Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Ściana - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Ściana

#1 Gość_Bartek

• Grupa Guests

Napisano 28 listopad 2011 - 19:27

Witam. Chciałbym zapytać o pewną rzecz ale nie wiem gdzie ją zakwalifikować wiec zapytam tutaj. W pomieszczeniu gospodarczym 4x5m mam zamiar urządzić chlewik. Ściany są pomalowane zieloną farbą, nie wiem co to za farba ale ja chciałbym wybielić je wapnem. Mam wapno hyd. i przygotowałem się do zrobienia wapiennej farby, ale nie wiem czy mogę pokryć wapnem tą farbę czy muszę ją zeskrobać. Pod farbą jest zwykła betonowa ściana. Dziękuje za pomoc.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ag@B Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 52
  • Rejestracja 09-listopad 10
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 29 listopad 2011 - 15:09

Witam,

W związku z tym, że w pomieszczeniu mają się znaleźć zwierzęta, najlepiej zeskrobać starą farbę. Będzie to także korzystniejsze ze względu na trwałość i przyleganie warstwy wapiennej, która z pewnością lepiej przylgnie do oskrobanej ściany.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
długopis

Umowa przedwstępna kupna – sprzedaży

Umowa przedwstępna kupna – sprzedaży, która została poprawnie sformułowana, powinna chronić interesy kupującego i sprzedającego. Forma i zawartość dokumentu jest bardzo ważna. To pewnego rodzaju „przyrzeczenie” sprzedaży/kupna przed zawarciem ostatecznej umowy i dokonaniem transakcji pieniężnej.
mozaika

Modna mozaika

Mozaika to dekoracja artystyczna w formie obrazu bądź ornamentu, wykonana z niewielkich różnokolorowych elementów. Mogą to być dopasowanie kształtem kamienie, fragmenty szkła lub ceramiki. Elementy są przytwierdzone do podłoża przy pomocy zaprawy klejowej...
Drzwi wejściowe

Drzwi zewnętrzne

Drzwi zewnętrzne oprócz funkcji użytkowej, coraz częściej stanowią ważny element aranżacji budynku. Warto zatem zadbać o odpowiedni materiał i kolor, tak aby współgrały one z charakterem domu. Wybierając, powinniśmy kierować się nie tylko estetyką ale przede wszystkim naszym bezpieczeństwem.
Rośliny w pojemnikach

Uprawa i pielęgnacja roślin w pojemnikach

Hodowanie roślin w pojemnikach jest idealną formą szczególnie dla miłośników ogrodnictwa mieszkających w mieście, którzy nie mogą wygospodarować dużego zaplecza w postaci domowego ogródka, czy sadu. Szczególnie chętnie hodują rośliny doniczkowe umieszczając je na balkonach, parapetach, schodach. Jednak również zagorzali ogrodnicy, posiadający wielkie przestrzenie, często są zwolennikami donic.
OKNOPLAST Kraków - klamka z blokadą błędnego położenia

Jakie okucia do okien?

Dobre okna muszą mieć dobre okucia. Od wyboru tego, jak nam się może wydawać mało ważnego szczegółu, zależy nie tylko nasz komfort, ale przede wszystkim bezpieczeństwo. Dlatego wybierając okna, należy oprócz wyglądu i ich zdolności izolacyjnych, akustycznych czy termicznych, zwrócić uwagę na okucia.