Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt Komentarze do Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1222
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 01 luty 2012 - 10:06

Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG ProjektFundamenty – betonowe, Ściany - gazobeton + wełna mineralna lub styropian, Strop – drewniany belkowy, Elewacje - tynk cienkopowłokowy, Pokrycie dachu - dachówka ceramiczna lub blachodachówka...
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt
Komentarze do projektu:

#2 Gość_lucek1982

• Grupa Guests

Napisano 01 luty 2012 - 10:06

Jesteśmy zainteresowani tym projektem.Jeśli ktoś buduje Słoneczny z poddaszem to chętnie zobaczę zdjęcia lub przeczytam opinię:)

#3 Gość_Aga

• Grupa Guests

Napisano 16 luty 2012 - 17:39

Wyświetl postUżytkownik lucek1982 dnia 01 luty 2012 - 10:06 napisał

Jesteśmy zainteresowani tym projektem.Jeśli ktoś buduje Słoneczny z poddaszem to chętnie zobaczę zdjęcia lub przeczytam opinię:)

Witam My w tym roku jak dobrze pojdzie zaczniemy bydowe naszego Slonecznego. Duzo piszą o nim na forum murator. A gdzie bedziesz budowal? Pozdrawiam

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   arek.kwiek Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 28-luty 12

Napisano 28 luty 2012 - 10:32

No i proszę. Mój projekt znalazł się na forum :) Zdecydowałem się na ten projekt z kilku względów. Po pierwsze to naprawdę ładny dom, a dla mnie to ważne. Po drugie, ma ciekawie wmontowany garaż - jakoś tak oryginalnie. Po trzecie, ma dużo przestrzeni od kuchni do pokoju dziennego - właśnie tak to sobie zawsze wyobrażałem. Po czwarte, dobry układ pomieszczeń i całej przestrzeni wewnątrz. No i na koniec zostało jeszcze poddasze, które na pewno u mnie się nie zmarnuje :)
Będę budował się w okolicach Opola.

#5 Gość_Radek z Radomia

• Grupa Guests

Napisano 05 kwiecień 2012 - 09:00

Naprawdę ładny i funkcjonalny domek. Dokonałem w nim kilka zmian: schody na poddasze, zadaszony taras na garażu i ściankę kolankowa ale z tymi zmianami nie utracił swojego uroku. W kwestii adaptacji rozważyłbym jeszcze przesunięcie kominka ponieważ po obudowaniu go znacząco zmniejsza się szerokość przejścia do wiatrołapu/korytarza. Obecnie jestem na etapie surowy zamknięty.

#6 Gość_Urszula

• Grupa Guests

Napisano 07 kwiecień 2012 - 17:01

Wyświetl postUżytkownik lucek1982 dnia 01 luty 2012 - 10:06 napisał

Bardzo ciekawy i ekonomiczny projekt.Budowę zaczęliśmy w 2007 roku,a wprowadzilimy się w 2010 roku.Budynek z zewnątrz nie został zmieniny,a wewnątrz wprowadziliśmy trochę zmian.Zrezygnowaliśmy z jednego pokoju i poprowadziliśmy schody na poddasze.Jeżeli o koszt budowy to nikt nie chce uwierzyć ,że można tak tanio zbudować dom.Koszty utrzymania domu są niewielkie.Jestem zadowolona ,że wybrałam ten projekt.Pozdrawiam

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
poddasze

Adaptacja poddasza

Adaptacja strychu bądź poddasza to doskonały pomysł na uzyskanie dodatkowej przestrzeni użytkowej. Innym sposobem zagospodarowania jest samodzielnie funkcjonujący lokal mieszkalny. Wszystko zależy od idei i przydatności przestrzeni pod dachem.
paragraf

Rozdział 13 - Użytkowanie instalacji i urządzeń gazowych

Rozdział 13 reguluje sposób prawidłowego działania, użytkowania i konserwacji instalacji i urządzeń gazowych...
Owoce czereśni

Czeska odmiana czereśni

Owoce czereśni są owocami niezwykle cenionymi na polskich stołach. Zawierając najwięcej cukrów spośród uprawianych w Polsce owoców, a także witaminy C, A, B2, B1, duże ilości ryboflawiny oraz sole mineralne bardzo korzystnie wpływają na pracę serca.
naklejki

Naklejki na ścianę wciąż modne

Pojęcie mody dotyczy dziś wielu dziedzin. Żeby żyć zgodnie z najnowszym trendem, należy orientować się w nowościach znacznie wykraczających poza świat ubioru, fryzur i dodatków. Pewne kanony i wzory obowiązują na równych prawach w dziedzinach: elektroniki, technologii, a także budowy obiektów i urządzenia wnętrz.
Dekoracje jesienne na stół

Jesienne dekoracje domu

Jesień kalendarzowa to pora pełna ognistych barw. Złoto-brązowe liście tworzące piękne dywany w parku, mieniące się w słońcu czerwone, dzikie wino zachęcają do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Zmieniające się barwy inspirują oraz zachęcają do wprowadzenia jesiennych zmian w dekoracji domu. Jesień we wnętrzach to ciepłe kolory w odcieniu pomarańczy, czerwieni i brązów oraz miękkie materiały. Takie dekoracje doskonale będą wyglądać w każdym wnętrzu.