Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Prośba o pomoc w wybraniu koloru ścian w pokoju młodzieżowym - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w wybraniu koloru ścian w pokoju młodzieżowym jw

#1 Gość_niezdecydowana

• Grupa Guests

Napisano 02 listopad 2011 - 16:36

Witam, bardzo proszę o pomoc w odpowiedzi na pytanie "jaki kolor ścian?" jestem kompletnie niezdecydowana :( w linku stan obecny, w planach kolor ścian i sufitu - lawendowy, wrzosowy, natomiast ściany z meblościanką - czerwony... czy to dobry pomysł?

kaloryfery będą wymieniane na nowe (białe) i kwestia drzwi - zostawić białe czy może pomalować na jakiś inny delikatny kolor?

bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszystkie uwagi
pozdrawiam

#2 Gość_niezdecydowana

• Grupa Guests

Napisano 02 listopad 2011 - 16:47

coś nie poszły linki :/

spróbuję jeszcze raz:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#3 Gość_Ewelina

• Grupa Guests

Napisano 03 listopad 2011 - 13:15

Najlepiej jeśli sama wybierzesz w końcu to Ty masz się czuć dobrze, a nie ktoś inny:) Idealnym rozwiązaniem będzie jeśli skorzystasz z programu do projektowania wnętrz. Bezpłatny, on-line dostepny jest na www.planowanieonline.eu Program jest o tyle fajny, że ma bogatą bazę produktów realnych w postaci miniaturek 3D za pomocą, których planujesz sobie całą aranżację. Co więcej sprawdzasz do woli jaki kolor na ścianie pasowałby Ci najbardzije, a jak już wybierzesz drukujesz listę produktów i malujesz:)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 08 listopad 2011 - 19:18

to prawda, ciężko doradzić w tej kwestii. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wypytanie jakiegoś specjalisty o dobór koloru do swoich uczuć i charakteru, ale to już jakaś magia. Raczej wybierać to na co ma się ochotę.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 09 listopad 2011 - 13:15

Miałem ten sam problem...czerwony, szary, karmel...a skończyło się na klasycznych białych. To najlepsze wyjście. Później jak wybierzesz jeden to się będziesz zastanawiała, że może ten drugi byłby lepszy. Tak mam białe ściany, i w międzyczasie projektuje sobie pokój w darmowych programach i patrze co by było lepsze.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   edbel Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 01-wrzesień 11

Napisano 09 listopad 2011 - 23:00

Młodzież pewnie wie jaki lubi kolor i z jakim dobrze będzie się czuła. Może warto zapytać. Moja młodzież chciała żółty i ma, a też lubię.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 14 listopad 2011 - 20:01

Wyświetl postUżytkownik Skoczek dnia 09 listopad 2011 - 13:15 napisał

Miałem ten sam problem...czerwony, szary, karmel...a skończyło się na klasycznych białych. To najlepsze wyjście. Później jak wybierzesz jeden to się będziesz zastanawiała, że może ten drugi byłby lepszy. Tak mam białe ściany, i w międzyczasie projektuje sobie pokój w darmowych programach i patrze co by było lepsze.

Mi np też się podobają zwykłe białe wnętrza. Optycznie pokój jest powiększony, jasno. Jest tylko jedna wada. Szybko się brudzą takie ściany i każde brud na nich bardzo widać, więc jeżeli już się ktoś decyduje na białe ściany to trzeba zainwestować w bardzo dobrą farbę, z której można zmywać zabrudzenia. Zwłaszcza w pokoju młodzieżowym, gdzie jak wiadomo różne rzeczy się wyprawiają:P

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 15 listopad 2011 - 11:58

no dokładnie, ja też się przekonuję do bieli....a farba najlepiej szorowalna, co by takie różne zabrudzenia po imprezach nastolatków zmyć bez trudu...tym bardziej, że do białych ścian pasują absolutnie wszystkie meble i wszystkie dodatki

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Żółty oleander

Żółty oleander

Kwitnący przez całe lato żółty oleander (Thevetia peruviana), aż do późnej jesieni krzew, z długimi (do 7 cm), intensywnie żółtymi kwiatami. Liście długie, lancetowate, przypominające liście oleandra. Ozdobne są również bardzo ciemne, prawie czarne,intensywnie błyszczące owoce.
W czasie letnich miesięcy wymaga stanowiska jasnego i ciepłego, zimowanie powinno być przeprowadzone w pomieszczeniu możliwie jasnym, w którym temperatura nie przekracza 15°C.
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 1 - Przepisy Ogólne

Rozdział 1 Prawa budowlanego to 11 artykułów o znaczeniu ogólnym. Określa przedmioty normowane i nienormowane ustawą, wyjaśnienie pojęć, podstawowe wymogi dla obiektów budowlanych i liniowych...
pokój dziecka

Pokój dla dziewczynki

Zaaranżowanie pokoju dziecięcego wymaga szczególnego przygotowania. Powinien być tak przygotowany aby rósł razem z naszym dzieckiem. Odpowiednio zaprojektowany i wyposażony sprawi, że nasza pociecha będzie chętnie się w nim bawić oraz uczyć.
Projektoskop.pl

Napisali o nas

Buduj dom przez internet
Informacja to siła w branży budowlanej. Każdy człowiek - prędzej czy później - potrzebuje informacji związanych na przykład z zakupem działki budowlanej, budową domu, zakupem mieszkania itd. Dynamika pojawiania się nowych informacji w branży jest ogromna. Dla poszukujących tego typu informacji stworzony został portal www.projektoskop.pl - gromadzący wiedzę z zakresu budownictwa, projektowania domów, architektury oraz wystroju wnętrz.
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 2 - Samodzielne funkcje techniczne w budownictwie

Rozdział 2 Prawa budowlanego o samodzielnej funkcji technicznej w budownictwie...