Projekt Dakota z pracowni Dom PasjaŚciany zewnętrzne: pustak ceramiczny MAX 29cm + 15cm styropian; Strop: płyta żelbetowa; Dach: dwuspadowy o nachyleniu 40st. kryty dachówką lub blachą, wysokość ścianki kolankowej 120cm; Ogrzewanie: kocioł gazowy lub na paliwo stale...
Ja także uparłam się na ten projekt:) Zastosowalibyście jakieś zmiany w nim? Ja zastanawiam się nad powiększeniem salonu i przeniesieniem kominka bliżej środka salonu, ale nie wiem jak to wyjdzie. Może jest ktoś zainteresowany rozmową na temat tego domu? ponieważ nie mogę znaleźć żadnego forum na ten temat.
Budowa domu lub generalny remont mieszkania z rynku wtórnego, wymaga zatrudnienia wykwalifikowanych fachowców. Mnóstwo profesjonalistów z wieloletnim doświadczeniem ruszyło na podbój rynków zagranicznych. Dla pracownika branży budowlanej zagraniczne kontrakty są atrakcyjniejsze płacowo.
Kawa jest nam dobrze znana od tysięcy lat. Kojarzy nam się z wyjątkowym aromatem i wspaniałym smakiem. Z tym wyjątkowym napojem związana jest także sztuka dekoracji kawy, zwana „Latte Art”. Polega ona na wykonywaniu dekoracji za pomocą mleka na wierzchniej warstwy espresso.
Koparka jest maszyną wykorzystywaną do wykonywania robót ziemnych. Według podstawowego podziału mogą pracować w cyklu ciągłym bądź przerywanym pomiędzy kolejnymi etapami robót ziemnych. W zależności od naczynia którym pracują mogą przenosić materiały budowlane, ładować urobek na do wywozu na inne pojazdy, spychać, zakopywać bądź wykopywać na określoną głębokość.
Prywatność życia codziennego ludzi była przez nich chroniona od zawsze. Granicą między nią, a światem zewnętrznym są między innymi okna. Stanowią one element ochrony domu, ale są jednocześnie fragment wystroju wnętrza.
Przed wzrokiem niepożądanych osób chroniły nas różnego rodzaju zasłony. Jednak w miarę rozwoju technologii i mody ich rolę zaczęły przejmować rolety i żaluzje.
Biuro architektoniczne KB Projekt specjalizuje się od 10 lat w tworzeniu gotowych projektów domów. W ofercie można znaleźć 600 projektów domów mieszkalnych oraz 82 projekty budynków gospodarczych.