Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Meble ze sklepu czy na zamówienie? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Meble ze sklepu czy na zamówienie?

#1 Gość_Celinka

• Grupa Guests

Napisano 06 marzec 2010 - 18:19

Witam. Chciałam Was prosić o poradę. Mam zamiar wymienić meble w moim małym nieustawnym mieszkanku. Słyszałam, że jeśli znajdę sobie kogoś, kto mi zaprojektuje meble, to będę mogła optycznie zwiększyć swoje wnętrza. Czy to rzeczywiście możliwe?
A poza tym to doradźcie mi proszę, czy lepiej kupić meble w salonie, czy może znaleźć firmę, która wykonuje je na zamówienie?

#2 Gość_Jurek

• Grupa Guests

Napisano 07 marzec 2010 - 12:51

Cześć. Każde wnętrze, nawet najbardziej nieustawne można tak zaadaptować, że będzie Ci się wydawało, że przybyło Ci w nim powierzchni. Wszystko jednak zależy od Twojego pomysłu, podejścia no i oczywiście wykonania. Ja bym się raczej nastawił na meble pod wymiar. Może są trochę droższe niż te z salonu, ale idealnie można je wpasować w domowe otoczenie.

#3 Gość_ZofiaD

• Grupa Guests

Napisano 07 marzec 2010 - 15:16

Ja również miałam podobny dylemat, ale jak zdecydowałam się zrobienie projektu u profesjonalisty- pozbyłam się wszystkich wątpliwości. Po co męczyć się z wyborem i szukać idealnego zestawu, skoro można zrobić sobie wszystko dosłownie pod wymiar? Poszukaj firmy, która zaoferuje Ci przynajmniej darmowe konsultacje, żebyś mogła się zorientować, jak to wszystko może wyglądać. Nic Cię to nie będzie kosztować.

#4 Gość_Marian G.

• Grupa Guests

Napisano 08 marzec 2010 - 10:58

Witam. Kilka miesięcy temu zleciłem wykonanie projektu oraz mebli firmie ... z ... Wydaje mi się, że spokojnie możesz skorzystać z ich pomocy. W moim przypadku początkowo chodziło mi zaledwie o projekt mebli, jednak po tym, jak zobaczyłem przykładowe realizacje tej firmy, to zdecydowałem się także na wykonanie przez nich tej usługi. Skontaktuj się z nimi i umów się na bezpłatne konsultacje. Wówczas będziesz wiedziała, na czym stoisz.

#5 Gość_Celinka

• Grupa Guests

Napisano 09 marzec 2010 - 17:08

To pewnie bardzo dużo musiałeś zapłacić za tego rodzaju usługę. Słyszałam, że projekty mebli są bardzo drogie. Poza tym podobno długo trzeba czekać na takie konsultacje... Może lepiej wynająć dać sobie spokój z meblami na wymiar i normalnie iść do sklepu?

#6 Gość_Miodek

• Grupa Guests

Napisano 09 marzec 2010 - 20:33

Meble na wymiar mogą być droższe...ale nie muszą. Okazuje się bowiem, że zamówienie sofy u producenta mebli tapicerowanych jest dużo tańsze niż gotowce z Agaty czy BlackRedWhite. Natomiast odwrotna sytuacja występuje w przypadku mebli drewnianych, kuchennych lub salonowych. Meble wykonane pod konkretną zabudowę, często ze skosami, wymagające niestandardowych wymiarów drzwi czy półek będą droższe niż gotowe projekty. Warto sobie przekalkulować. Faktycznie konsultacje, oszacowanie kosztów projektu i wykonania mebli na wymiar nic nie kosztuje.
W małych pomieszczeniach może się okazać, iż inwestycja w meble na wymiar to jedyne rozsądne wyjście. Warto bowiem w takich mieszkaniach wykorzystać każdy kąt, "wyciągnąć" meble maksymalnie w górę.

#7 Gość_Marian G.

• Grupa Guests

Napisano 10 marzec 2010 - 18:41

Droga Celinko, ktoś Cię chyba bardzo wprowadził w błąd. Wszystko zależy od tego, skąd będziesz brała takie meble pod wymiar i czego będziesz po nich oczekiwać. Zgadzam się z Miodkiem, że potrzebna jest odpowiednia kalkulacja. I to właśnie chciałbym Ci zaproponować. Przecież możesz umówić się z przedstawicielem firmy, przedstawić swój pomysł i poprosić o wstępne szacunki czy wycenę. Nic za to nie zapłacisz, gwarantuję Ci to.

