Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt KARMELITA MAŁA z pracowni Domplan - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt KARMELITA MAŁA z pracowni Domplan Komentarze do Projekt KARMELITA MAŁA z pracowni Domplan

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1221
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 20 listopad 2011 - 10:48

Projekt KARMELITA MAŁA z pracowni DomplanŚciany zewnętrzne i wewnętrzne nośne z bloczków Ytong, docieplone. Ścianki wewnętrze działowe na parterze z bloczków Silka, na poddaszu z płyt GK bądź murowane. Ściany fundamentowe z bloczków betonowych. Strop gęstożebrowy Teriva. Wszystkie technologie można zmienić na etapie adaptacji....
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt KARMELITA MAŁA z pracowni Domplan
Komentarze do projektu:

#2 Gość_Justyna

• Grupa Guests

Napisano 20 listopad 2011 - 10:48

buduje ktoś ten dom

#3 Gość_rafal

• Grupa Guests

Napisano 17 grudzień 2011 - 21:35

My kupiliśmy projekt, jeszcze jesteśmy na etapie załatwiania papierologii, ale mam nadzieje, ze na wiosne ruszymy z budowa.

#4 Gość_Kate

• Grupa Guests

Napisano 22 grudzień 2011 - 15:49

My przymierzamy się powoli do budowy tylko, że projektu karmelita bez garażu :). ..zastanawiam się tylko czy kuchnia nie jest zbyt mała, zlikwidowałabym część spiżarni na konto powiększenia kuchni....

#5 Gość_rena

• Grupa Guests

Napisano 27 grudzień 2011 - 15:09

kuchnia jak na mój gust za mała ale spiżarni bym nie likwidowała bo jest bardzo użyteczna

#6 Gość_Rafal

• Grupa Guests

Napisano 04 styczeń 2012 - 14:52

My likwidujemy spizarnie, a wszystkie przetwory bedziemy trzymali w pomieszczeniu gospodarczym przy wc:)

#7 Gość_anna

• Grupa Guests

Napisano 17 styczeń 2012 - 11:57

Wyświetl postUżytkownik Rafal dnia 04 styczeń 2012 - 14:52 napisał

My likwidujemy spizarnie, a wszystkie przetwory bedziemy trzymali w pomieszczeniu gospodarczym przy wc:)

#8 Gość_rafal

• Grupa Guests

Napisano 17 styczeń 2012 - 18:05

Czy ktoś posiada zestawienie materiałów do budowy tego domu? Proszę o kontakt na dryk1@o2.pl

#9 Gość_Anita

• Grupa Guests

Napisano 02 luty 2012 - 08:24

Ja równiez byłabym wdzięczna za przesłanie zestawienia materiałów. A może ktoś miałby też kosztorys Mój mail: anitak1@wp.pl

Jak sądzicie ile wyniesie stan surowy zamknięty?
Projekt bardzo mi sie podoba. Uważam, że jest dobrze przemyślany, a pomieszczenia będa całkiem funkcjonalne.

#10 Gość_Rafał

• Grupa Guests

Napisano 05 luty 2012 - 11:36

Ja liczę na to, że SSO będzie gdzieś w granicach 140-150 tysięcy, ale to wszystko zależy jak się będzie budować, czy systemem gospodarczym czy z użyciem ekipy. Duży wpływ ma chyba także lokalizacja inwestycji i ceny materiałów (umiejętność naszych negocjacji :P ). Ja skorzystałem ze strony oferia i zgłosiłem ofertę budowy SSO tego domu i cena waha się od 30-47 tysięcy, więc sporo:) będę pewnie szukał czegoś pomiędzy

pozdrawiam
Rafał

#11 Gość_Rafal

• Grupa Guests

Napisano 09 luty 2012 - 11:59

Wyświetl postUżytkownik Rafał dnia 05 luty 2012 - 11:36 napisał

Ja liczę na to, że SSO będzie gdzieś w granicach 140-150 tysięcy, ale to wszystko zależy jak się będzie budować, czy systemem gospodarczym czy z użyciem ekipy. Duży wpływ ma chyba także lokalizacja inwestycji i ceny materiałów (umiejętność naszych negocjacji :P ). Ja skorzystałem ze strony oferia i zgłosiłem ofertę budowy SSO tego domu i cena waha się od 30-47 tysięcy, więc sporo:) będę pewnie szukał czegoś pomiędzypozdrawiamRafał

