Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Ocieplanie ścian od wewnątrz - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Ocieplanie ścian od wewnątrz Komentarze do artykułu Ocieplanie ścian od wewnątrz

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1222
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 28 styczeń 2010 - 10:46

Zima co roku zaskakuje nie tylko drogowców. Większość z nas jest równie zaskoczona wysokością pierwszego rachunku za ogrzewanie...

Dołączona grafika
Link do artykułu: Ocieplanie ścian od wewnątrz
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_karolcia

• Grupa Guests

Napisano 28 styczeń 2010 - 10:46

mam pytanie gdzie mozna dostac taka plyte climapor? pytalam w kilku hipermarketach budowlanych i nikt o takim czyms nie slyszal!

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Dimycz Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 29 styczeń 2010 - 09:33

proszę na stronie producenta sprawdzić, piszą że niby to właśnie w hipermarketach można dostać http://www.saarpor.de
Pamiętaj, Arkę zbudował amator, profesjonaliści zbudowali Titanica

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 29 styczeń 2010 - 11:24

Dimicz - wiesz jak jest z supermarketami budowlanymi. próbowałem sobie zrobić garderobę z elementów gotowych. Żaden z marketów nie miał kompletu dopiero zbierana z OBI, Castoramy, Liroy-Merlin i Praktikera dała mi komplet części. Co ciekawe producent nie miał innych kanałów dystrybucji ! i nie sprzedawał przez Internet.
trudno w to uwierzyć, źle czasami jeżeli chodzi o materiały budowlane po prostu trudno coś kupić w PL.

#5 Gość_Jacenty

• Grupa Guests

Napisano 29 marzec 2010 - 11:02

Wyświetl postUżytkownik mrtn dnia 29 styczeń 2010 - 11:24 napisał

Dimicz - wiesz jak jest z supermarketami budowlanymi. próbowałem sobie zrobić garderobę z elementów gotowych. Żaden z marketów nie miał kompletu dopiero zbierana z OBI, Castoramy, Liroy-Merlin i Praktikera dała mi komplet części. Co ciekawe producent nie miał innych kanałów dystrybucji ! i nie sprzedawał przez Internet.
trudno w to uwierzyć, źle czasami jeżeli chodzi o materiały budowlane po prostu trudno coś kupić w PL.

A nie prościej zamiast szukać części po marketach, zmienić materiał i ocieplić pomieszczenie od wewnątrz bloczkami Multipor. W dodatku można je zamówić przez internet.

#6 Gość_Radek

• Grupa Guests

Napisano 21 wrzesień 2010 - 05:42

Wyświetl postUżytkownik Jacenty dnia 29 marzec 2010 - 11:02 napisał

A nie prościej zamiast szukać części po marketach, zmienić materiał i ocieplić pomieszczenie od wewnątrz bloczkami Multipor. W dodatku można je zamówić przez internet.

Bloczki są 10 razy większe, a i tak ich współczynnik przewodności cieplnej
nie dorównuje płytom produkowanym przez Saarpor. Jedną z głównych zalet
systemu Climapor XPS jest właśnie grubość warstwy, którą nakładasz na ścianę.
Na przykład chcąc ocieplić styropianem, musiałbyś go użyć dwa razy więcej, etc.

Ps: Nigdy nie miałem problemu z dostaniem produktów tej firmy w którymkolwiek
z marketów podanych na stronie...
http://www.saarpor.d...ufsstellen.html

#7 Gość_Metodyk

• Grupa Guests

Napisano 15 grudzień 2010 - 13:03

Wyświetl postUżytkownik Radek dnia 21 wrzesień 2010 - 05:42 napisał

Bloczki są 10 razy większe, a i tak ich współczynnik przewodności cieplnej
nie dorównuje płytom produkowanym przez Saarpor. Jedną z głównych zalet
systemu Climapor XPS jest właśnie grubość warstwy, którą nakładasz na ścianę.
Na przykład chcąc ocieplić styropianem, musiałbyś go użyć dwa razy więcej, etc.

Ps: Nigdy nie miałem problemu z dostaniem produktów tej firmy w którymkolwiek
z marketów podanych na stronie...
http://www.saarpor.d...ufsstellen.html

A jest gdzieś rzeczowe podparcie tych marketingowych peanów pochwalnych, bo nigdzie nie mogę znaleźć specyfikacji technicznej czy poczytać o parametrach materiału?

#8 Gość_Mikołaj

• Grupa Guests

Napisano 30 październik 2011 - 08:51

zdecydowanie odradzam docieplanie się od wewnątrz, ale jeżeli już to wybierzmy dobrą wełnę np knaufa

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 30 październik 2011 - 16:26

Jak dla mnie to dyskfalifikuącym minusem jest w takim wypadku zmniejszenie metrażu.
Ale z drugiej strony zawsze dobrze mieć jakąś alternatywę.

#10 Gość_Adam Sztabach

• Grupa Guests

Napisano 17 listopad 2011 - 12:29

Witam,
do ocieplenia ścian wewnętrznych polecam użycie wełny, ponieważ posiada lepsze właściwości jako izolacja cieplna i akustyczna, jest nie palna, dobrze zamontowana wełna nie wymaga wymiany oraz zachowuje swoje współczynniki.

Adam Sztabach
eRzecznik firmy Knauf Insulation

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
okno   nawiewnik

Nawiewniki okienne

Instalacja wentylacyjna, zapewnia wymianę powietrza między wnętrzem naszego domu, a jego otoczeniem. Dobrze działająca naturalna wentylacja umożliwia przedostawanie się świeżego powietrza do pomieszczeń przez nieszczelne okna lub drzwi, które następnie usuwane jest przez kanały wentylacyjne na zewnątrz. Kanały wentylacyjne są w stanie usunąć tyle powietrza z domu, ile się do niego dostanie. Jednak obecnie, prawidłowo działająca wentylacja jest rzadkością.
Akebia pięciolistkowa

Akebia pięciolistkowa

Akebia pięciolistkowa Akebia quinata to delikatne i piękne, rzadko spotykane pnącze. Roślina ozdobna głownie z liści, posiadająca dość oryginalne, mało jednak widoczne kwiaty i owoce.
Drzewo butelkowe

Drzewo butelkowe

Nolina odgięta (Beaucarnea recurvata) to bardzo oryginalna roślina pochodząca z Meksyku. W masywnym pniu magazynuje wodę. Z tego powodu jest klasyfikowana jako sukulent. Lubi palące słońce, wytrzymuje okresy suszy i przy tym wyrasta na 1,5 m wysokości. Nietuzinkowy wygląd sprawia ze jest ostatnimi czasy najchętniej kupowanym sukulentem, dość często spotykanym w sklepach ogrodniczych.
Klimatyzator monoblokowy

Chłodny powiew w gorące dni

Jeszcze kilka lat temu klimatyzatory były urządzeniami luksusowymi i rzadko spotykanymi. Obecnie coraz częściej są elementem wyposażenia naszych biur, domów i mieszkań. W znaczący sposób ułatwiają nam funkcjonowanie w gorące, letnie dni.
ogrodzenie

Drut kolczasty i drut ostrzowy

Pomysł na drut kolczasty zrodził się w 1865 roku. Wymyślił go i nazwał Francuz Louis Jannin, natomiast Ameykanin Joseph F. Glidden opatentował go 9 lat później.
Pierwszy raz ogrodzenia z drutem kolczastym zastosowano do grodzenia zagród bydła na zachodzie Stanów Zjednoczonych. Wkrótce produkt zdobył popularność wśród hodowców zwierząt i znalazł się w powszechnym użyciu.