Witam mam takie pytanie co sądzicie na temat wełny mineralnej firmy Knauf czy jej cena jest adekwatna do jakości??
Strona 1 z 1
Wełna mineralna czy styropian
Napisano 12 grudzień 2011 - 17:52
No właśnie też jestem ciekawy jakie materiały budowlane do piwnicy polecacie? Słyszałem, że lepiej postawić na tą wełnę?
Napisano 22 grudzień 2011 - 12:29
coraz więcej moich znajomych wybiera wełnę mineralną i jest z niej niezmiernie zadowolonych, więc myśle, ze to lepsza decyzja. aczkolwiek nie ukrywam, że coraz więcej osob zadaje to pytanie na forach, wiec moze poszukaj innych tematow takze...
Najważniejszym elementem jest stal w konstrukcjach przemysłowych wykorzystawana do różnych rzeczy typu konstrukcje ze stali, budowanych obecnie w okolicach dużych polskich miast.
Napisano 02 luty 2012 - 01:35
Szukałem różnic pomiędzy wełną i styropianem i sprawdziłem tuaj http://www.c-n-f.pl/...czne/styropian/ znalazłem porównanie styropianów a tutaj wełny : http://www.c-n-f.pl/...elna_mineralna/ jest tego naprawdę sporo więc nie będę się rozpisywał, warto zajrzeć samemu.
Napisano 27 luty 2012 - 20:38
Użytkownik hubcio88 dnia 30 wrzesień 2011 - 17:54 napisał
Witam mam takie pytanie co sądzicie na temat wełny mineralnej firmy Knauf czy jej cena jest adekwatna do jakości??
Wełna mineralna szklana w ECOSE Technology jest wełną nowej generacji. Zastosowano w niej innowacyjną technologię łączenia włókien wełny - zamiast ropopochodnych substancji chemicznych wykorzystano surowiec pochodzenia biologicznego. Wełna firmy Knauf Insulation produkowana w tej technologii jest wełną ekologiczną,a więc jest materiałem budowlanym zgodnym z wymaganiami zrównoważonego rozwoju w budownictwie. Zaznaczę tu, odpowiadając na pytanie Autora wątku, że cena tej wełny nie odbiega od cen tradycyjnej wełny mineralnej. Proszę sprawdzić chociażby aktualną ofertę serii EXPERT w marketach budowlanych.
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation
Służę pomocą e-Rzecznik Knauf Insulation
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Logowanie