Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Formalne etapy budowy domu - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Formalne etapy budowy domu Komentarze do artykułu Formalne etapy budowy domu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1221
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 20 styczeń 2010 - 20:11

Budowa domu to nie tylko błoto, cegły i robotnicy. To przede wszystkim tona dokumentów i zezwoleń, które musimy zdobyć.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Formalne etapy budowy domu
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_robcio

• Grupa Guests

Napisano 20 styczeń 2010 - 20:11

Jak ja to przeczytałem to doszedłem do wniosku że wszyscy mają coś do powiedzenia w sprawie zezwolenia budowlanego i brania kasy ,oprócz mnie oczywiście . I jak ja ich wszystkich po opłacam ,to się szybciej wybudują odemnie :) .

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 22 styczeń 2010 - 08:58

Wyświetl postUżytkownik robcio dnia 20 styczeń 2010 - 20:11 napisał

Jak ja to przeczytałem to doszedłem do wniosku że wszyscy mają coś do powiedzenia w sprawie zezwolenia budowlanego i brania kasy ,oprócz mnie oczywiście .

no tak własnie jest :(

Cytat

I jak ja ich wszystkich po opłacam ,to się szybciej wybudują odemnie :) .

a to się już nie zgadza ;(

#4 Gość_brunet

• Grupa Guests

Napisano 02 luty 2010 - 22:04

troche mało precyzyjny ten przewodnik bo jesli na daną działkę jest obowiązujący miejscowy plan zagospodarowania przestrznnego to zupełnie nie są potrzbne warunki zabudowy, gdyż warunki zabudowy określają nam co możemy wybudować gdy takiego planu nie ma. Oświadczenia zakładów dostarczających media ktore trzeba dołączyć do wniosku o warunki zabudowy w wielu urzędach są niewystarczające i potrezbne są konkretne umowy na dostawę np. energi elektr. itd można mnożyć. Trezba dokładnie czytać kilka podstawowych ustaw takich jak PRAWO BUDOWLANE, PRAWO O ZAGOSPODAROWANIU PRZESTREZNNYM, WARUNKI TECHNICZNE JAKIMI POWINNY ODPOWIADAC BUDYNKI i wszystki sie tam dowiemy. POWODZENIA

#5 Gość_gość mario

• Grupa Guests

Napisano 22 luty 2010 - 23:08

przy dzisiejszym braku mieszkań robią takie problemy tym którzy chcieliby wybudować sobie mały domek, "przyjazne państwo" ale dla kogo? ja czekam na zezwolenie od 2004 roku i już mam dość głupich bajeczek niedouczonych urzędasów

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
salon

Ciemny kolor we wnętrzu: czarny

Kolor czarny, tak jak biały pasuje do każdej kompozycji kolorystycznej. To najciemniejsza barwa, która nie występuje w naturze. Jej dostojny i mroczny charakter jest trudny do aranżacji. Czerń zawsze wybija się na pierwszy plan, w każdym zestawieniu kolorystycznym.
kuchnia

Panele ażurowe – subtelny podział przestrzeni

Aranżacje wnętrz w stylu nowoczesnym charakteryzuje oszczędność formy i wyjątkowa dbałość w kwestii doboru harmonijnych elementów wyposażenia. Na takim tle odważne i nieregularne formy wychodzą na pierwszy plan, stając się przewodnim motywem dekoracyjnym.
Walka z chwastami

Walka z chwastami

Problem chwastów zna zapewne każdy właściciel przydomowego ogrodu lub działki. Większość z nich jest uciążliwa zarówno dla uprawy roślin warzywnych jak i tych ozdobnych. Uporczywie wyrastają na rabatach pomiędzy kwiatami, warzywami, a także na trawniku. Doskonale potrafią zagłuszyć uprawiane rośliny, osłabiając je, ograniczając ich wzrost i kwitnienie oraz utrudniając im dostęp do substancji odżywczych. Chwasty w ogródku mogą nawet zagłuszyć inne uprawiane rośliny.
Zagospodarowanie wody opadowej

Jak można wykorzystać deszczówkę?

Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że wodę deszczową można praktycznie wykorzystać. Możemy nią zastąpić w dużej części wodę w domu, za którą nie raz słono płacimy. Co więc zrobić z wodą deszczową, która rwącym strumieniem spływa z rynien zamontowanych na dachu?
Czyściec wełnisty

Czyściec wełnisty

Rośliny okrywowe wyglądają bardzo ciekawie i nie powinno ich zabraknąć w żadnym ogrodzie. W ogrodach skalnych ze swoją dynamiką i siłą wzrostu stanowić będą doskonały kontrast dla głazów i wapiennych kamieni.