zlecilam mojemu architektowi zalatwienie wszystkich papierow wymaganych do pozwolenia. rok juz sie tym zajmuje. dzisiaj znow mnie zapewnial ze jeszcze chwila i bedzie. a mialy byc pod koniec roku, jak macie czas lepiej polatajcie sami. znajomi tak zrobili i szybciej zalatwili pozwolenie
Jak dla mnie formalnosc i biurokracja to standard w naszym kraju, ale trzeba sobie z tym jakos radzic Przydatny wpis w tym temacie: http://blog.archicom...ury-urzednicze/
Witam. Jeżeli nie chcesz tracić czasu i nerwów w sprawie załatwiania pozwolenia na budowę lub zgody na użytkowanie zatrudnij fachowca, który się tym zajmie. Zapraszam na stronę www.pnb.waw.pl (Warszawa i okolice). Szybko i tanio.
Każdy inwestor, który otrzymał pozwolenie na budowę i odczekał okres uprawomocnienia decyzji, ma obowiązek złożyć wniosek o wydanie dziennika budowy...
Energooszczędny dom to w obecnych realiach cen energii marzenie większości z nas. Przybliżyć do jego realizacji może nas zakup urządzeń i sprzętu o energooszczędnej charakterystyce.
Znakomitym przykładem takich urządzeń są zmywarki do naczyń. Wbrew pozorom umożliwia ona oszczędzanie wody oraz energii niezbędnej do podgrzania wody. Dodatkowo oszczędzimy czas oraz zyskujemy pewność, że nasze naczynia będą dokładnie umyte.
Difenbachia jest tropikalną rośliną pochodzącą z Brazylii. Nazwa pochodzi od cesarskiego ogrodnika, który uprawiał ją na Wiedeńskim dworze. Ze względu na jej prostą uprawę, należy do popularnych roślin doniczkowych goszczących w naszym domu. Warto wiedzieć, że liście i łodyga tej rośliny zawiera strychninę, która jest niebezpieczną trucizną. Należy o tym pamiętać szczególnie, gdy w domu będą miały z nia kontakt małe dzieci.
Umowa przedwstępna kupna – sprzedaży, która została poprawnie sformułowana, powinna chronić interesy kupującego i sprzedającego. Forma i zawartość dokumentu jest bardzo ważna. To pewnego rodzaju „przyrzeczenie” sprzedaży/kupna przed zawarciem ostatecznej umowy i dokonaniem transakcji pieniężnej.