Jakiś czas temu przeglądając oferty sklepów z oryginalnie zaprojektowanymi meblami przez designerów w poszukiwaniu mebli do wystroju salonu natknęłam się na artykuł odnośnie podrabianych mebli. Artykuł był o podróbkach a dokładniej że zdarzają się na allegro lub w innych sklepach produkty które, są dokładną kopią oryginalnych produktów za dużą niższą cenę. Z mojego punktu widzenia jak by na to nie patrzeć, jest to po prostu kradzież czego absolutnie nie popieram. Nie dawno szukając fotela do salonu, wpadł mi w oko pewien fotel. Ze względu że jestem mocno zainteresowana kupnem tego fotela postanowiłam sprawdzić jaka jest różnica w wykonaniu, w materiałach itp. Pojechałam do sklepu Dynamiko z oryginalnymi meblami gdzie podotykałam, pooglądałam, popytałam i wyszłam bogatsza o wiedzę . Następnie udałam się do sklepu z podróbkami tam również podotykałam, pooglądałam, popytałam i wyszłam bogatsza o wiedzę To co mogę powiedzieć to różnica pomiędzy tymi fotelami była miej więcej taka jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym a w tym konkretnym przypadku fotelem Oczywiście za oryginalny fotel trzeba więcej zapłacić lecz jakość, wykonanie i detale są w dwóch różnych światach.Ten mały eksperyment utwierdził mnie tylko w tym, że jest prawdziwy design, są podróbki i są meble. Z tych trzech wybieram design i meble a jak mnie na coś nie stać to po prostu nie kupuje. A w konsekwencji piszę ten post siedząc będąc szczęśliwą posiadaczką tego fotela:
A w jakie macie zdanie odnośnie kupowania podrabianych mebli lub też mebli "INSPIROWANYCH"?