Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Mieszkania na Mokotowie - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Mieszkania na Mokotowie

#1 Gość_Tymek74

• Grupa Guests

Napisano 28 wrzesień 2011 - 08:54

Planujemy zmianę mieszkania na większe. Chcielibyśmy kupić coś na Mokotowie bo oboje tam pracujemy. Zonie podoba się bardzo osiedle Apartamenty Wilanowska http://www.rogowskid...l/inwestycja/40,Apartamenty%20Wilanowska%20II.html To luksusowe, fajnie zaprojektowane osiedle z własnym parkiem. Cena jednak nie jest najmniejsza (od 7.800zł m2 do 12.700). No, ale za luksus się płaci. Podoba nam się bo jest inne niż wszystkie które do tej pory oglądaliśmy, a szukamy mieszkania w którym będziemy mieszkać już docelowo. Wiecie może czy na Mokotowie lub na Ochocie powstaje bądź ma powstać jeszcze jakieś nowe osiedle? I jakie są tam ceny?

#2 Gość_Łukasz

• Grupa Guests

Napisano 29 wrzesień 2011 - 08:07

My tez interesujemy się tym osiedlem. Żonie wpadł w ręce ich katalog na targach i od tego momentu nie daje mi spokoju. Myślę, ze 7.800 to dobra cena. Chociaż w tych bardziej wypasionych budynkach jest drożej. ale teraz mają promocje 10% upustu. Byliście na miejscu? Bo wiem, że I etap jest ukończony i można je obejrzeć

#3 Gość_Tymek74

• Grupa Guests

Napisano 29 wrzesień 2011 - 08:37

Byliśmy i musze powiedzieć, ze osiedle na żywo robi jeszcze większe wrażenie niż na obrazku.

#4 Gość_Iza

• Grupa Guests

Napisano 10 październik 2011 - 13:45

A wiecie w jakiej cenie jest miejsce garażowe?

#5 Gość_Tymek...

• Grupa Guests

Napisano 14 październik 2011 - 08:52

45 tys zł.

#6 Gość_Artur

• Grupa Guests

Napisano 24 październik 2011 - 12:13

Jestem wysoki (2,12m) i mam straszny problem ze znalezieniem mieszkania w nowym budownictwie z odpowiednio wysokimi sufitami żeby nieustanie nie uderzać głową o żyrandole lub nie pukać głową w sufit gdy podskoczę. Jak jest z sufitami w "apartamentach wilanowska" bo nie mogę znaleźć informacji o wys. sufitu?

#7 Gość_Cykoria

• Grupa Guests

Napisano 14 listopad 2011 - 12:09

Kiedy to osiedle ma być ukończone?

#8 Gość_Grażka

• Grupa Guests

Napisano 15 listopad 2011 - 10:30

I etap już jest oddany, a II ma być w II kwartale 2013

#9 Gość_Ninja

• Grupa Guests

Napisano 22 listopad 2011 - 13:49

będzie możliwość wykończenia pod klucz i jaka jest jego cena?

#10 Gość_marta

• Grupa Guests

Napisano 12 grudzień 2011 - 13:59

wykończenie pod klucz jest możliwe i zgodnie z preferencjami nabywcy

#11 Gość_kościuszko

• Grupa Guests

Napisano 12 grudzień 2011 - 14:37

Jeśli ktoś z Was będzie miał jakieś bliższe i nowsze informacje dot. Apartamentów Wilanowska (parkingi, komórki lokatorskie) to nich pisze na forum! Będę wdzięczny 

#12 Gość_lena

• Grupa Guests

Napisano 16 grudzień 2011 - 12:59

Wyświetl postUżytkownik kościuszko dnia 12 grudzień 2011 - 14:37 napisał

Jeśli ktoś z Was będzie miał jakieś bliższe i nowsze informacje dot. Apartamentów Wilanowska (parkingi, komórki lokatorskie) to nich pisze na forum! Będę wdzięczny 

wiem, że komórki są tam 2,5tys za mkw.

#13 Gość_Klapsa

• Grupa Guests

Napisano 09 styczeń 2012 - 10:59

Wyświetl postUżytkownik marta dnia 12 grudzień 2011 - 13:59 napisał

wykończenie pod klucz jest możliwe i zgodnie z preferencjami nabywcy

Marta, jak ja się ostatnio dowiadywałam to nie było możliwości wykończenia pod klucz, co prawda rozważali wprowadzenie takiej opcji, ale nie słyszałam by już to zrobili... Czy Twoje info są potwierdzone?

#14 Gość_Tasior

• Grupa Guests

Napisano 13 styczeń 2012 - 12:01

Mieszka ktoś w tym pierwszym etapie, który jest oddany? Zadwoleni? Wszystko jest w porządku?

