Witam,
Przymierzam się do kupna domu w stanie surowym otwartym w okolicy Krakowa. Dom ma ok 120 m2, z pustaka porotherm, dach z dachówki ceramicznej, media na działce. Chciałam prosić tutaj o radę kogoś kto jest zorientowany w budowie własnego domu, albo się po prostu na tym zna: jaka będzie cena doprowadzenia takiego domu do stanu developerskiego? Różnie jest ten stan definiowany, więc mam na myśli przygotowanie, takie by można było kłaść podłogi, malować ściany itd.. Jeśli chodzi o materiały to średniej jakości, bez szaleństw. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Strona 1 z 1
Czy warto kupić ten dom?
Napisano 15 grudzień 2011 - 12:18
Myślę, że nikt nie jest wstanie dzielić takiej odpowiedzi. Tak jak piszą przedmówcy najpierw sporządź zestawienie materiałów budowlanych jakie chcesz użyć. Następnie zapraszam do kontaktu. Sporządzimy wycenę wraz z dostawą.
Jeżeli stan surowy otwarty to ważnym wyborem będą okna. Duży plus, że dom jest pokryty dachówką ceramiczną.
Cena zależy od tego jakiego rodzaju materiałów będziecie chcieli użyć.
Pozdrawiam
Jeżeli stan surowy otwarty to ważnym wyborem będą okna. Duży plus, że dom jest pokryty dachówką ceramiczną.
Cena zależy od tego jakiego rodzaju materiałów będziecie chcieli użyć.
Pozdrawiam
Napisano 04 maj 2012 - 08:42
A może zamiast tradycyjnego domu z betonu, zdecydujesz się na bardziej nowoczesny dom drewniany. Warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem.
Napisano 17 maj 2012 - 09:40
Nie od dziś wiadomo, że wykończenie domu kosztuje nieco mniej niż koszt budowy domu w stanie zamkniętym... Najlepiej poproś firmę o kosztorys, ewentualnie porozmawiaj z fachowcami co należałoby kupić itd. Powodzenia.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie