Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Wiata garażowa -zestaw do samodzielnego montażu - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Wiata garażowa -zestaw do samodzielnego montażu garaż czy wiata

#1 Gość_Tomek

• Grupa Guests

Napisano 29 styczeń 2010 - 14:26

Wiata czy garaż? jest dużo głosów za i przeciw takiemu rozwiązaniu, na decyzję o postawieniu wiaty wpływa wiele czynników wszystko zależy od indywidualnych potrzeb klienta - wielkości działki, estetyce rozwiązania i czasie w jakim chce się postawić zadaszenie. Oczywiste jest że wiata nie zapewni takiej ochrony dla samochodu jak tradycyjny garaż ale ma również wiele zalet.

Wiata bardzo często wybierana jest jako zadaszenie dla drugiego samochodu ( żona parkuje w garażu a nam pozostaje codzienne skrobanie szyb więc trzeba coś z tym zrobić ). Na postawienie wiaty do 25m2 nie jest potrzebne pozwolenie na budowę wystarczy zgłoszenie, dodatkowo nie obowiązują nas przepisy dotyczące odległości od granicy działki pod warunkiem ze wiata nie ma ścian. Rozwiązanie to może być lekkie i estetyczne w przeciwieństwie do pudła jakim jest garaż. Osobiście postawiłem na swojej działce wiatę i jestem z niej zadowolony ciekawe rozwiązania proponuje firma Carport Planet

Pozdrawam

#2 Gość_Adam

• Grupa Guests

Napisano 03 luty 2010 - 14:41

fajne te zadaszenia a to zdjęcie ze strony producenta
Dołączona grafika[/img]

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Szamilec Ikona

• Member
  • Ikona
  • Grupa Moderators
  • Postów 21
  • Rejestracja 28-październik 09

Napisano 19 październik 2010 - 15:24

A takieDołączona grafika rozwiązanie ktoś stosował?

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 13:54

Jeżeli chodzi o wiatę to z pewnością jest to dużo tańsze i bardziej praktyczne rozwiązanie. Natomiast co do garażu,to można w nim przechowywać więcej rzeczy,ponieważ trzyma ciepło,ale koszty postawienia znacznie wiesze.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   DJa-cek Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 14-styczeń 11

Napisano 14 styczeń 2011 - 19:12

jest taka firma w Wwie www.almos2.pl - chyba warto jakbyś zobaczył ich ofertę - u mnie robili zadaszenie tarasu - cena niezła - malowanie proszkowe (możesz zobaczyć na innym moich postach) ich robote widziałem na Białołęce taką wiatę tylko że wolnostojącą
Dołączona grafika

#6 Gość_Tomek

• Grupa Guests

Napisano 18 styczeń 2011 - 17:47

dzięki za propozycję ale konstrukcja stalowa nie umywa się do konstrukcji drewnianej. Drewno jest naturalnym materiałem który prezentuje się zdecydowanie lepiej. Takie stalowe wiaty nadają się jedynie na wózki pod marketem. Ja jednak wybieram wiatę na konstrukcji drewnianej firmy "Carport Planet" to zupełnie inna jakość

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam Tomek

#7 Gość_Artur

• Grupa Guests

Napisano 17 kwiecień 2012 - 17:00

Oglądając w jaki sposób są wykonane te zadaszenia, nawet nie ma się co zastanawiać. Garaż to przeżytek.

Artur z Lotnisko Wrocław Parking Lotnisko Wrocław

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej83x Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 27
  • Rejestracja 26-kwiecień 12

Napisano 07 maj 2012 - 11:42

Fajnie to wygląda, jednak ja zdecydowałem się na halę stalową jako garaż. Mogę to zamknąć i nie muszę się o nic martwić.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Difenbachia

Difenbachia

Difenbachia jest tropikalną rośliną pochodzącą z Brazylii. Nazwa pochodzi od cesarskiego ogrodnika, który uprawiał ją na Wiedeńskim dworze. Ze względu na jej prostą uprawę, należy do popularnych roślin doniczkowych goszczących w naszym domu. Warto wiedzieć, że liście i łodyga tej rośliny zawiera strychninę, która jest niebezpieczną trucizną. Należy o tym pamiętać szczególnie, gdy w domu będą miały z nia kontakt małe dzieci.
Konwalia majowa

Rok w ogrodzie - maj

Przed nami majowy weekend, a po nim masa pracy. Właśnie teraz, powinniśmy poświęcić naszemu ogrodowi sporo czasu. Wszelkie zaniedbania mogą, bowiem odbić się na urodzie i zdrowiu naszych roślin. Na początku dokładnie przyjrzyjmy się naszemu ogrodowi, naprawdę warto.
meble łazienkowe

Zimowe aranżacje wnętrz: łazienka

Zimowe aranżacje wnętrz nie mogą ominąć łazienki. Długie, aromatyczne kąpiele w pianie, w blasku świec, doskonale odprężają po ciężkim dniu w pracy. Należy pamiętać, aby zimowe dodatki do łazienki były dopasowane do kolorystyki i stylu, w jakim zostało urządzone pomieszczenie.
Fototapety   pojazdy

Fototapety – Pojazdy

Fototapety w tej kategorii przypadną do gustu fanom motoryzacji, ale nie tylko.. Oprócz różnych modeli aut (często tych już nieprodukowanych), znajdziemy także zdjęcia żaglówek czy samolotów. Taka tematyka fototapet znajdzie swoje zaszczytne miejsce w kawalerce każdego prawdziwego mężczyzny.

Korek

Ściany i podłogi korkowe

Korek to nic innego jak zebrana z dębu korkowego kora, która początkowo leżakuje sobie na powietrzu, a następnie jest gotowana w wodzie lub nad parą. Dzięki tym procesom staje się ona miękka i elastyczna. Następnie zostaje poddana procesom technologicznym, które umożliwiają wytworzenie z niej płytek i paneli podłogowych, płyt ściennych, tapet, mat podkładowych czy też płyt izolujących.