Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Powietrzne pompy ciepła – instalacja i sposób działania - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Powietrzne pompy ciepła – instalacja i sposób działania Komentarze do artykułu Powietrzne pompy ciepła – instalacja i sposób d

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1221
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 16 wrzesień 2011 - 15:02

Pompy ciepła to innowacyjne urządzenia grzewcze, które powstały w myśli idei ekologicznych.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Powietrzne pompy ciepła – instalacja i sposób działania
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_Jurek

• Grupa Guests

Napisano 16 wrzesień 2011 - 15:02

Niezły pomysł na oszczędności. Poszukamna Insteo.pl i może sobie coś takiego założę w domu

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 23 styczeń 2012 - 09:50

Czy jeśli masz taką pompę to mogę inwestować dodatkowo w kocioł kmg-1???

#4 Gość_Doti

• Grupa Guests

Napisano 23 marzec 2012 - 22:02

Ja pierwszy raz spotkałam się z pompą ciepła w sieci, na blogu www.odnawialnecieplo.pl Trafiłam przypadkiem, bo zaczęłam się interesować ekologicznymi rozwiązaniami dla domu i zostałam na dłużej;) dużo ciekawych artykułów, również aktualności, ale właśnie artykuł o pompie mnie zainspirował i zamierzamy z mężem się zdecydować na coś takiego. Wcześniej nie korzystaliśmy z takich urządzeń, więc trzymajcie kciuki;)

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Katalog Projekty Domów Nowoczesnych

Katalogi domów

Gotowy projekt domu ma mnóstwo zalet i stanowi nie lada konkurencję dla projektu wykonywanego na indywidualne zamówienie. Szacuje się, że katalogi internetowe, prezentujące gotowe projekty domów, różnych pracowni architektonicznych, oferują wybór spośród ponad 15 tys. koncepcji.
Kwiat nietoperzowy

Kwiat nietoperzowy

Kwiat nietoperzowy jest jednym z najbardziej niezwykłych kwiatów. Na jednorocznych pędach, które w naszym klimacie pojawiają się często dopiero pod koniec lata, rozwijają się kwiaty złożone z 6 ciemnofioletowych, prawie czarnych płatków, z których zwisają długie "wąsy".
fototapeta

Fototapety - ludzie

Anatomia ludzkiego ciała stanowi natchnienie dla artystów od wielu wieków. Odwiedzając galerie sztuki, oglądamy człowieka pracującego w polu, podczas zabawy, pozującego do portretu, aktu i podczas odpoczynku.
Fototapety do biura

Fototapety do biura

Większość z nas spędza w pracy nawet kilkanaście godzin dziennie. Ascetyczny wystrój biurowych wnętrz nie działa zachęcająco zarówno dla pracowników jak i potencjalnych klientów, którzy odnoszą wrażenie, że firma dopiero rozpoczyna swoją działalność. Odpowiednio zaaranżowane miejsce pracy zapewni komfort fizyczny i psychiczny, co pozytywnie wpłynie na efektywność pracy.
okno   nawiewnik

Nawiewniki okienne

Instalacja wentylacyjna, zapewnia wymianę powietrza między wnętrzem naszego domu, a jego otoczeniem. Dobrze działająca naturalna wentylacja umożliwia przedostawanie się świeżego powietrza do pomieszczeń przez nieszczelne okna lub drzwi, które następnie usuwane jest przez kanały wentylacyjne na zewnątrz. Kanały wentylacyjne są w stanie usunąć tyle powietrza z domu, ile się do niego dostanie. Jednak obecnie, prawidłowo działająca wentylacja jest rzadkością.