Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Proste i eleganckie sztućce - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Proste i eleganckie sztućce Komentarze do artykułu Proste i eleganckie sztućce

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1221
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 29 listopad 2011 - 11:33

Są przedmioty, bez których ciężko jest nam sobie wyobrazić codzienne funkcjonowanie.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Proste i eleganckie sztućce
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_Pola

• Grupa Guests

Napisano 29 listopad 2011 - 11:33

Teraz są 2 trendy na sztućce. Albo bardzo ekstrawaganckie, np. "krzywe" albo klasyczne, proste. Zależy kto co lubi. Ja się skłaniam ku tych udziwnionych:) Spory wybór jest w necie (np. na sztućce.pl)

#3 Gość_Jasia

• Grupa Guests

Napisano 06 grudzień 2011 - 10:03

W kuchni jestem raczej konserwatywna. Preferuję polską kuchnię bez udziwnień oraz elegancką, prostą zastawę. W domu posiadam taki zestaw, który dostałam na wesele i od tamtej pory służy mi codziennie. Chociaż moja córcia dodaje trochę koloru i modernizmu do mojej kuchni, nie pozwalam jej na duże zmiany. Moja kuchnia - mój azyl.

#4 Gość_Monika

• Grupa Guests

Napisano 17 marzec 2012 - 15:07

Witam,

Ja również preferuję prostotę i elegancję jeśli chodzi o sztućce. Chyba jestem nieco staromodna (a może moda ponownie zatacza koło?) bo nie odpowiadają mi fikuśne kształty i wymyślne wzory kompletów. Cenię mocno styl zwłaszcza wówczas, gdy przyjmuję gości, na co dzień już nieco mniej zwracam na to uwagę jeśli chodzi o sztućce. Zauroczyła mnie kolekcja Hefry - niektóre komplety są wręcz bajeczne, np: sztućce obiadowe platerowane model Księstwo Warszawskie:sztućce obiadowe platerowane albo taki zestaw sztućców: sztućce obiadowe platerowane i jeszcze taki (model Wschodni): sztućce obiadowe platerowane. Z kolei w ogóle nie podobają mi się wzory w komplecie Romańskim sztućców obiadowych: sztućce obiadowe platerowane. A jakie są wasze typy? Podzielcie się swoimi ulubionymi wzorami, motywami i typami kompletów sztućców :)

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
kuchnia w LK660

Stół czy blat kuchenny?

Kuchnia jest miejscem w naszym domu, w którym spędzamy dużo czasu. To tutaj nie tylko gotujemy i spotykamy się z rodziną przy posiłkach ale także rozpoczynamy dzień pijąc poranną kawę, czy znajdujemy chwilę wytchnienia po dniu pełnym obowiązków.
Wiadomo też, że centralnym i najważniejszym elementem każdej dobrze urządzonej kuchni jest stół. Powinien on być wygodny i na tyle duży aby wszyscy domownicy mogli swobodnie przy nim usiąść.
Przykład zielonego dachu

Zielone dachy - ekologia w najlepszym wydaniu

Kiedyś kojarzone z ekstrawagancją i luksusem, ale także z wilgocią i pleśnią. Teraz coraz bardziej popularne, a pomału nawet stają się modne. Zielone dachy – bo o nich mowa, to nie tylko ciekawy wygląd naszego budynku, ale także bliższy kontakt z naturą.
Budowa Stadionu Legii w Warszawie

Inżynieria i budownictwo

Ostatnie lata pokazują, że wraz z rozwojem naszej gospodarki, branżą, która najbardziej wyewoluowała jest budownictwo. Nic więc dziwnego, że z roku na rok kierunek inżynieria i budownictwo cieszy się niesłabnącym powodzeniem. Większość studentów już na czwartym - piątym roku pracuje w zawodzie. Kontynuują to również po studiach, zdobywają uprawnienia budowlane, co przekłada się na podwyższenie standardu ich życia.

OKNOPLAST Kraków - klamka z blokadą błędnego położenia

Jakie okucia do okien?

Dobre okna muszą mieć dobre okucia. Od wyboru tego, jak nam się może wydawać mało ważnego szczegółu, zależy nie tylko nasz komfort, ale przede wszystkim bezpieczeństwo. Dlatego wybierając okna, należy oprócz wyglądu i ich zdolności izolacyjnych, akustycznych czy termicznych, zwrócić uwagę na okucia.
paragraf

Rozdział 8 - Użytkowanie instalacji ciepłej wody użytkowej

Rozdział 8 reguluje zasady prawidłowego działania, użytkowania i konserwacji instalacji ciepłej wody użytkowej...