Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Formalne etapy budowy domu - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Formalne etapy budowy domu Komentarze do artykułu Formalne etapy budowy domu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1221
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 20 styczeń 2010 - 20:11

Budowa domu to nie tylko błoto, cegły i robotnicy. To przede wszystkim tona dokumentów i zezwoleń, które musimy zdobyć.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Formalne etapy budowy domu
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_robcio

• Grupa Guests

Napisano 20 styczeń 2010 - 20:11

Jak ja to przeczytałem to doszedłem do wniosku że wszyscy mają coś do powiedzenia w sprawie zezwolenia budowlanego i brania kasy ,oprócz mnie oczywiście . I jak ja ich wszystkich po opłacam ,to się szybciej wybudują odemnie :) .

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 22 styczeń 2010 - 08:58

Wyświetl postUżytkownik robcio dnia 20 styczeń 2010 - 20:11 napisał

Jak ja to przeczytałem to doszedłem do wniosku że wszyscy mają coś do powiedzenia w sprawie zezwolenia budowlanego i brania kasy ,oprócz mnie oczywiście .

no tak własnie jest :(

Cytat

I jak ja ich wszystkich po opłacam ,to się szybciej wybudują odemnie :) .

a to się już nie zgadza ;(

#4 Gość_brunet

• Grupa Guests

Napisano 02 luty 2010 - 22:04

troche mało precyzyjny ten przewodnik bo jesli na daną działkę jest obowiązujący miejscowy plan zagospodarowania przestrznnego to zupełnie nie są potrzbne warunki zabudowy, gdyż warunki zabudowy określają nam co możemy wybudować gdy takiego planu nie ma. Oświadczenia zakładów dostarczających media ktore trzeba dołączyć do wniosku o warunki zabudowy w wielu urzędach są niewystarczające i potrezbne są konkretne umowy na dostawę np. energi elektr. itd można mnożyć. Trezba dokładnie czytać kilka podstawowych ustaw takich jak PRAWO BUDOWLANE, PRAWO O ZAGOSPODAROWANIU PRZESTREZNNYM, WARUNKI TECHNICZNE JAKIMI POWINNY ODPOWIADAC BUDYNKI i wszystki sie tam dowiemy. POWODZENIA

#5 Gość_gość mario

• Grupa Guests

Napisano 22 luty 2010 - 23:08

przy dzisiejszym braku mieszkań robią takie problemy tym którzy chcieliby wybudować sobie mały domek, "przyjazne państwo" ale dla kogo? ja czekam na zezwolenie od 2004 roku i już mam dość głupich bajeczek niedouczonych urzędasów

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 9 - Przepisy karne

Rozdział 9 Prawa budowlanego to zestaw 9 artykułów o przepisach karnych...
Owoce czereśni

Robaczywe owoce czereśni

Pomimo właściwej pielęgnacji, nasze rośliny sadownicze mogą być atakowane przez liczne szkodniki, pogarszające plony i osłabiające rośliny. Skuteczność walki zależy głównie od wybranej przez nas metody oraz sposobu zwalczania.
pompa ciepła

Powietrzne pompy ciepła – instalacja i sposób działania

Popularne paliwa służące do zasilania urządzeń i maszyn wyczerpują się na całym świecie. Pompy ciepła to innowacyjne urządzenia grzewcze, które powstały w myśli idei ekologicznych. Czy stanowią alternatywę, która efektywnie zastąpi dotychczasowe instalacje grzewcze? Kogo na nią stać?

Księgi wieczyste online

Ministerstwo Sprawiedliwości udostępniło księgi wieczyste do wglądu przez internet. Zapotrzebowanie na usługę jest ogromne, o czym świadczą statystyki odwiedzin na stronie. W pierwszym dniu liczba użytkowników przeglądarki przekroczyła 100 000...
wodomierz

Instalacja wodomierza

Istnieje wiele sposobów na racjonalne zużycie wody użytkowej w gospodarstwie domowym., m.in: montaż oszczędnej armatury, perlatorów, reduktorów ciśnienia, kupno zmywarki do naczyń, dbałość o stan techniczny instalacji i bieżące naprawy nieszczelności. Efektywność stosowanych rozwiązań musi być jednak mierzalna. Do tego celu służą wodomierze, czyli liczniki mierzące przepływ wody.