Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt Komentarze do Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1222
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 01 luty 2012 - 10:06

Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG ProjektFundamenty – betonowe, Ściany - gazobeton + wełna mineralna lub styropian, Strop – drewniany belkowy, Elewacje - tynk cienkopowłokowy, Pokrycie dachu - dachówka ceramiczna lub blachodachówka...
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Słoneczny z poddaszem z pracowni MG Projekt
Komentarze do projektu:

#2 Gość_lucek1982

• Grupa Guests

Napisano 01 luty 2012 - 10:06

Jesteśmy zainteresowani tym projektem.Jeśli ktoś buduje Słoneczny z poddaszem to chętnie zobaczę zdjęcia lub przeczytam opinię:)

#3 Gość_Aga

• Grupa Guests

Napisano 16 luty 2012 - 17:39

Wyświetl postUżytkownik lucek1982 dnia 01 luty 2012 - 10:06 napisał

Jesteśmy zainteresowani tym projektem.Jeśli ktoś buduje Słoneczny z poddaszem to chętnie zobaczę zdjęcia lub przeczytam opinię:)

Witam My w tym roku jak dobrze pojdzie zaczniemy bydowe naszego Slonecznego. Duzo piszą o nim na forum murator. A gdzie bedziesz budowal? Pozdrawiam

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   arek.kwiek Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 28-luty 12

Napisano 28 luty 2012 - 10:32

No i proszę. Mój projekt znalazł się na forum :) Zdecydowałem się na ten projekt z kilku względów. Po pierwsze to naprawdę ładny dom, a dla mnie to ważne. Po drugie, ma ciekawie wmontowany garaż - jakoś tak oryginalnie. Po trzecie, ma dużo przestrzeni od kuchni do pokoju dziennego - właśnie tak to sobie zawsze wyobrażałem. Po czwarte, dobry układ pomieszczeń i całej przestrzeni wewnątrz. No i na koniec zostało jeszcze poddasze, które na pewno u mnie się nie zmarnuje :)
Będę budował się w okolicach Opola.

#5 Gość_Radek z Radomia

• Grupa Guests

Napisano 05 kwiecień 2012 - 09:00

Naprawdę ładny i funkcjonalny domek. Dokonałem w nim kilka zmian: schody na poddasze, zadaszony taras na garażu i ściankę kolankowa ale z tymi zmianami nie utracił swojego uroku. W kwestii adaptacji rozważyłbym jeszcze przesunięcie kominka ponieważ po obudowaniu go znacząco zmniejsza się szerokość przejścia do wiatrołapu/korytarza. Obecnie jestem na etapie surowy zamknięty.

#6 Gość_Urszula

• Grupa Guests

Napisano 07 kwiecień 2012 - 17:01

Wyświetl postUżytkownik lucek1982 dnia 01 luty 2012 - 10:06 napisał

Bardzo ciekawy i ekonomiczny projekt.Budowę zaczęliśmy w 2007 roku,a wprowadzilimy się w 2010 roku.Budynek z zewnątrz nie został zmieniny,a wewnątrz wprowadziliśmy trochę zmian.Zrezygnowaliśmy z jednego pokoju i poprowadziliśmy schody na poddasze.Jeżeli o koszt budowy to nikt nie chce uwierzyć ,że można tak tanio zbudować dom.Koszty utrzymania domu są niewielkie.Jestem zadowolona ,że wybrałam ten projekt.Pozdrawiam

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Guzikowiec zachodni

Guzikowiec zachodni

Guzikowiec zachodni (Cephalanthus occidentalis) pochodzi z Ameryki Północnej. W naturalnych warunkach rośnie na podmokłych, bagiennych glebach torfowych. Do rodzaju Cephalanthus należy 10 gatunków krzewów i niewielkich drzew. W Polsce uprawiany jest tylko jeden gatunek osiągający do 2 metrów wysokości.
Fuksja

Fuksja

Ogrodzenia mogą spełniać nie tylko wymogi użyteczności i funkcjonalności. Ściany balkonów nie muszą szpecić przestarzałą szarością bieli. Nawet niewielkim płotkom, czy kratkom możemy nadać cechy indywidualne i sprawić, że znowu staną się ciekawe, a my stworzymy prześliczne, letnie ustronie. Pomyślmy o piennych odmianach fuksji.
Fototapety   Kawa i przyprawy

Fototapety - Kawa i przyprawy

Kawa jest nam dobrze znana od tysięcy lat. Kojarzy nam się z wyjątkowym aromatem i wspaniałym smakiem. Z tym wyjątkowym napojem związana jest także sztuka dekoracji kawy, zwana „Latte Art”. Polega ona na wykonywaniu dekoracji za pomocą mleka na wierzchniej warstwy espresso.
Dracena

Dracena

Dracena, zwana także smokowcem, jest rośliną, która w naturalnym środowisku rośnie min. w Ameryce Środkowej. W naturalnym środowisku występuje ok. 4 gatunków tej rośliny. Natomiast w naszych warunkach jest to roślina typowo domowa, która jest łatwa w uprawie. Draceny posiadają dekoracyjne, zielone lub wielobarwne liście. Przy odpowiednich warunkach, osobniki dorosłe mogą zakwitnąć. Kwiaty są białe lub kremowo-białe, o charakterystycznym słodkim zapachu. Aby nasza roślina w warunkach domowych zakwitła, należy ją troskliwie i bardzo długo pielęgnować.
Pobielony pień drzewa owocowego

Bielenie drzew i krzewów owocowych

Zdarzają się zimy ciepłe, pełne deszczów, pluch i błota, zdarzają się jednak również zimy ostre, powodujące przemarzanie roślin sadowniczych. Zewnętrznymi, łatwo dostrzegalnymi przez nas objawami uszkodzeń mrozowych są przemarznięcia konarów, pionowe pęknięcia pni i rany zgorzelinowe, powstające przede wszystkim po okresowym ociepleniu i rozhartowaniu zewnętrznych tkanek kory i drewna.
Sprzyjające warunki do powstawania takich ran występują najczęściej w styczniu i lutym, gdy w słoneczne dni pnie drzew i grubsze konary silnie nagrzewają się, a nocą podczas gwałtownego spadku temperatury pobudzone do życia tkanki przemarzają.
Powstawaniu uszkodzeń mrozowych na pniach i nasadach konarów drzew owocowych możemy zapobiec, bieląc je.