Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: odległośc tarasu od granicy działki - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

odległośc tarasu od granicy działki

#1 Gość_Arek

• Grupa Guests

Napisano 31 październik 2011 - 20:07

Witam .Chciałbym wybudować taras (z kostki brukowej) z boku domu, przy czym ściana do której ma przylegać taras jest usytuowana dokładnie 4 metry od granicy sąsiedniej działki i ma ona otwory okienne. Nie chciałbym się narazić sąsiadowi dlatego wolę najpierw zapytać jaka minimalna odległośc musi zostać zachowana od granicy działiki do krawędzi tarasu? Poszukałem trochę w internecie i zazwyczaj natrafiałem na informację, że taras może zmienjszyć aktualną odległość 4m do 2.7m (o 1,3m) - przepis z 2002 r. Znalazłem również rozporządzenie ministra infrastruktury z marca 2009 roku które mówi, że minimalna odległośc jaką należy zachować to 1,5m. Proszę o odpowiedż na moje pytanie.
Pozdrawiam.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Żółty milin

Żółty milin

Żółty milin (Tecoma stans) zdobi przez cały rok swoimi wiecznie na nowo pojawiającymi się kwiatami otoczenie. Są one koloru intensywnie żółtego, kształtem przypominają kwiaty milinu. Bardzo lubi ciepło i światło - im cieplej tym dla niego lepiej.
Małe nasiona ze skrzydełkami przykrywamy bardzo lekko mieszanką ziemi do wysiewu z dodatkiem piasku lub perlitu.
Wizualizacja projektu.

Kosztorysy budowlane lipiec 2009

Kosztorys budowlany to dokument finansowy, który sporządza się w rożnym stopniu szczegółowości dla kolejnych etapów realizacji inwestycji budowlanej.
dekoracje stołu

Jesienne dekorowanie stołu

Nie trzeba mieć zdolności kulinarnych na miarę Bree Van de Kamp, aby wprawić gości w zachwyt. Dopełnieniem uczty – mniejszej lub większej – lub towarzyskiego spotkania przy kawie i ciastku jest dekoracja stołu...
fototapeta

Fototapety powiększające wnętrze

Jak optycznie powiększyć wnętrze? Sposobów jest wiele. Zestawienie kolorów jaśniejszych i ciemniejszych na ścianach i suficie może powiększyć, wydłużyć, skrócić pomieszczenie, bądź obniżyć jego wysokość.
Powojnik

Cięcie powojników - część III

Mieszańce powojników, wydające duże kwiaty od późnej wiosny do jesieni, to grupa rozkwitająca na pędach ubiegłorocznych. Cechą typową dla jej przedstawicieli jest kwitnienie połączone ze wzrostem nowych pędów, na starych bocznych odgałęzieniach. Na młodych pędach od późnego lata do wczesnej jesieni rozkwitają duże kwiaty.