Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Karola ze Studia Atrium - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Karola ze Studia Atrium Czy ktoś buduje wg tego projektu?

Ankieta: Budowa Karoli ze Studia Atrium (1 użytkowników oddało głos)

Jakie korzystne zmiany można zastosować w projekcie?

1. Nie podoba mi się otwieranie drzwi w salonie na środku pokoju. (1 głosów [100.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 100.00%

2. Jak zmienić ścianki działowe na poddaszu,aby największa sypialnia była po tej stronie,gdzie jest balkon? (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 22-październik 09

Ikona postu  Napisano 22 październik 2009 - 08:52

Nigdzie, na żadnym forum, nie mogę znaleźć osoby, która buduje, lub wybudowała dom wg tego projektu. Może tutaj? :unsure: My będziemy budować ten dom na wiosnę w okolicach Pszczyny. :)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Bocian Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 21-październik 09

Napisano 22 październik 2009 - 09:17

Czy chodzi o ten projekt?

link do projektu Karola

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 22 październik 2009 - 12:27

Bocian ! - zobacz na sygnaturkę przecież widać, że to buduje!

Co do znajomych budujących to samo. Ja tez na początku dugo czekałem, ale zapewniam cię jak projekt jest w miarę OK to się znajdą. trzeba tylko wracac do założonych wątków co parę dni/tygodni i obserwować.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 23 październik 2009 - 13:04

Do Bociana -tak, to jest to cudo.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100

Napisano 23 październik 2009 - 18:29

Dołączona grafika
tak sobie patrzę na rzut parteru.
Nie uważasz, że ten dom jest za bardzo pozamykany ?
26m2 to sporo jak na pomieszczenie, ale pokój/salon w domku jednorodzinnym z kominkiem już może nie sprawiać wrażenia tak dużego.
oczywiści każdy ma swoje własne upodobania. Jednak otwarcie prawie zawsze poprawia ogólne wrażenie i poczucie przestrzeni.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Bocian Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 21-październik 09

Napisano 23 październik 2009 - 23:12

sorki, faktycznie to ten dom ;)

Ładny ;p

Pozdrowionka

#7 Gość_rysiowa

• Grupa Guests

Napisano 25 październik 2009 - 18:03

Czy ja wiem? Nam się podoba. Drzwi z hollu do salonu będą szersze i przesuwne (do ściany). Tak w ogóle to nie znależliśmy takiego projektu, który odpowiadałby nam w 100%. Ale wybito nam z głowy projekt indywidualny (za dużo nieprzewidzianych błędów). W tym domu będą mieszkać tylko dwie osoby, więc u góry zrobimy dwa pokoje, a wejście na strych będzie z łazienki.
Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i pomysły dot.tego projektu. Pozdrowienia dla wszystkich czytających.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100

Napisano 26 październik 2009 - 17:39

Użytkownik rysiowa dnia 25 październik 2009 - 06:03 napisał

W tym domu będą mieszkać tylko dwie osoby, więc u góry zrobimy dwa pokoje, a wejście na strych będzie z łazienki.

skoro mają tam mieszkać tylko dwie osoby to jaki jest sens zamykania salonu i zamykania jadalni? przed kim będziecie się chować :).

Zupełnie niepotrzebnie sobie komplikujecie życie :). TO moje zdanie ale potwierdzone w praktyce :)

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 27 październik 2009 - 10:15

Chodzi nam o zatrzymywanie ciepła w salonie - to raz, a dwa - nie zawsze chcę, żeby obcy mi oglądali, jaki mam aktualnie porządek w kuchni. ;) :lol:

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   edbel Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 01-wrzesień 11

Napisano 20 październik 2011 - 19:14

Wyświetl postUżytkownik rysiowa dnia 27 październik 2009 - 10:15 napisał

Chodzi nam o zatrzymywanie ciepła w salonie - to raz, a dwa - nie zawsze chcę, żeby obcy mi oglądali, jaki mam aktualnie porządek w kuchni. ;) :lol:

Czy z salonu będzie widać bałagan w kuchni? Wydaje mi się, że w takim kącie nikt jej nie zobaczy.
Trochę byłoby mi szkoda poświęcić dosyć dużą ścianę w łazience na drzwi. Chyba żeby ewentualnie suszyć tam pranie.

