Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Dziennik Budowy - Salsa z Garażem. - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy - Salsa z Garażem. Budowa domu dzień po dniu.

#1 Gość_Tomasz

• Grupa Guests

Napisano 10 styczeń 2012 - 17:04

Witam
Serdecznie zapraszam na mojego bloga.
Opisuje tam dzień po dniu naszą "przygodę" z budową domu.

Poza zdjęciami poszczególnych etapów budowy znajdą tam Państwo informacje takie jak:
- koszty poszczególnych prac budowlanych
- koszty materiałów
- problemy jakie mnie spotkały podczas załatwiania dokumentów itp.

Chętnie odpowiem także na wszelkie pytania zadane na stronie.

www.salsadom.pl

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Frison Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 21
  • Rejestracja 21-czerwiec 11

Napisano 30 styczeń 2012 - 12:02

Ile wydaliście w całości na materiały budowlane?? Dzięki za info:) Blogas super:)

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Borówka brusznica

Borówka brusznica

Borówka brusznica (Vaccinium vitis-idaea L.) to gatunek niewielkiej krzewinki z rodziny brusznicowatych, dawniej wrzosowatych, występujący w umiarkowanej i chłodnej strefie całej półkuli północnej. Spotykany bardzo często na podmokłych torfowiskach, wrzosowiskach, borach świerkowych i sosnowych. Bardzo często urządzając ogród mamy problem z odpowiednią rośliną stanowiącą podszycie dla iglaków. Borówka brusznica znakomicie spełni tu swoja rolę.
Krzew pieprzowy

Krzew pieprzowy

Krzew pieprzowy (Cassia floribunda), przed wejściem do domu, na tarasie, w ogrodzie - od czerwca do października obficie kwitnie cały obsypany słonecznymi kwiatami. W ogrodzie zimowym potrafi kwitnąć aż do zimy - jeżeli tylko zapewnimy mu nawożenie i odpowiednie podlewanie. Jeżeli wiosną będziemy regularnie przycinać możemy uformować kwitnącą kulę umieszczoną na pniu, która będzie nas cieszyła swoim ciepłem przez wiele lat.
Drewniana balustrada

Balustrada ozdobą schodów i balkonów

Balustrada może stanowić element dekoracyjny w wielu miejscach naszego domu. Jednym z nich są schody. Odpowiednie dopasowanie balustrady sprawi, że wraz ze schodami będzie stanowić całość harmonizującą z wnętrzem. Wszystkie elementy balustrady mogą być wykonane z jednego materiału. Popularne są także łączenia materiałów.
dom

Domy kanadyjskie

Domy kanadyjskie (kanadyjskie szkieletowe domy drewniane), to najpopularniejsza technologia budowy domu w USA i krajach skandynawskich. Choć drewno w historii architektury polskiej było zasadniczym materiałem konstrukcyjnym, domy szkieletowe nie odniosły dotąd sukcesu na naszym rynku budowlanym.
Funkia

Ogrody półcienia

Większość ogrodowych zakątków, które my sami uważamy za nieoświetlone, tak naprawdę nie tonie całkowicie w półmroku, lecz zacieniona jest jedynie w niewielkim stopniu. Jako półcieniste określamy takie powierzchnie, na których cień budynków lub wysokich roślin kładzie się przez mniej niż połowę dnia. Takiej definicji odpowiadają obszary leżące przy wschodniej lub zachodniej ścianie domu.