Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Karola ze Studia Atrium - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Karola ze Studia Atrium Czy ktoś buduje wg tego projektu?

Ankieta: Budowa Karoli ze Studia Atrium (1 użytkowników oddało głos)

Jakie korzystne zmiany można zastosować w projekcie?

1. Nie podoba mi się otwieranie drzwi w salonie na środku pokoju. (1 głosów [100.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 100.00%

2. Jak zmienić ścianki działowe na poddaszu,aby największa sypialnia była po tej stronie,gdzie jest balkon? (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 22-październik 09

Ikona postu  Napisano 22 październik 2009 - 08:52

Nigdzie, na żadnym forum, nie mogę znaleźć osoby, która buduje, lub wybudowała dom wg tego projektu. Może tutaj? :unsure: My będziemy budować ten dom na wiosnę w okolicach Pszczyny. :)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Bocian Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 21-październik 09

Napisano 22 październik 2009 - 09:17

Czy chodzi o ten projekt?

link do projektu Karola

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 22 październik 2009 - 12:27

Bocian ! - zobacz na sygnaturkę przecież widać, że to buduje!

Co do znajomych budujących to samo. Ja tez na początku dugo czekałem, ale zapewniam cię jak projekt jest w miarę OK to się znajdą. trzeba tylko wracac do założonych wątków co parę dni/tygodni i obserwować.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 23 październik 2009 - 13:04

Do Bociana -tak, to jest to cudo.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100

Napisano 23 październik 2009 - 18:29

Dołączona grafika
tak sobie patrzę na rzut parteru.
Nie uważasz, że ten dom jest za bardzo pozamykany ?
26m2 to sporo jak na pomieszczenie, ale pokój/salon w domku jednorodzinnym z kominkiem już może nie sprawiać wrażenia tak dużego.
oczywiści każdy ma swoje własne upodobania. Jednak otwarcie prawie zawsze poprawia ogólne wrażenie i poczucie przestrzeni.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Bocian Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 21-październik 09

Napisano 23 październik 2009 - 23:12

sorki, faktycznie to ten dom ;)

Ładny ;p

Pozdrowionka

#7 Gość_rysiowa

• Grupa Guests

Napisano 25 październik 2009 - 18:03

Czy ja wiem? Nam się podoba. Drzwi z hollu do salonu będą szersze i przesuwne (do ściany). Tak w ogóle to nie znależliśmy takiego projektu, który odpowiadałby nam w 100%. Ale wybito nam z głowy projekt indywidualny (za dużo nieprzewidzianych błędów). W tym domu będą mieszkać tylko dwie osoby, więc u góry zrobimy dwa pokoje, a wejście na strych będzie z łazienki.
Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i pomysły dot.tego projektu. Pozdrowienia dla wszystkich czytających.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100

Napisano 26 październik 2009 - 17:39

Użytkownik rysiowa dnia 25 październik 2009 - 06:03 napisał

W tym domu będą mieszkać tylko dwie osoby, więc u góry zrobimy dwa pokoje, a wejście na strych będzie z łazienki.

skoro mają tam mieszkać tylko dwie osoby to jaki jest sens zamykania salonu i zamykania jadalni? przed kim będziecie się chować :).

Zupełnie niepotrzebnie sobie komplikujecie życie :). TO moje zdanie ale potwierdzone w praktyce :)

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   rysiowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8

Napisano 27 październik 2009 - 10:15

Chodzi nam o zatrzymywanie ciepła w salonie - to raz, a dwa - nie zawsze chcę, żeby obcy mi oglądali, jaki mam aktualnie porządek w kuchni. ;) :lol:

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   edbel Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 01-wrzesień 11

Napisano 20 październik 2011 - 19:14

Wyświetl postUżytkownik rysiowa dnia 27 październik 2009 - 10:15 napisał

Chodzi nam o zatrzymywanie ciepła w salonie - to raz, a dwa - nie zawsze chcę, żeby obcy mi oglądali, jaki mam aktualnie porządek w kuchni. ;) :lol:

Czy z salonu będzie widać bałagan w kuchni? Wydaje mi się, że w takim kącie nikt jej nie zobaczy.
Trochę byłoby mi szkoda poświęcić dosyć dużą ścianę w łazience na drzwi. Chyba żeby ewentualnie suszyć tam pranie.