#11 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 20 październik 2011 - 19:16

Wyświetl postUżytkownik edbel dnia 20 październik 2011 - 19:14 napisał

Czy z salonu będzie widać bałagan w kuchni? Wydaje mi się, że w takim kącie nikt jej nie zobaczy.
Trochę byłoby mi szkoda poświęcić dosyć dużą ścianę w łazience na drzwi. Chyba żeby ewentualnie suszyć tam pranie.

To chyba nie o tym samym projekcie mówimy :)))

#12 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 20 październik 2011 - 19:22

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 20 październik 2011 - 19:16 napisał

To chyba nie o tym samym projekcie mówimy :)))

I jeszcze jedno : mamy przerobioną górę, łazienka ma 17 m2, w żadnym wypadku nie przeszkadza to, że jest tam dwoje drzwi praktycznie na przeciw siebie. W łazience mieści się duża wybudowana( z luksferami) kabina prysznicowa - 1,20 x 1,40, wana o dł.1,90 m, bidet, wc, duża umywalka i jeszcze spokojnie można tańczyć.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
łazienka

Programy do projektowania łazienek

Dobrze zaprojektowana łazienka to estetyczne i funkcjonalne pomieszczenie, które łatwo utrzymać w czystości. Dobór odpowiednich urządzeń sanitarnych i kafli przysparza wiele problemów, a wyobrażenie sobie aranżacji na podstawie płaskiego szkicu jest dość trudne. Na szczęście z pomocą przychodzą, przyjazne użytkownikowi, bezpłatne programy do projektowania łazienek.
Żółty milin

Żółty milin

Żółty milin (Tecoma stans) zdobi przez cały rok swoimi wiecznie na nowo pojawiającymi się kwiatami otoczenie. Są one koloru intensywnie żółtego, kształtem przypominają kwiaty milinu. Bardzo lubi ciepło i światło - im cieplej tym dla niego lepiej.
Małe nasiona ze skrzydełkami przykrywamy bardzo lekko mieszanką ziemi do wysiewu z dodatkiem piasku lub perlitu.
Owoce czereśni

Rak bakteryjny drzew owocowych

Rak bakteryjny drzew owocowych to choroba wywoływana przez polifagiczną bakterię Pseudomonas syringae pv syringae van Hall atakującą między innymi drzewa owocowe. W naszym klimacie rak bakteryjny występuje bardzo często na czereśniach i wiśniach. Choroba typowa jest dla brzoskwini, czereśni, moreli oraz wiśni. Jabłonie i grusze są porażane znacznie rzadziej. Dodatkowo chorobie sprzyjają zimne i zwięzłe gleby.

Feng shui

Feng shui w mieszkaniu

Prawie każdy z nas pragnie, aby jego mieszkanie było nie tylko elegancko urządzone, ale także funkcjonalne. Niektórzy z nas sięgną w tym celu po specjalistyczną literaturę, inni po porady fachowców. Są też i tacy, którzy zwrócą się ku zasadom starożytnej chińskiej nauki o estetyce feng shui. Aranżacja przestrzeni w myśl wytycznych feng shui to takie zastosowanie kolorów, kształtów oraz konstrukcji by pozytywna energia chi miała swobodny i zharmonizowany przepływ.
Wyposażenie garażu

Wyposażenie garażu i piwnicy

Garaż jest z pewnością jednym z najbardziej przydatnych i funkcjonalnych pomieszczeń w domu. To nie tylko miejsce gdzie parkujemy auto, ale także przechowujemy rowery, kosiarkę, nieużywane meble czy inne przydatne narzędzia. To także nierzadko na nasz mały warsztat.