Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Wełna mineralna czy styropian - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Wełna mineralna czy styropian

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   hubcio88 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 30-wrzesień 11

Napisano 30 wrzesień 2011 - 17:54

Witam mam takie pytanie co sądzicie na temat wełny mineralnej firmy Knauf czy jej cena jest adekwatna do jakości??

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Frison Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 21
  • Rejestracja 21-czerwiec 11

Napisano 12 grudzień 2011 - 17:52

No właśnie też jestem ciekawy jakie materiały budowlane do piwnicy polecacie? Słyszałem, że lepiej postawić na tą wełnę?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Michał Kurek Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 22-grudzień 11

Napisano 22 grudzień 2011 - 12:29

coraz więcej moich znajomych wybiera wełnę mineralną i jest z niej niezmiernie zadowolonych, więc myśle, ze to lepsza decyzja. aczkolwiek nie ukrywam, że coraz więcej osob zadaje to pytanie na forach, wiec moze poszukaj innych tematow takze...
Najważniejszym elementem jest stal w konstrukcjach przemysłowych wykorzystawana do różnych rzeczy typu konstrukcje ze stali, budowanych obecnie w okolicach dużych polskich miast.

#4 Gość_tomasz1

• Grupa Guests

Napisano 24 styczeń 2012 - 13:39

producenci prześcigają się w reklamowaniu swoich wyrobów i nie dziwi mnie to , ja z doświadczenia dociepliłem mój dom styropianem w kropki gold, jestem bardzo zadowolony

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   builderr Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 02-luty 12

Napisano 02 luty 2012 - 01:35

Szukałem różnic pomiędzy wełną i styropianem i sprawdziłem tuaj http://www.c-n-f.pl/...czne/styropian/ znalazłem porównanie styropianów a tutaj wełny : http://www.c-n-f.pl/...elna_mineralna/ jest tego naprawdę sporo więc nie będę się rozpisywał, warto zajrzeć samemu.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarzyna S. Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 20-październik 10

Napisano 27 luty 2012 - 20:38

Wyświetl postUżytkownik hubcio88 dnia 30 wrzesień 2011 - 17:54 napisał

Witam mam takie pytanie co sądzicie na temat wełny mineralnej firmy Knauf czy jej cena jest adekwatna do jakości??

Wełna mineralna szklana w ECOSE Technology jest wełną nowej generacji. Zastosowano w niej innowacyjną technologię łączenia włókien wełny - zamiast ropopochodnych substancji chemicznych wykorzystano surowiec pochodzenia biologicznego. Wełna firmy Knauf Insulation produkowana w tej technologii jest wełną ekologiczną,a więc jest materiałem budowlanym zgodnym z wymaganiami zrównoważonego rozwoju w budownictwie. Zaznaczę tu, odpowiadając na pytanie Autora wątku, że cena tej wełny nie odbiega od cen tradycyjnej wełny mineralnej. Proszę sprawdzić chociażby aktualną ofertę serii EXPERT w marketach budowlanych.

---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation
Służę pomocą e-Rzecznik Knauf Insulation

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
kuchnia w LK660

Stół czy blat kuchenny?

Kuchnia jest miejscem w naszym domu, w którym spędzamy dużo czasu. To tutaj nie tylko gotujemy i spotykamy się z rodziną przy posiłkach ale także rozpoczynamy dzień pijąc poranną kawę, czy znajdujemy chwilę wytchnienia po dniu pełnym obowiązków.
Wiadomo też, że centralnym i najważniejszym elementem każdej dobrze urządzonej kuchni jest stół. Powinien on być wygodny i na tyle duży aby wszyscy domownicy mogli swobodnie przy nim usiąść.
paragraf

Przewodnik po rozporządzeniu w sprawie warunków technicznych użytkowania budynków mieszkalnych

Przepisy regulują ogólne zasady użytkowania budynku, lokali, sposobu zarządzania oraz konserwacji elementów budynku, urządzeń i instalacji przeznaczonych do wspólnego użytku....
Przykładowa konstrukcja dachu

Jaki dach do domu?- dobór konstrukcji i materiałów wykończeniowych

Solidny i piękny dach to zwieńczenie i niewątpliwa ozdoba domu. Wybudowany z trwałych materiałów, dokładnie wykończony będzie służył przez wiele lat skutecznie chroniąc mieszkańców przed kaprysami matki natury.
Ochrona drzew przed szkodnikami

Leśni nieproszeni goście

Listopad to idealna pora na uszczelnienie ogrodzenia i zabezpieczenie naszych drzew i krzewów przed leśnymi gośćmi.
Zające i dzikie króliki są bardzo groźnymi szkodnikami w szkółkach, sadach i ogrodach. Najbardziej aktywne są na przełomie listopada i grudnia, a potem znowu pod koniec lutego i na początku marca.
Poskrzypka liliowa

Poskrzypka liliowa

Wśród szkodników pojawiających się wśród naszych roślin ogrodowych, najczęstszym bywalcem lilii i szachownic, konwalii majowej i kokoryczki jest należąca do rodziny stonkowatych, poskrzypka liliowa. Jej niezwykle jaskrawe metaliczno-czerwone ubarwienie zwróci z pewnością naszą uwagę, większość możliwych wrogów jednak odstraszy.