Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Jesienne grabienie liści - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Jesienne grabienie liści Komentarze do artykułu Jesienne grabienie liści

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1222
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 10 styczeń 2012 - 14:32

Jesień w pełni zawitała do naszych ogrodów. Z drzew nieustannie opadają różnokolorowe liście, tworząc w nich przepiękne krajobrazy.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Jesienne grabienie liści
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_Wiesław

• Grupa Guests

Napisano 10 styczeń 2012 - 14:32

no fakt najłatwiej jest za pomocą grabi, ale myślę, że jeśli ma się dużą działkę to może warto byłoby pomyśleć o odkurzaczu do liści. Widziałem na stronie firmy al - ko. Moim zdaniem taki sprzęt ułatwi jesienne porządki w ogrodzie a wy co myślicie?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   maniek1 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19
  • Rejestracja 21-grudzień 10

Napisano 10 styczeń 2012 - 20:31

Jeśli to naprawdę potężnej powierzchni działka, to odkurzacz może być ciekawą formą takowej pracy. Ale też nie wiem ile kosztuje taki odkurzacz, więc czy taki interes jest opłacalny - nie mam pojęcia
Serdecznie polecam przeprowadzka Siemianowice

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Borówka brusznica

Borówka brusznica

Borówka brusznica (Vaccinium vitis-idaea L.) to gatunek niewielkiej krzewinki z rodziny brusznicowatych, dawniej wrzosowatych, występujący w umiarkowanej i chłodnej strefie całej półkuli północnej. Spotykany bardzo często na podmokłych torfowiskach, wrzosowiskach, borach świerkowych i sosnowych. Bardzo często urządzając ogród mamy problem z odpowiednią rośliną stanowiącą podszycie dla iglaków. Borówka brusznica znakomicie spełni tu swoja rolę.
Krzew pieprzowy

Krzew pieprzowy

Krzew pieprzowy (Cassia floribunda), przed wejściem do domu, na tarasie, w ogrodzie - od czerwca do października obficie kwitnie cały obsypany słonecznymi kwiatami. W ogrodzie zimowym potrafi kwitnąć aż do zimy - jeżeli tylko zapewnimy mu nawożenie i odpowiednie podlewanie. Jeżeli wiosną będziemy regularnie przycinać możemy uformować kwitnącą kulę umieszczoną na pniu, która będzie nas cieszyła swoim ciepłem przez wiele lat.
Drewniana balustrada

Balustrada ozdobą schodów i balkonów

Balustrada może stanowić element dekoracyjny w wielu miejscach naszego domu. Jednym z nich są schody. Odpowiednie dopasowanie balustrady sprawi, że wraz ze schodami będzie stanowić całość harmonizującą z wnętrzem. Wszystkie elementy balustrady mogą być wykonane z jednego materiału. Popularne są także łączenia materiałów.
dom

Domy kanadyjskie

Domy kanadyjskie (kanadyjskie szkieletowe domy drewniane), to najpopularniejsza technologia budowy domu w USA i krajach skandynawskich. Choć drewno w historii architektury polskiej było zasadniczym materiałem konstrukcyjnym, domy szkieletowe nie odniosły dotąd sukcesu na naszym rynku budowlanym.
Funkia

Ogrody półcienia

Większość ogrodowych zakątków, które my sami uważamy za nieoświetlone, tak naprawdę nie tonie całkowicie w półmroku, lecz zacieniona jest jedynie w niewielkim stopniu. Jako półcieniste określamy takie powierzchnie, na których cień budynków lub wysokich roślin kładzie się przez mniej niż połowę dnia. Takiej definicji odpowiadają obszary leżące przy wschodniej lub zachodniej ścianie domu.