Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: OKLEINY MEBLOWE W POKOJU MŁODZIEŻOWYM - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

OKLEINY MEBLOWE W POKOJU MŁODZIEŻOWYM

#1 Gość_Gosia

• Grupa Guests

Napisano 07 styczeń 2012 - 14:44

Jakie firmy polecacie jeśli chodzi o dekoracje mebli (a dokładnie firmy oferujące okleiny meblowe)?
Ja znalazłam w necie okleiny dekea.pl i chyba zdecyduje się na ten wzór http://dekea.pl/grafika/114/2.
"financial crisis, crash, bust" - na czasie :)))) Mam tylko nadzieję, że poradzą sobie z dopasowaniem okleiny do mojej starej szafy.
Jeśli znacie jakieś stronki z ciekawymi wzorami oklein na meble dla młodzieży, wrzućcie prosze

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 08 styczeń 2012 - 22:46

tak się zastanwiam czy nie łatwiej po prostu pomalować te meble? No i chyba to ładniej wygląda niż oklejone?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 09 styczeń 2012 - 10:06

Ogólnie ciężko znaleźć okleiny młodzieżowe, większość stron i sklepów oferuje okleiny na meble imitujące drewno albo inox. Ale bardzo ciekawą ofertę przedstawia wymieniona przez Ciebie Dekea. Poza tym polecam jeszcze stronę dekornik.pl
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 09 styczeń 2012 - 12:26

też jestem za pomalowaniem mebli, bo potem jak się znudzi, można przemalować, a tak się bawić w zrywanie, wyrównywanie itp...poza tym, pomalowane na jakiś kolor bardziej pasują do różnych wnętrz, można manewrować kolorem

#5 Gość_Judyta

• Grupa Guests

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:02

Wyświetl postUżytkownik czerwone_szpilki dnia 09 styczeń 2012 - 12:26 napisał

też jestem za pomalowaniem mebli, bo potem jak się znudzi, można przemalować, a tak się bawić w zrywanie, wyrównywanie itp...poza tym, pomalowane na jakiś kolor bardziej pasują do różnych wnętrz, można manewrować kolorem

#6 Gość_Judyta

• Grupa Guests

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:06

mhmm, ja nie jestem za malowaniem - nie wygląda to estetycznie- poza tym musisz mieć specjalne farby, albo zdolności.
Oglądnęłam tutaj polecana DEKEE - masz tu dokładnie pokazane jak będzie mebel wyglądał po nałozeniu okleiny. Dużo bardzo wzorów mają. I wydaje mi sie, ze lepiej okleine wymienic niż przemalować mebel:)
Mi sie w każdym razem pomysł made in dekea podoba:))

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 10 styczeń 2012 - 11:19

nie wygladaja te okleiny zle, zalezy co kto chce. Ale ptrzac na to, wymiana na nowe to musi byc masakra.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 10 styczeń 2012 - 11:36

Wyświetl postUżytkownik czerwone_szpilki dnia 09 styczeń 2012 - 12:26 napisał

Tu się zgadzam, kolorów do dyspozycji mamy multum, przy okleinie wygląda to gorzej. Tyle, że przy malowaniu dochodzi jeszcze kwestia przygotowania mebli, rzadko kiedy malujemy po prostu na starą warstwę - jakieś szlify coś w tym stylu...
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 10 styczeń 2012 - 21:46

jeżeli malujemy farbami ma to kilka swoich plusów np. w/w ilość kolorów do dyspozycji, w mojej opinii prostsze do zrobienia i trwalsze, a do tego jak okleina zacznie odchodzić to to wygląda strasznie nieestetycznie

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304

Napisano 08 luty 2012 - 10:53

dokladnie tak, a jesli chodzi o przygotowanie powierzchni, zadne wielkie wyzwanie, chwila pracy. wystarczy wejsc do fluggera, kupic wszystkie potrzebne "chemikalia" i do dziela

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 08 luty 2012 - 22:52

a mógłbyś jakieś "chemikalia" z tego Fluggera polecić?

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304

Napisano 11 luty 2012 - 10:50

a to juz zalezy bezpośrednio od tego, jakie prace remontowe wchodzą w gre

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 14 luty 2012 - 17:37

np przy maalowaniu coś sie nada?

