Kotły Witkowski opinie
#1 Gość_mariusz
Napisano 25 listopad 2011 - 01:30
Zastanawiam się który wybrać - czy ktoś ma któryś z tych kotłów? Który podajnik jest lepszy i trwalszy? i jak w ogóle się takie piece sprawdzają? trzeba ich często doglądać jak pisze ze są automatyczne? jestem w tym zielony
#2 Gość_TOMEK
Napisano 26 listopad 2011 - 10:54
#3 Gość_kl
Napisano 27 listopad 2011 - 00:39
Użytkownik mariusz dnia 25 listopad 2011 - 01:30 napisał
Zastanawiam się który wybrać - czy ktoś ma któryś z tych kotłów? Który podajnik jest lepszy i trwalszy? i jak w ogóle się takie piece sprawdzają? trzeba ich często doglądać jak pisze ze są automatyczne? jestem w tym zielony
nie jestem użytkownikiem wymienionych
przymierzam się do zmiany mojego "dziadka" i tyle co czytałem to kotły witkowski opinie mają dobre , użytkownicy je chwalą
#4 Gość_lisiecki
Napisano 27 listopad 2011 - 14:07
Użytkownik mariusz dnia 25 listopad 2011 - 01:30 napisał
Jak pytasz o opinie o Witkowskim- mam od nich kocioł z podajnikiem ślimakowym- porządny, z żeliwnym palnikiem,mocnymi spawami. W użytkowaniu full komfort-pełen automat- ustawiasz temperaturę i czytasz gazetę a nie siedzisz w kotłowni
No i duży zbiornik opału i łatwy w czyszczeniu
Dodatkowy plus to to, że nie kopcisz - praktycznie bezdymne spalanie- mnie kontrole omijają jak dotąd a u większości sąsiadów już byli:)
Co do wyboru konkretnego modelu- zalezy od Twoich potrzeb a nie opisałeś - jaką masz pwierzchnię, jak ocieplony, czym chcesz palić, czego oczekujesz
Myślę, że nie warto pytać na forum bo z pierwszej ręki dowiesz się więcej. Ja bym dzwonił do Witkowskiego jak tego jeszcze nie zrobiłeś bo tam Ci fachowo doradzą
Mnie nawet konfiguracje dobrali odpowiednią, znają się tam ludzie na rzeczy więc najlepiej u nich pytać
Napisano 09 grudzień 2011 - 15:48
#6 Gość_Mariusz
Napisano 15 grudzień 2011 - 17:25
Użytkownik Damian dnia 09 grudzień 2011 - 15:48 napisał
Ja mam też piec UKS-N. Wiadomo sterownik i dmuchawa. Mi wytrzymuję jednak troszkę dłużej, nawet do 22-24h ze względu na to, że dociepliłem dom w tym roku. Zrobione są wszystkie zewnętrzne ściany i co najważniejsze strop. Palę tylko miałem węglowym. Na początku nie wiedziałem jak palić, ale sprzedawca mnie uświadomił w ciągu 15 min. Daję duży plus!
#7 Gość_genek
Napisano 26 styczeń 2012 - 12:05
Ja mam akurat kmb-rp plus od Witkowskiego, wybrałem taki ze względu na proste i dobre sterowanie (podstawowy TITANIC). Ma wszystko czego potrzebuję tj. płynną regulację mocy dmuchawy, sterfy czasowe (jak jestem z żoną w pracy obniżam temp. o 3C w domu; w skali sezonu udało mi się zaoszczędzić 0,6 t w sezonie), panel pokojowy. Ważnym argumentem było dla mnie zastosowanie przez producenta żeliwnego planika EKOENERGIA.
Palnik ma wszystkie elementy z żeliwa: ślimak, korpus podajnika, palenisko. Po jednym roku eksploatacji wyjąłem wszystko, wyczyściłem i pomalowałem - elementy nie wykazywały żadnego zużycia a to na plus. Mogę polecić ten mój, solidny, dobrze wykonany kocioł
#8 Gość_Marek Z
Napisano 01 luty 2012 - 10:11
Ja jestem na etpaie kupna nowego kotła do mojego domu ok. 170m2.
Wacham się między Witkowskim a Defro. Defro mają dobre, solidne, dopracowane kotły, ale za potwornie drogie... Znalazłem w sieci właśnie tego prducenta z wielkopolski "Witkowski". Byłem u nich i byłem w Defro, dużo jeżdzę. Jakość naprawdę podobna, niczynm kotły nie odbiegają, niektóre pomysły nawet lepsze mają, ale cena to jest TO!! Oszczędność ok. 30% na korzyść Witkowski, a w zasadzie jabyś kupował ten sam kocioł. Jeszcze się namyślam, nie podjąłem ostatecznej decyzji... jak coś możecie podpowiedzieć to bardzo proszę!! Z góry dzięki... Marek
#9 Gość_wojtas
Napisano 19 luty 2012 - 21:23
Pierwsza kwestia - cena , druga - jakość.
Mam witkowskiego - jakość wykonania the best, długa gwarancja w porównaniu z innymi które porównywałem (a ile gwarancji daje defro?)
Zauważ, że witkowski stawia na gięte blachy i mało spawów i wszystko na plazmie robią
no i palnik żeliwny
No ja nic złego o nim napisać nie mogę
#12 Gość_olaf
Napisano 12 marzec 2012 - 00:38
Użytkownik Roman dnia 22 luty 2012 - 23:27 napisał
Jasne że sa uniwersalne
zerknij na stronę, tam przeczytasz
ja mam taki dokładnie http://www.kotly-wit....pl/kmb-rp-plus , palnik Brucer i jest możliwość palenia też peletem
#14 Gość_Gość
Napisano 19 kwiecień 2012 - 09:57
piec jest na razie ok
ale reszta tragedia
Puki rozmawiamy z szefem to było ok
jak odeśle do człowieka realizującego zamówienia
to już inny świat
termin - przekroczony o dwa tygodnie -zero kontaktu i info co się dzieje
dostawa - uszkodzili mi piec w transporcie
jak potrzebowałem pomocy przy załatwieniu sprawy z kurierem - zero wsparcia
jeszcze mi namieszał.
Jak odebrałem piec to się okazało że mam sam wymieniać blachy na piecu