Centralne ogrzewanie jak zaoszczędzić. Oszczędzanie na CO
Napisano 20 październik 2011 - 15:52
Witam wszystkich i chciałem Wam opisać jak można zaoszczędzić na CO.
Ja mieszkam w starym budownictwie na parterze.Aby sobie trochę zaoszczędzić to znalazłem sposób aby wykorzystać piony co.Kliknij w ten link to jest opisane na blogu.Mam
ogrzewanie z miejskiej kotłowni. I sobie chwalę. Bo mam co roku zwroty za CO.A mianowicie zrobiłem małe ulepszenie a jaki to zobacz pod tym linkiem
:http://dogrzewaniemieszkania.blogspot.com/
Napisano 28 listopad 2011 - 16:43
rozumiem, że twój sposób to zwiększenie powierzchni grzewczej przy pomocy aluminiowej blaszki:P Powiem szczerze dość pomysłowe, ale jednak trochę szpeci, nie przy każdym rodzaju aranżacji wnętrza to się sprawdzi. Jednak wolałbym nowy większy kaloryfer kupic:P
#7 Gość_Czesław
Napisano 29 listopad 2011 - 14:38
Użytkownik Kuba.Kens dnia 26 listopad 2011 - 16:49 napisał
hmm widzialem tylko zdjecia jakiejs metalowej blaszki na scianie?
Tak tylko ta metalowa blaszka to aluminium które jest jako dodatkowa powierzchnia grzejna nie olicznikowana i w dodatku daje ciepło. Naprawde warto się tym zainteresować . Ja mieszkam na parterze. mam spore zwroty za c.o.
#8 Gość_Czesław
Napisano 29 listopad 2011 - 14:43
Użytkownik maciek dnia 28 listopad 2011 - 23:06 napisał
pan samochodzik, polecajacy wlasnego bloga, z 2-ga zlego wole farelke, a na powaznie dodatkowy badz wiekszy grzejnik
Farelka wysusza powietrze i to jest ostatecznosc. Kaloryfer no jak to woli. Ja wyżuciłem kaloryfer z przedpokoju, a w kuchni mam wyłaczony od początku. A w pokoju gdzie mam zastosowane te panele dodatkowe to w ciągu dnia mam zamkniete drzwi a na noc otwieram bo jest za ciepło.
#9 Gość_Czesław
Napisano 29 listopad 2011 - 14:47
Użytkownik dawid.r dnia 28 listopad 2011 - 16:46 napisał
A no i jeszcze jedno czy faktycznie taki pasek blaszki może dawać sporo ciepła. Dość wątpliwe nawet jak przy nim będziesz miał 40 stopni. No i żeby to się na full nagrzało to grzejnik i tak musisz mieć rozkręcony na maksa.
W tym przypadku grzejnik był zakręcony i był zimny.A panele były nagrzane bo to są piony które zasilaja cały budynek W przyszłym roku spróbuje ten kawałek blachy tak podziurować aby dawał jeszcze więcej ciepła.(coś na wzór tarki)
Napisano 01 grudzień 2011 - 14:41
Jakby jednak nie patrzeć, patent bardzo pomysłowy. Gratuluje pomysłu.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Logowanie