#8 Gość_rudy

• Grupa Guests

Napisano 17 marzec 2010 - 10:39

Ludzie, jeżeli to ma być zwykła szafka to najlepiej pójść do pierwszego lepszego stolarza i będzie najtaniej. Takie firmy na pewno powydziwiają tak, że nie wyjdzie tanio. Warto się zastanowić, gdzie warto zrobić coś pod wymiar, żeby zyskać trochę miejsca. Robienie sofy raczej nie ma sensu i na pewno jest drożej jedną sztukę zrobić, bo oni to robią taśmowo. A na wyprzedażach też można kupić coś ciekawego.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 22 grudzień 2010 - 10:00

Meble wykonywane na zamówienie są o wiele droższe niż od tych sklepowych. Wg mnie to dobre rozwiązanie,w przypadku jeśli chcemy miec coś oryginalnego lub mamy nietypowe wymiary pomieszczenia. Wtedy pozostaje nam tylko opcja kupna mebli na zamówienie.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 12 styczeń 2011 - 14:49

meble na zamówienie oczywiście są droższe ale satysfakcja jest zdecydowanie większa

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1971 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 14-marzec 11

Napisano 17 marzec 2011 - 10:47

Meble na zamówienie mają tę przewagę, że dostaniemy to na czym na prawdę zależy. Jednak zanim zdecydujemy się zakupić takie meble proponuję dogłębnie sprawdzić firmę jak i wykonanie. Moi znajomi kupili takie meble zapłacili bardzo dużo niestety wykończenie pozostawiało wiele do życzenia. Panowie ze 3 razy musieli poprawiać.
Ogrodzenia z piaskowca. Otocz się naturalnym pięknem.
Alarmy - Yumico. Profesionalny montaż i obsługa.
Czas na nowe meble? Polecam Meble ekskluzywne Lupus.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   galeriaindeco Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 22-kwiecień 11

Napisano 23 kwiecień 2011 - 11:22

ja zamowilam meble na wymiar , wyszlo mnie taniej niz ze sklepu . i moje meble sa takie jak chcialam , dostosowane sa do wnetrza . fronty w szafkach sa w salonie z lacobelem . wykonala i to solidna firma galeria indeco gdansk . jestem zadowolona bo cena jest przyzwoita a to tego projekt , wycena i przyjazd projektanta bezplatny . mam super nowoczesne meble . ta firma ma 2 punkty etc gdansk i aleja grunwaldzka leroy merlin I pietro . jest godna polecenia . teraz salony meblowe to przezytek , teraz modne jest zamowic meble na wymiar .

#13 Gość_piotrm

• Grupa Guests

Napisano 18 maj 2011 - 16:58

Wyświetl postUżytkownik Celinka dnia 06 marzec 2010 - 18:19 napisał

Witam. Chciałam Was prosić o poradę. Mam zamiar wymienić meble w moim małym nieustawnym mieszkanku. Słyszałam, że jeśli znajdę sobie kogoś, kto mi zaprojektuje meble, to będę mogła optycznie zwiększyć swoje wnętrza. Czy to rzeczywiście możliwe?
A poza tym to doradźcie mi proszę, czy lepiej kupić meble w salonie, czy może znaleźć firmę, która wykonuje je na zamówienie?

Wybierz meble na wymiar nie z salonu,może i sa droższe ale możesz je zrobić tak jak tobie będą odpowiadały.Różnicą między meblami z salonu a tymi na wymiar jest płyta w tych z salonów jest mniej trwała i cieńsza,a co za tym idzie szybciej się zużyją.
http://wszystkooszaf...8.blogspot.com/

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   mankowski Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 18-sierpień 11

Napisano 18 sierpień 2011 - 15:13

My z żoną nie wahaliśmy się nad złożeniem zamówienia na meble. Przed laty kupiliśmy meble w salonie, mnóstwo zachodu z perfekcyjnym skręceniem, w efekcie powykrzywiane drzwiczki i problem z domykaniem szuflad. A na wymiar to zupełnie inna bajka. Niespecjalnie szukaliśmy fachowców, w zasadzie to mogę powiedzieć, że to firma złożyła całkiem dobrą ofertę - łącznie za kuchnię wyszło nam 3500 zł. Jeśli Ci się nie chce wertować ofert i list specjalistów, a przy tym zależy Ci na szybkości, to warto przejrzeć takie serwisy jak poproblemie.pl, oteria.pl.

#15 Gość_Serwatka

• Grupa Guests

Napisano 20 październik 2011 - 17:32

Jeżeli chodzi o kupno mebli to ja od kilku lat korzystam tylko z usług sklepu internetowego extrapunkt.pl. Uważam, że jest to firma godna polecenia. Zakupy w tym sklepie to czysta przyjemność.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Bastek Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 20-październik 11

Napisano 20 październik 2011 - 17:51

Nie rozumiem jak można kupować meble pzrez internet, szczególnie jeśli to maja być meble na wymiar.

