takie, które produkują stosunkowo mało problemów.

Czy możesz określić jakiej ekipy potrzebujesz?
do murowania, do dachu, do całości ?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 23 październik 2009 - 12:59

:)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 23 październik 2009 - 13:00

Chodzi mi o stan surowy zamknięty.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100

Napisano 23 październik 2009 - 18:23

Wyświetl postUżytkownik rysiowa dnia 23 październik 2009 - 02:00 napisał

Chodzi mi o stan surowy zamknięty.

Niestety nie znam ekipy z Twoich okolic.

Niektórzy mówią, żeby do dachu brac oddzielną firmę. To zależy co preferujesz? czy ekipa ma ci wszytko kupić i dac tylko rachunek, czy raczej kupujesz "robociznę" ekipy?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 25 październik 2009 - 18:12

Zaoferowano nam budowę, łącznie z materiałami-bez drzwi zwenętrznych, garażowych i okien na dole, do SSZ za 180 tys. (wchodzi w to też kierownik budowy). Dachówka ceramiczna. Jest to zarejestrowana firma, chyba się zdecydujemy.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100

Napisano 26 październik 2009 - 17:37

Wyświetl postUżytkownik rysiowa dnia 25 październik 2009 - 06:12 napisał

Zaoferowano nam budowę, łącznie z materiałami-bez drzwi zwenętrznych, garażowych i okien na dole, do SSZ za 180 tys. (wchodzi w to też kierownik budowy). Dachówka ceramiczna. Jest to zarejestrowana firma, chyba się zdecydujemy.

nie bierz kierownika z firmy budującej. Dobry Kierownik powinien umieć zjechać ekipę i kazać im usunąć błędy a nie maskować niedociągnięcia. Nic tak się nie zwraca jak dobrze opłacony, zaufany kierownik budowy. Mi spokojnie zaoszczędził 3x to co mu zapłaciłem. Z tym, że jednej ekipie musiałem podziekowac całkiem.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 27 październik 2009 - 10:13

Będę również mieć swojego (właśnie do kontroli).Tamten jest mi potrzebny do załatwiania również spraw urzędowych.Mieszkamy 60 km od budowy, więc sam rozumiesz.Ale dzięki za spostrzeżenie. :rolleyes:

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   remko Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 15-listopad 09

Napisano 15 listopad 2009 - 20:07

Witam:)
A może ktoś w przybliżeniu napisać co to znaczy "dobrze opłacony" kierownik budowy? Jakiego rzędu to jest koszt? Chcę się zorientować, bo wiem, że na tym nie wolno oszczędzać..

Pozdrawiam.

#10 Gość_MATEUSZ GOCYLA

• Grupa Guests

Napisano 22 grudzień 2009 - 21:01

Wyświetl postUżytkownik rysiowa dnia 22 październik 2009 - 08:54 napisał

szukam fachowej,bezproblemowej ekipy do budowy domu w okolicach Pszczyny (wczesną wiosną 2010 r.) :D

WITAM, SZUKAM ZLECEN BUDOWY DOMOW NA TERENIE WOJEWODZTWA SLASKIEGO, JESTESMY FACHOWA EKIPA,WYKONAM PANU/PANI ZLECENIE BUDOWY WRAZ Z DACHEM.KOSZT DOMU JEDNORODZINNEGO POWIERZCH. 120m2 to okolo 45-50 tys zl.prosze o kontakt.Moge zaprosic i pokazac moje zlecenia.
Mateusz Gocyla
666982824

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Dar-Bud SIPs Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 82
  • Rejestracja 18-kwiecień 10

Napisano 16 maj 2010 - 14:02

Pewnie już za późno, ale polecam się na przyszłość.

pozdrawiam
Jeśli zastanawiasz się jak wybudować dom energooszczędny?
Sprawdź SIPs - ta technologia przewyższa najśmielsze oczekiwania, i pozwoli wybudować dom pasywny.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   oskana Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 20-czerwiec 10

Napisano 20 czerwiec 2010 - 21:56

Szukam kogoś kto buduje bądż budował dom jednorodzinny w/g projektu firmy Archon
"Dom w skalniakach"

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   kamilek Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19
  • Rejestracja 17-sierpień 10

Napisano 18 sierpień 2010 - 07:55

Czy ekipa została znaleziona? Zastanawiam się właśnie czy możesz polecić tą firmę, bo już pewnie zaczęli.

#14 Gość_rysiowa

• Grupa Guests

Napisano 18 sierpień 2010 - 09:13

Wyświetl postUżytkownik kamilek dnia 18 sierpień 2010 - 07:55 napisał

Czy ekipa została znaleziona? Zastanawiam się właśnie czy możesz polecić tą firmę, bo już pewnie zaczęli.

Wybudowali do SSO. Mogę polecić. Firma z Goczałkowic Józef Mrzyk.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   DariuszTomczak Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 17-grudzień 10

Napisano 17 grudzień 2010 - 15:07

poczukaj ekipy Pawała Dąbrowiskiego, nie mam już numeru ale znalazłem ich na b500.pl, polecam ekipke, nie było z nimi problemów.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Czyściec wełnisty

Czyściec wełnisty

Rośliny okrywowe wyglądają bardzo ciekawie i nie powinno ich zabraknąć w żadnym ogrodzie. W ogrodach skalnych ze swoją dynamiką i siłą wzrostu stanowić będą doskonały kontrast dla głazów i wapiennych kamieni.
Thuja occidentalis Brabant

Tuja 'Brabant'

Tuja brabant jest iglakiem bardzo łatwym w uprawie. Krzew ten należy do gatunku żywotnika zachodniego (Thuja occidentalis). Pochodzi z Kanady i północno-wschodnich terenów USA, gdzie rośnie na wilgotnych glebach. Jest to najszybciej rosnąca odmiana żywotnika, która potrafi osiągnąć do 4 metrów w ciągu 10 lat. Dzięki temu bardzo dobrze nadaje się na wysoki żywopłot.
wiata

Jak zbudować wiatę?

Wiata to doskonała alternatywą dla garażu. Dodatkowe atuty to: lekkość konstrukcji, łatwość wykonania i rozbiórki. Wiata może też współdziałać z garażem, jako dodatkowe miejsce postojowe dla gości lub parking dla drugiego samochodu...
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 8 - Organy administracji i nadzoru budowlanego

Rozdział 8 Prawa budowlanego o organach administracji architektoniczno-budowlanej i nadzoru budowlanego...
podłogi drewniane

Lakiery do podłóg

Dobrze dobrany lakier do drewnianej podłogi nie tylko będzie chronić drewno, ale także podkreśli jego wygląd oraz zagwarantuje trwałość powłoki. Lakiery tworzą przezroczyste powłoki, które zachowują naturalny wygląd drewna.
Wybór właściwego lakieru, który będzie pełnić funkcje ochronne, a jednocześnie nada podłodze odpowiedniego wyglądu, nie jest prosty. Dobierając lakier bierzemy pod uwagę funkcję jaką pełni pomieszczenie oraz rodzaj drewna, z którego wykonana jest podłoga.