Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Ściana - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Ściana

#1 Gość_Bartek

• Grupa Guests

Napisano 28 listopad 2011 - 19:27

Witam. Chciałbym zapytać o pewną rzecz ale nie wiem gdzie ją zakwalifikować wiec zapytam tutaj. W pomieszczeniu gospodarczym 4x5m mam zamiar urządzić chlewik. Ściany są pomalowane zieloną farbą, nie wiem co to za farba ale ja chciałbym wybielić je wapnem. Mam wapno hyd. i przygotowałem się do zrobienia wapiennej farby, ale nie wiem czy mogę pokryć wapnem tą farbę czy muszę ją zeskrobać. Pod farbą jest zwykła betonowa ściana. Dziękuje za pomoc.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ag@B Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 52
  • Rejestracja 09-listopad 10
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 29 listopad 2011 - 15:09

Witam,

W związku z tym, że w pomieszczeniu mają się znaleźć zwierzęta, najlepiej zeskrobać starą farbę. Będzie to także korzystniejsze ze względu na trwałość i przyleganie warstwy wapiennej, która z pewnością lepiej przylgnie do oskrobanej ściany.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
paleta

Palety kolorów

Kolor to najważniejszy kreator wnętrz. Nadaje indywidualny charakter aranżacji i odkrywa temperament mieszkańców. Urządzanie od podstaw każdego pomieszczenia rozpoczyna się od ustalenia preferowanej kolorystyki. Zestawienie barw we wnętrzu może je optycznie: powiększyć, wydłużyć, poszerzyć, bądź skrócić. Kompozycja, temperatura, odcień i intensywność barw powinny korespondować z dekorem posadzek, stolarki oraz mebli.
montaż ościeżnicy

Montaż ościeżnicy

Decydując się na wymianę drzwi wewnętrznych, zazwyczaj wybieramy także nowe, dobrane do skrzydeł drzwiowych ościeżnice. Bogata oferta dostępnych na rynku ościeżnic pozwala nie tylko na wybór wymarzonego koloru, ale także odpowiedniego rodzaju – stałego lub regulowanego. Co istotne montaż ościeżnicy nie jest trudny i możemy go przeprowadzić samodzielnie!
Naklejki na lodówki

Naklejki na lodówki

Nawet najmodniejsza i najciekawsza aranżacja kuchni może nam się opatrzyć i znudzić. Nie zawsze mamy chęci, a przede wszystkim środki żeby wymienić meble kuchenne czy sprzęt AGD na nowe. Bardzo często decydujemy się na schowanie sprzętu kuchennego w szafkach lub zabudowujemy frontami meblowymi. Tymczasem to właśnie taki sprzęt może stać się ciekawym elementem kuchennego wystroju.
Nolina drobnoowocowa

Noliny

Nolina drobnoowocowa (Nolina microcarpa)- należy podobnie jak jukki do rodziny Agavaceae. Ta pochodząca z Ameryki, wieloletnia bylina doskonale przystosowuje się do naszych warunków klimatycznych. Znosi mrozy nawet do –15°C. Posiada podziemne kłącze, z którego wyrastają rozety liści. Kwiatostany dorastające do 2 metrów wysokości tworzą kremowo białe kwiaty. Roślina szybko się regeneruje więc idealnie nadaje się do naszych ogrodów.
Klimatyzator monoblokowy

Chłodny powiew w gorące dni

Jeszcze kilka lat temu klimatyzatory były urządzeniami luksusowymi i rzadko spotykanymi. Obecnie coraz częściej są elementem wyposażenia naszych biur, domów i mieszkań. W znaczący sposób ułatwiają nam funkcjonowanie w gorące, letnie dni.