#11 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 20 październik 2011 - 19:16

Wyświetl postUżytkownik edbel dnia 20 październik 2011 - 19:14 napisał

Czy z salonu będzie widać bałagan w kuchni? Wydaje mi się, że w takim kącie nikt jej nie zobaczy.
Trochę byłoby mi szkoda poświęcić dosyć dużą ścianę w łazience na drzwi. Chyba żeby ewentualnie suszyć tam pranie.

To chyba nie o tym samym projekcie mówimy :)))

#12 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 20 październik 2011 - 19:22

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 20 październik 2011 - 19:16 napisał

To chyba nie o tym samym projekcie mówimy :)))

I jeszcze jedno : mamy przerobioną górę, łazienka ma 17 m2, w żadnym wypadku nie przeszkadza to, że jest tam dwoje drzwi praktycznie na przeciw siebie. W łazience mieści się duża wybudowana( z luksferami) kabina prysznicowa - 1,20 x 1,40, wana o dł.1,90 m, bidet, wc, duża umywalka i jeszcze spokojnie można tańczyć.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
gips

Tynki z agregatu

Tynki maszynowe wykorzystywane są w budownictwie mieszkaniowym, hotelach, szpitalach oraz wszystkich innych pomieszczeniach, w którym przebywają ludzie. Można je stosować w miejscach o zwykłej wilgotności oraz w tych, gdzie jest ona podwyższona. Takie pokrywanie ścian tynkiem z agregatu, wymaga zatrudnienia wykwalifikowanej ekipy, która posiada odpowiedni sprzęt.
budowa domu

Wybór technologii budowy domu

Wybór technologii budowy domu dotyczy przede wszystkim wykonania konstrukcji nośnej i ścian zewnętrznych. Wciąż najwięcej domów powstaje w technologii tradycyjnej, murowanej. Warto wiedzieć, że odmiany dzisiejszej cegły, bloczków i pustaków znacznie różnią się od materiałów z których budowali nasi dziadkowie, a alternatywne metody pozwalają na wybudowanie domu szybciej i taniej.
Siewki roślin

Rozmnażanie roślin przez podział

Dzielenie roślin jest jednym z najpopularniejszych i najłatwiejszych sposobów rozmnażania roślin, a także metodą ich odmładzania. Najlepszym momentem do wykonywania tego typu zabiegów jest okres, kiedy kwitną, czyli sezon wiosenny, ponieważ wytwarzają wówczas nowe pędy oraz rozwijają system korzeniowy (włókniste i mięsiste korony, rozłogi, kłącza).
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 10 - Odpowiedzialność zawodowa w budownictwie

Rozdział 10 Prawa budowlanego o odpowiedzialności zawodowej w budownictwie to zbiór 8 artykułów. Zawiera informacje o czynach i konsekwencjach a także odpowiedzialności i karach...
Łóżko sypialniane   rama metalowa

Wybór dobrego łóżka - wcale nie taka prosta sprawa

Przeciętny człowiek 1/3 swojego życia przesypia. To jak się wysypiamy ma bardzo duży wpływ na nasze życie. Gdy jesteśmy wyspani mamy większą chęć i energie do życia, jesteśmy bardziej efektywni w życiu zawodowym i prywatnym. Tu właśnie kluczową rolę odgrywa łóżko. To przede wszystkim od niego zależy nasz komfort snu. Dlatego przy jego wyborze nie należy się spieszyć, tylko powoli i dokładnie przeanalizować co nam tak naprawdę potrzeba. Czy materac ma być miękki czy twardy, duży czy mały. Nasz wybór zależy od tego, gdzie nasze łóżko będzie stać i komu służyć
.