#15 Gość_Tika

• Grupa Guests

Napisano 13 luty 2012 - 09:33

Wyświetl postUżytkownik Klapsa dnia 09 styczeń 2012 - 10:59 napisał

Marta, jak ja się ostatnio dowiadywałam to nie było możliwości wykończenia pod klucz, co prawda rozważali wprowadzenie takiej opcji, ale nie słyszałam by już to zrobili... Czy Twoje info są potwierdzone?

Klapsa, zgadza się, nie ma wykończenia pod klucz bo niedawno dzwoniłam do biura sprzedaży w tej sprawie i tak mi powiedzieli. Co prawda powiedzieli, że mają jakąs zaufaną firmę, która się zajmuję wykończeniami i mogą dać na nią namiary, ale załatwia się to już we własnym zakresie.

#16 Gość_błażej

• Grupa Guests

Napisano 13 marzec 2012 - 14:27

czy mogłby ktoś napisać jak jest z dojazdem powiedzmy do centrum, ile zajmuje? bo ja jestem spoza Warszawy i się nie orientuję

#17 Gość_Tymek74

• Grupa Guests

Napisano 14 marzec 2012 - 10:01

jakieś 30 min z kawałkiem w szczycie. Ale przy metrze wilanowska jest parking P+R.

#18 Gość_Belz

• Grupa Guests

Napisano 27 marzec 2012 - 01:19

Jakoś mnie to średnio przekonuje. Robyg ma w standardzie apartamentowym rezydencje na Wilanowie znacznie taniej. Już nie mówiąc o tym, że okolica o wiele ładniejsza i przestrzeni znacznie więcej.

#19 Gość_błażej

• Grupa Guests

Napisano 05 kwiecień 2012 - 09:45

To całkiem w porządku z tym dojazdem. Myślałem, że dłużej :)

#20 Gość_błażej

• Grupa Guests

Napisano 05 kwiecień 2012 - 09:46

@Belz

Możesz napisać coś więcej o tym konkurencyjnym osiedlu o którym mówisz

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
budowa domu

Ile kosztuje budowa domu?

Koszt budowy domu zależy od wielu czynników: regionu, sytuacji gospodarczej w kraju, cen materiałów, technologii i metody budowania. Ze względu na ograniczenie dostępności do kredytów hipotecznych i wysokie ceny surowców nie każdy może sobie pozwolić na ten luksus.
Nektarynki

Harco - kanadyjska nektaryna

Nektaryny, obok brzoskwini i moreli należą do najsmakowitszych i najbardziej atrakcyjnych owoców. Wciąż jednak dla wielu z nas są one nowością. Ten podgatunek brzoskwini, a nie jak sądzą niektórzy połączenie brzoskwini i śliwy, ma podobne wymagania zarówno klimatyczne, glebowe jak i siedliskowe do brzoskwini. Jej sposób uprawy również nie różni się niczym szczególnym od uprawy kuzynki. Z uwagi na dużą atrakcyjność owoców warto przyjrzeć się jej nieco bliżej.
Ogrodzenie murowane

Ogrodzenia murowane

Ogrodzenie murowane jest efektywne i wytrzymałe. Sprawia wrażenie solidnego i trwałego. Szeroki wybór materiałów daje nieograniczone możliwości stworzenia czegoś szczególnego. Takie ogrodzenie może wtapiać się w otoczenie domu, być delikatną ozdobą ogrodu lub też ochroną naszej prywatności. Powinno być także porządnie wykonane, aby nie stanowiło zagrożenia. Konstrukcja takiego ogrodzenia musi być mocna i solidnie podparta, dlatego bardzo istotne są jego fundamenty.
baterie umywalkowe

Umywalki łazienkowe

Łazienka powinna być miejscem, w którym zarówno dbamy o higienę, ale także odpoczywamy i relaksujemy się. Umywalka jest jednym z podstawowych elementów wyposażenia łazienki, dlatego jej odpowiedni wybór ma duży wpływ na komfort przebywania w tym pomieszczeniu.
Truskawki

Sterowana uprawa truskawek

Sterowanie produkcją truskawek - co kryje się pod tą z pozoru skomplikowaną nazwą? Przyspieszanie lub opóźnianie zbiorów owoców, którego celem jest uzyskiwanie ich w konkretnym, wybranym przez nas, optymalnym terminie, w czasie, kiedy tradycyjne truskawki jeszcze nie owocują lub też zakończyły już owocowanie. Sterowanie produkcją owoców w taki sposób, byśmy mogli cieszyć się ich smakiem już na początku maja oraz od połowy lipca do pierwszych przymrozków.