#17 Gość_Kolorowy

• Grupa Guests

Napisano 17 listopad 2011 - 17:51

Ja zamawiałem przez internet na hitmeble.pl - wymiary podane, skrócili mi mebel tak by zmieścił mi się do pokoju - wszystko wykonane wg zamówienia. Śpi się rewelacyjnie - przez internet można kupić wszystko ,a jak coś się nie podoba zawsze można zwrócić ( mówi o tym prawo handlowe w odniesieniu do sprzedaży internetowej )

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   ciri Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 10-listopad 11

Napisano 21 listopad 2011 - 15:32

Ostatnio robiłam meble na wymiar i wcale nie wyszło to o wiele drożej niż normalny zestaw. Wybrałam sobie po prostu w sklepie takie meble, jakie mi się podobały, a że dany producent oferował usługę wykonania ich na wymiar, skorzystałam i jestem bardzo zadowolona, gdyż inaczej nijak nie mogłam żadnego sensownego zestawu pomieścić :).

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 22 listopad 2011 - 11:29

Sam zamawiam meble pod wymiar z internetu - jedna zasada - trzeba po prostu wszystko dobrze pomierzyć. Raz mi się zdarzyło, że z pomyłki sprzedającego dostałem nie taki stół jaki miał być, bez żadnych problemów wymieniono mi go na prawidłowy. Tak więc sam jak najbardziej polecam sklepy internetowe sprzedające gotowe meble jak i na zamówienie.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#20 Gość_3deforma

• Grupa Guests

Napisano 27 listopad 2011 - 11:09

Nasza pracowania w duzej wiekszosci przy projekcie wnetrz robi meble na zamowienie. Jest to swietne rozwiazanie, dajace duze mozliwosci na stworzenie niepowtarzalnego wnetrza i zarazem bardzo funkcjonalnego. Nie oszukujmy sie, gotowe meble zwlaszcza w malych wnetrzach determinuja rozklad i tym samym funkcjonalnosc-komfort. Zapraszam na www.3deforma.pl

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
tarcica

Drewno i materiały drewnopochodne

Drewno jest najstarszym i najpopularniejszym materiałem budowlanym. Jest wykorzystywane nie tylko przy budowie, ale także przy wykańczaniu wnętrz. Jednak nie samo drewno jest ważne. Materiały drewnopochodne często będąc w ukryciu spełniają równie ważną rolę – tworzą konstrukcję zarówno całej budowli, jak i drobnych elementów, które nas otaczają.
Właściwości gleby

Właściwości gleby

Wszystko ma gdzieś swój początek. Wszystko dzieje się gdzieś. I jeśli ogrodnictwo jest naszym światem, to jego początki leżą gdzieś głęboko w glebie.
Cechy gleby znajdującej się w naszym ogrodzie są jednym z ważniejszych czynników wyznaczających możliwości sukcesu naszych upraw. Naprawdę poważane podejście do tematu pozwoli nam na uniknięcie głupich błędów.
budowa domu

Wybór technologii budowy domu

Wybór technologii budowy domu dotyczy przede wszystkim wykonania konstrukcji nośnej i ścian zewnętrznych. Wciąż najwięcej domów powstaje w technologii tradycyjnej, murowanej. Warto wiedzieć, że odmiany dzisiejszej cegły, bloczków i pustaków znacznie różnią się od materiałów z których budowali nasi dziadkowie, a alternatywne metody pozwalają na wybudowanie domu szybciej i taniej.
biokominki

Biokominki

Strzelający ogień w kominku, rozchodzące się ciepło i rodzina zebrana wokół. Takie marzenie z dzieciństwa wyniósł prawie każdy z nas. Jeszcze do niedawna spełnienie go, było zarezerwowane tylko dla właścicieli domków jednorodzinnych. Mieszkańcy bloków musieli obejść się smakiem, gdyż metraż i istniejąca instalacja skutecznie uniemożliwiała im posiadanie kominka. Istnieją wprawdzie kominki gazowe czy elektryczne, jednak ich cena i efekt pozostawiały wiele do życzenia. Na szczęście nadeszła era biokominków.
budowa stadionu

Inwestycje budowlane przed Euro 2012

Kiedy w kwietniu 2007 roku ogłoszono kto będzie gospodarzem Euro 2012 cała Polska szalała z radości. Jednak teraz, kiedy emocje już opadły i wszyscy na zimno patrzą na to co się dzieje w kraju, znajduje się co raz więcej pesymistów nie wierzących, że Euro odbędzie się u Nas. I chociaż, biorąc pod uwagę postęp robót budowlanych wyprzedzamy Ukrainę, to rewelacji nie ma i jest jeszcze bardzo dużo przed nami do zrobienia.