Witam,
Zastanawiam się nad budową nowego domu ale to dość kosztowna sprawa więc wpadłem na pomysł aby podnieść o jedną kondygnację garaż.Ów garaż (budynek gospodarczy)jest roczny.Fundamenty pod nim jak do domu robione.Długość 11 m a szerokość 7m.Dach jednospadowy.Tyle że nie ma zrobionego stropu pod dachem.Dach leży na specjalnej kratownicy z drzewa (oczywiście tak było planach).Chciałbym podnieść ten budynek i na górze nad garażem-warsztatem zrobić mieszkanko 60 m2.
I teraz aby zrobić strop muszę rozebrać budynek od góry do opaski betonowej?Niby do rozbiórki było by około 200 pustaków.
Jest jakiś mniej inwazyjny sposób na tę sytuację?Człowiek który mi budował garaż twierdzi że jednak trzeba zdjąć dach (to napewno) i rozebrać górę budynku co by się dostać do opaski betonowej i dopiero wtedy podnosić.Podobno nieopłacale i zbyt drogie.
Jeśli są inne sposoby, jeśli jest ktoś kto robił coś podobnego to proszę o informację.
Jestem z Lublina, więc czekam na opinie fachowców z okolicy, to może dobijemy interesu.
Strona 1 z 1
Podnoszenie budynku podniesienie o kondygnację
Napisano 04 styczeń 2012 - 11:33
Ciężko, żeby ktoś tu bez oglądania, jedynie po samym opisie wycenił. Zamieść może jakieś zdjęcia poglądowe, zawsze ułatwią sprawę. Próbowałeś się dowiadywać u innych fachowców, niż u tego, który Ci to budował?
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Logowanie