Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: oryginalne meble - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

oryginalne meble

#1 Gość_monik

• Grupa Guests

Napisano 31 styczeń 2012 - 17:46

Jakiś czas temu przeglądając oferty sklepów z oryginalnie zaprojektowanymi meblami przez designerów w poszukiwaniu mebli do wystroju salonu natknęłam się na artykuł odnośnie podrabianych mebli. Artykuł był o podróbkach a dokładniej że zdarzają się na allegro lub w innych sklepach produkty które, są dokładną kopią oryginalnych produktów za dużą niższą cenę. Z mojego punktu widzenia jak by na to nie patrzeć, jest to po prostu kradzież czego absolutnie nie popieram. Nie dawno szukając fotela do salonu, wpadł mi w oko pewien fotel. Ze względu że jestem mocno zainteresowana kupnem tego fotela postanowiłam sprawdzić jaka jest różnica w wykonaniu, w materiałach itp. Pojechałam do sklepu Dynamiko z oryginalnymi meblami gdzie podotykałam, pooglądałam, popytałam i wyszłam bogatsza o wiedzę . Następnie udałam się do sklepu z podróbkami tam również podotykałam, pooglądałam, popytałam i wyszłam bogatsza o wiedzę To co mogę powiedzieć to różnica pomiędzy tymi fotelami była miej więcej taka jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym a w tym konkretnym przypadku fotelem Oczywiście za oryginalny fotel trzeba więcej zapłacić lecz jakość, wykonanie i detale są w dwóch różnych światach.Ten mały eksperyment utwierdził mnie tylko w tym, że jest prawdziwy design, są podróbki i są meble. Z tych trzech wybieram design i meble a jak mnie na coś nie stać to po prostu nie kupuje. A w konsekwencji piszę ten post siedząc będąc szczęśliwą posiadaczką tego fotela:
Dołączona grafika

A w jakie macie zdanie odnośnie kupowania podrabianych mebli lub też mebli "INSPIROWANYCH"?

#2 Gość_marek

• Grupa Guests

Napisano 06 luty 2012 - 14:24

Generalnie się z tobą zgadzam lecz na moją kieszeń zostają tylko meble (takie zwykłe):)ale nie mam też zamiaru kupować mebli "inspirowanych". Wszedłem na stronę firmy o której piszesz (www.###.pl chyba to ta ;)) i widzę że mają konkurs na facebook-u więc może uda się zgarnąć oryginalne krzesło :))

#3 Gość_Sebastian

• Grupa Guests

Napisano 09 luty 2012 - 13:53

Widzę ,że ktoś znalazł świetny sposób na pozycjonowanie własnej strony. Notabene zazdroszczę możliwości kupienia fotela za blisko 10 tysi.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Guzikowiec zachodni

Guzikowiec zachodni

Guzikowiec zachodni (Cephalanthus occidentalis) pochodzi z Ameryki Północnej. W naturalnych warunkach rośnie na podmokłych, bagiennych glebach torfowych. Do rodzaju Cephalanthus należy 10 gatunków krzewów i niewielkich drzew. W Polsce uprawiany jest tylko jeden gatunek osiągający do 2 metrów wysokości.
Fuksja

Fuksja

Ogrodzenia mogą spełniać nie tylko wymogi użyteczności i funkcjonalności. Ściany balkonów nie muszą szpecić przestarzałą szarością bieli. Nawet niewielkim płotkom, czy kratkom możemy nadać cechy indywidualne i sprawić, że znowu staną się ciekawe, a my stworzymy prześliczne, letnie ustronie. Pomyślmy o piennych odmianach fuksji.
Fototapety   Kawa i przyprawy

Fototapety - Kawa i przyprawy

Kawa jest nam dobrze znana od tysięcy lat. Kojarzy nam się z wyjątkowym aromatem i wspaniałym smakiem. Z tym wyjątkowym napojem związana jest także sztuka dekoracji kawy, zwana „Latte Art”. Polega ona na wykonywaniu dekoracji za pomocą mleka na wierzchniej warstwy espresso.
Dracena

Dracena

Dracena, zwana także smokowcem, jest rośliną, która w naturalnym środowisku rośnie min. w Ameryce Środkowej. W naturalnym środowisku występuje ok. 4 gatunków tej rośliny. Natomiast w naszych warunkach jest to roślina typowo domowa, która jest łatwa w uprawie. Draceny posiadają dekoracyjne, zielone lub wielobarwne liście. Przy odpowiednich warunkach, osobniki dorosłe mogą zakwitnąć. Kwiaty są białe lub kremowo-białe, o charakterystycznym słodkim zapachu. Aby nasza roślina w warunkach domowych zakwitła, należy ją troskliwie i bardzo długo pielęgnować.
Pobielony pień drzewa owocowego

Bielenie drzew i krzewów owocowych

Zdarzają się zimy ciepłe, pełne deszczów, pluch i błota, zdarzają się jednak również zimy ostre, powodujące przemarzanie roślin sadowniczych. Zewnętrznymi, łatwo dostrzegalnymi przez nas objawami uszkodzeń mrozowych są przemarznięcia konarów, pionowe pęknięcia pni i rany zgorzelinowe, powstające przede wszystkim po okresowym ociepleniu i rozhartowaniu zewnętrznych tkanek kory i drewna.
Sprzyjające warunki do powstawania takich ran występują najczęściej w styczniu i lutym, gdy w słoneczne dni pnie drzew i grubsze konary silnie nagrzewają się, a nocą podczas gwałtownego spadku temperatury pobudzone do życia tkanki przemarzają.
Powstawaniu uszkodzeń mrozowych na pniach i nasadach konarów drzew owocowych możemy zapobiec, bieląc je.