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304

Napisano 15 luty 2012 - 10:40

nie tyle nada co jest konieczne, bo trzeba chocby wymyc sciane zeby nie była tłusta, pierwszy przykład z brzegu

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 16 luty 2012 - 12:19

a jaki produkt do tego typu remontu?

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304

Napisano 23 luty 2012 - 10:11

do tego konkretnie fluren 37, wszystko znajdziesz na stronie z opisami

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 25 luty 2012 - 18:59

dzięki bardzo!

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 27 luty 2012 - 13:06

Wyświetl postUżytkownik Roberto dnia 25 luty 2012 - 18:59 napisał

dzięki bardzo!

tego płynu fluren 37 to ja używam także poza remontem do sprzatania po prostu raz na czas, bo mi zostało po remoncie i mi w sklepie powiedzieli, ze się nadaje do używania raz-trzy w miesiącu i tak się sprawdza w kuchni, szczególnie na otłuszczonych blatach

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 27 luty 2012 - 15:48

czyli sprawdza się jako wielofunkcyjny środek?

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304

Napisano 06 marzec 2012 - 09:46

no można tym sprzątać kuchnie i łazienke, z tłuszczu symu papierosowego itd. albo tez fluren 39 ktorym czysci sie bakterie, grzyby itd. i gdyby sie uprzec to jeszcze 33 do kamienia ;p

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
ocieplanie

Ocieplanie od wewnątrz

Prawidłową metodą termoizolacji budynku, jest ocieplanie ścian od zewnątrz, szczególnie w naszym klimacie. Wówczas, najłatwiej zlikwidować mostki termiczne. Ocieplanie pomieszczeń od środka, powinno być wykonywane tylko w ostateczności. To rozwiązanie może okazać się bardzo kosztowne, nieskuteczne, a na na dodatek zaszkodzić murom.
Róża pustyni

Róża pustyni

Trochę dziwaczna piękność, jaką jest róża pustyni (Adenium obesum var. obesum), jest u nas jeszcze nowością. Sukulent o bardzo grubych, skróconych pędach z zadziwiająco pięknymi kwiatami. Jej duże, pięciopłatkowe czerwonoróżowe kwiaty rozwijają się wiosną i przy odrobinie szczęścia - powtórnie jesienią. Często szczepiona jest na podkładce oleandra, co wzmacnia roślinę i wpływa dodatnio na jej obfitość kwitnienia.

Wełna mineralna

Ocieplamy dom - wełna mineralna

Wełna mineralna jest jednym z najbardziej znanych materiałów izolacyjnych. Jest stosowana nie tylko jako materiał ocieplający, ale coraz częściej wykorzystywana jest do wyciszenia pomieszczeń lub zabezpieczenia konstrukcji przed ogniem.

Pelargonie

Pelargonie - czy wiemy o nich wszystko?

Pelargonie są teoretycznie tak pospolite, iż wydawać by się mogło, że nadejdzie czas, że przestaną być ciekawe, a jednak… wciąż trudno z nich zrezygnować. Pelargonie mają bowiem tak wiele zalet, że te przepiękne kwiaty, z całą pewnością jeszcze nie raz staną się prawdziwą ozdobą naszych balkonów. Największą z zalet tej pochodzącej z Afryki Południowej rośliny jest czas kwitnienia. Rośliny te obficie kwitną aż do pierwszych mrozów, gwarantując ładny wygląd balkonu przez cały sezon.
Kostka brukowa

Kostka brukowa czy granitowa?

Nawierzchnie wokół naszego domu powinny być starannie zaprojektowane. Wybierając odpowiedni materiał na nawierzchnie w naszym otoczeniu, warto dopasować kolorystykę i fakturę kostki do architektury budynku, barwy elewacji, charakteru ogrodu oraz do ogrodzenia.
Kostka brukowa jest powszechnie stosowanym materiałem na nawierzchnie w ogrodzie. Jest bardzo trwała, dość łatwa do ułożenia oraz niedroga. Jej bardzo duża gama wzorów umożliwia dopasowanie odpowiedniej zarówno do wyglądu domu jak i charakteru ogrodu.