Upps, chyba źle przeczytałem:) Surowy zamknięty chciałbym zmieścić gdzieś w 200k:) mam nadzieje, że uda się mniej.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   brzoza Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 06-marzec 12

Napisano 06 marzec 2012 - 20:16

nareszcie ja ze swoją lubą szukaliśmy długo właśnie takiego domu!po niewielkich zmianach Głównie materiałowych jesteśmy na etapie pozwolenia, czekamy na nie już działeczkie przygotowujemy w międzyczasie i siiiup do roboty!!!

#13 Gość_Marta&Rafał

• Grupa Guests

Napisano 19 marzec 2012 - 11:46

my też po długich poszukiwaniach wybraliśmy Karmelitę, z racji tego, że bardzo podoba nam się rozmieszczenie :) byliśmy juz u ekpiy pytać się o wszystkie koszty i stan surowy otwart wychodzi ok 140 tys :) budujemy się w małopolskim, ruszamy zaraz po Wielkanocy:)

#14 Gość_Anna

• Grupa Guests

Napisano 28 marzec 2012 - 13:38

My zastanawiamy się nad Karmelitą Mała a Salomeą puki co w każdym z tych projektów uwzględniam zmainy...i nie mogę się zdecydować

#15 Gość_Kasia&Rafał

• Grupa Guests

Napisano 16 kwiecień 2012 - 10:00

My mieliśmy dokładnie te same przemyślenia, po dłuższych naradach wybralismy Karmelitę Małą. Zamierzamy się budowac pod koniec maja.

Pozdrawiamy

#16 Gość_Aneczka

• Grupa Guests

Napisano 10 maj 2012 - 20:53

Wyświetl postUżytkownik Kasia&Rafał dnia 16 kwiecień 2012 - 10:00 napisał

My mieliśmy dokładnie te same przemyślenia, po dłuższych naradach wybralismy Karmelitę Małą. Zamierzamy się budowac pod koniec maja.

Pozdrawiamy

A my z mężem zastanawiamy się międzie karmelitą mała a kendra co polecacie?

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Róża ogrodowa

Róże

Róże uchodzą za najstarsze rośliny uprawiane przez człowieka. Pierwsze ich krzewy sadzone były w Chinach ponad 5 tysięcy lat temu. Już w starożytności uchodziły za najpiękniejsze rośliny ozdobne. Dziś róże są jednymi z najbardziej popularnych krzewów ogrodowych, występującymi niemal w każdym ogrodzie.
Kalendarium styczeń

Rok w ogrodzie - styczeń

Styczeń to dobry miesiąc, aby zacząć drobne prace pielęgnacyjne. Dla roślin jest to ciągle okres spoczynku - warto więc raz na jakiś czas sprawdzić jak zimują nasze rośliny w ogrodzie.
aranżacja wnętrz

Projektowanie wnętrz

Projektowanie wnętrz nie jest tak skomplikowane jak się wszystkim wydaje. Jeśli wybór projektu domu okazał się możliwy, to dlaczego nie miało być tak samo z urządzeniem przestrzeni mieszkalnej?
salon

Jaki kształt powinien mieć salon?

Decydując się na kupno projektu domu, oprócz funkcjonalności, należy sprawdzić ergonomię wynikającą z kształtu i powierzchni poszczególnych pomieszczeń. Zasada dotyczy szczególnie przestrzeni, w których będziemy spędzać najwięcej czasu, np. salon, kuchnia i gabinet.
Przykład cienkiej zasłonki

Okno ubrane w zasłony, firany i story

Aby nasze wnętrze nabrało indywidualnego charakteru, a przy tym było przytulne i ciepłe należy używać jak największej ilości tkanin. Jest to szczególnie ważne przy dekorowaniu okien. Mamy do wyboru różnego rodzaju, zasłony, firany czy rolety. Podejmując decyzje musimy wziąć pod uwagę jakie jeszcze inne, poza dekoracyjną, funkcje będą spełniać. Czy mają nasze wnętrze wyciemniać czy może wręcz przeciwnie – pozwolić jak największej ilości światła wniknąć do środka.