Wiata czy garaż? jest dużo głosów za i przeciw takiemu rozwiązaniu, na decyzję o postawieniu wiaty wpływa wiele czynników wszystko zależy od indywidualnych potrzeb klienta - wielkości działki, estetyce rozwiązania i czasie w jakim chce się postawić zadaszenie. Oczywiste jest że wiata nie zapewni takiej ochrony dla samochodu jak tradycyjny garaż ale ma również wiele zalet.
Wiata bardzo często wybierana jest jako zadaszenie dla drugiego samochodu ( żona parkuje w garażu a nam pozostaje codzienne skrobanie szyb więc trzeba coś z tym zrobić ). Na postawienie wiaty do 25m2 nie jest potrzebne pozwolenie na budowę wystarczy zgłoszenie, dodatkowo nie obowiązują nas przepisy dotyczące odległości od granicy działki pod warunkiem ze wiata nie ma ścian. Rozwiązanie to może być lekkie i estetyczne w przeciwieństwie do pudła jakim jest garaż. Osobiście postawiłem na swojej działce wiatę i jestem z niej zadowolony ciekawe rozwiązania proponuje firma Carport Planet
Pozdrawam
Strona 1 z 1
Wiata garażowa -zestaw do samodzielnego montażu garaż czy wiata
Napisano 03 listopad 2010 - 13:54
Jeżeli chodzi o wiatę to z pewnością jest to dużo tańsze i bardziej praktyczne rozwiązanie. Natomiast co do garażu,to można w nim przechowywać więcej rzeczy,ponieważ trzyma ciepło,ale koszty postawienia znacznie wiesze.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.
Napisano 14 styczeń 2011 - 19:12
#6 Gość_Tomek
Napisano 18 styczeń 2011 - 17:47
dzięki za propozycję ale konstrukcja stalowa nie umywa się do konstrukcji drewnianej. Drewno jest naturalnym materiałem który prezentuje się zdecydowanie lepiej. Takie stalowe wiaty nadają się jedynie na wózki pod marketem. Ja jednak wybieram wiatę na konstrukcji drewnianej firmy "Carport Planet" to zupełnie inna jakość

Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
#7 Gość_Artur
Napisano 17 kwiecień 2012 - 17:00
Oglądając w jaki sposób są wykonane te zadaszenia, nawet nie ma się co zastanawiać. Garaż to przeżytek.
Artur z Lotnisko Wrocław Parking Lotnisko Wrocław
Artur z Lotnisko Wrocław Parking Lotnisko Wrocław
Napisano 07 maj 2012 - 11:42
Fajnie to wygląda, jednak ja zdecydowałem się na halę stalową jako garaż. Mogę to zamknąć i nie muszę się o nic martwić.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
[/img]

rozwiązanie ktoś stosował?

Logowanie