Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Ocieplanie ścian od wewnątrz - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Ocieplanie ścian od wewnątrz Komentarze do artykułu Ocieplanie ścian od wewnątrz

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1222
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 28 styczeń 2010 - 10:46

Zima co roku zaskakuje nie tylko drogowców. Większość z nas jest równie zaskoczona wysokością pierwszego rachunku za ogrzewanie...

Dołączona grafika
Link do artykułu: Ocieplanie ścian od wewnątrz
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_karolcia

• Grupa Guests

Napisano 28 styczeń 2010 - 10:46

mam pytanie gdzie mozna dostac taka plyte climapor? pytalam w kilku hipermarketach budowlanych i nikt o takim czyms nie slyszal!

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Dimycz Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 29 styczeń 2010 - 09:33

proszę na stronie producenta sprawdzić, piszą że niby to właśnie w hipermarketach można dostać http://www.saarpor.de
Pamiętaj, Arkę zbudował amator, profesjonaliści zbudowali Titanica

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 29 styczeń 2010 - 11:24

Dimicz - wiesz jak jest z supermarketami budowlanymi. próbowałem sobie zrobić garderobę z elementów gotowych. Żaden z marketów nie miał kompletu dopiero zbierana z OBI, Castoramy, Liroy-Merlin i Praktikera dała mi komplet części. Co ciekawe producent nie miał innych kanałów dystrybucji ! i nie sprzedawał przez Internet.
trudno w to uwierzyć, źle czasami jeżeli chodzi o materiały budowlane po prostu trudno coś kupić w PL.

#5 Gość_Jacenty

• Grupa Guests

Napisano 29 marzec 2010 - 11:02

Wyświetl postUżytkownik mrtn dnia 29 styczeń 2010 - 11:24 napisał

Dimicz - wiesz jak jest z supermarketami budowlanymi. próbowałem sobie zrobić garderobę z elementów gotowych. Żaden z marketów nie miał kompletu dopiero zbierana z OBI, Castoramy, Liroy-Merlin i Praktikera dała mi komplet części. Co ciekawe producent nie miał innych kanałów dystrybucji ! i nie sprzedawał przez Internet.
trudno w to uwierzyć, źle czasami jeżeli chodzi o materiały budowlane po prostu trudno coś kupić w PL.

A nie prościej zamiast szukać części po marketach, zmienić materiał i ocieplić pomieszczenie od wewnątrz bloczkami Multipor. W dodatku można je zamówić przez internet.

#6 Gość_Radek

• Grupa Guests

Napisano 21 wrzesień 2010 - 05:42

Wyświetl postUżytkownik Jacenty dnia 29 marzec 2010 - 11:02 napisał

A nie prościej zamiast szukać części po marketach, zmienić materiał i ocieplić pomieszczenie od wewnątrz bloczkami Multipor. W dodatku można je zamówić przez internet.

Bloczki są 10 razy większe, a i tak ich współczynnik przewodności cieplnej
nie dorównuje płytom produkowanym przez Saarpor. Jedną z głównych zalet
systemu Climapor XPS jest właśnie grubość warstwy, którą nakładasz na ścianę.
Na przykład chcąc ocieplić styropianem, musiałbyś go użyć dwa razy więcej, etc.

Ps: Nigdy nie miałem problemu z dostaniem produktów tej firmy w którymkolwiek
z marketów podanych na stronie...
http://www.saarpor.d...ufsstellen.html

#7 Gość_Metodyk

• Grupa Guests

Napisano 15 grudzień 2010 - 13:03

Wyświetl postUżytkownik Radek dnia 21 wrzesień 2010 - 05:42 napisał

Bloczki są 10 razy większe, a i tak ich współczynnik przewodności cieplnej
nie dorównuje płytom produkowanym przez Saarpor. Jedną z głównych zalet
systemu Climapor XPS jest właśnie grubość warstwy, którą nakładasz na ścianę.
Na przykład chcąc ocieplić styropianem, musiałbyś go użyć dwa razy więcej, etc.

Ps: Nigdy nie miałem problemu z dostaniem produktów tej firmy w którymkolwiek
z marketów podanych na stronie...
http://www.saarpor.d...ufsstellen.html

A jest gdzieś rzeczowe podparcie tych marketingowych peanów pochwalnych, bo nigdzie nie mogę znaleźć specyfikacji technicznej czy poczytać o parametrach materiału?

#8 Gość_Mikołaj

• Grupa Guests

Napisano 30 październik 2011 - 08:51

zdecydowanie odradzam docieplanie się od wewnątrz, ale jeżeli już to wybierzmy dobrą wełnę np knaufa

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 30 październik 2011 - 16:26

Jak dla mnie to dyskfalifikuącym minusem jest w takim wypadku zmniejszenie metrażu.
Ale z drugiej strony zawsze dobrze mieć jakąś alternatywę.

#10 Gość_Adam Sztabach

• Grupa Guests

Napisano 17 listopad 2011 - 12:29

Witam,
do ocieplenia ścian wewnętrznych polecam użycie wełny, ponieważ posiada lepsze właściwości jako izolacja cieplna i akustyczna, jest nie palna, dobrze zamontowana wełna nie wymaga wymiany oraz zachowuje swoje współczynniki.

Adam Sztabach
eRzecznik firmy Knauf Insulation

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Fototapety   pejzaże

Fototapety – Pejzaże

Marzą Ci się wakacje w egzotycznym miejscu, jednak obecna sytuacja materialna blokuje Cię? Teraz możesz mieć egzotykę bez wychodzenia z domu! Wystarczy jedną ze ścian udekorować fototapetą z galerii pixers.pl z dowolnie wybranym przez nas pejzażem i przy odrobinie wyobraźni poczujemy się jak na ekskluzywnym urlopie.
budowa domu

Ile kosztuje budowa domu?

Koszt budowy domu zależy od wielu czynników: regionu, sytuacji gospodarczej w kraju, cen materiałów, technologii i metody budowania. Ze względu na ograniczenie dostępności do kredytów hipotecznych i wysokie ceny surowców nie każdy może sobie pozwolić na ten luksus.
Dracena

Dracena

Dracena, zwana także smokowcem, jest rośliną, która w naturalnym środowisku rośnie min. w Ameryce Środkowej. W naturalnym środowisku występuje ok. 4 gatunków tej rośliny. Natomiast w naszych warunkach jest to roślina typowo domowa, która jest łatwa w uprawie. Draceny posiadają dekoracyjne, zielone lub wielobarwne liście. Przy odpowiednich warunkach, osobniki dorosłe mogą zakwitnąć. Kwiaty są białe lub kremowo-białe, o charakterystycznym słodkim zapachu. Aby nasza roślina w warunkach domowych zakwitła, należy ją troskliwie i bardzo długo pielęgnować.
Byliny zadarniające

Byliny zadarniające

Przez setki lat byliny występowały bardzo często w roli roślin ozdobnych. Dominowały zarówno na dworach, jak i tuż obok chłopskich chat. Na początku XX wieku ustąpiły miejsca uporządkowanym, niemalże sterylnym ogrodom, trawom, iglakom oraz roślinom jednorocznym. Ostatnie dwie dekady poprzedniego stulecia "przywróciły" jednak światu modę na byliny. Obecnie możemy obserwować prawdziwy "rozkwit" popularności tych roślin.
dom jednorodzinny

Etapy budowy domu

Skomplikowany, na pozór, proces budowy domu można podzielić na etapy. Działając zgodnie z ogólnym planem dotyczącym każdego z nich i dysponując odpowiednią wiedzą, budowa domu może stać się całkiem przyjemnym przedsięwzięciem.