Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Pamiętajmy o wodomierzach - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Pamiętajmy o wodomierzach Komentarze do artykułu Pamiętajmy o wodomierzach

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1221
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 10 wrzesień 2011 - 21:50

Każdy właściciel lokalu zobowiązany jest co 5 lat by ów licznik wody wymienić i zalegalizować.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Pamiętajmy o wodomierzach
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_mysłowiczek

• Grupa Guests

Napisano 10 wrzesień 2011 - 21:50

jestem zszokowana ze zepsuty główny licznik spowodował nadwyżki wody!ze jest to możliwe! okazało się że dostałam rozliczenie wody gdzie jest naliczone dwukrotne zużycie wody zimnej co jest nie możliwe! jak wcześniej było rozliczenie co 3 miesiące mieliśmy nadpłaty z zaliczek a teraz zmienili rozliczenie co pół roku oraz zmiana liczników i zaczęły się dziwne niedopłaty za wodę?! a wiem że nie zwiększyliśmy zużycia!jeżeli ktoś może podpowiedzieć jak to udowodnić? wiem, że nie tylko u mnie tak się dzieje...pomóżcie

CO | woda
Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
biuro

Biuro w domu

Praca w domu staje się coraz popularniejsza. Zdania psychologów są podzielone. Część uważa, że efektywnie można pracować jedynie poza domem. Po powrocie powinniśmy odciąć się od pracowniczych obowiązków – poświęcić czas odpoczynkowi i rodzinie...
Balkon

Balkon, taras, a może weranda?

Kto z nas będąc jeszcze małym dzieckiem nie marzył o ślicznym domku w pięknej okolicy, z zadbanym i kolorowym ogrodem, a do tego z fajną werandą. Na tej werandzie stałaby ławka na której czekałaby na nas babcia z ciastem i kompotem. Jednak dorosłe życie nie jest tak kolorowe, jak nam się to wydawało będąc dzieckiem. Nie każdy mieszka w domu, a jeśli już to ze względów m.in. finansowych werandę woli zastąpić tarasem.
Melon gruszkowy

Pepino gold

Pepino gold (Solanum muricatum) to pochodząca z Chile i Peru wieloletnia roślina. Zadomowiła się na dobre w okolicach Florydy. W Polsce wciąż jest zbyt mało znana, zasługuje jednak na naszą uwagę. A doskonały smak jej ciekawych owoców niech będzie dodatkową zachętą.
Pepino gold zwane również melonem gruszkowym, czy też gruszką melonową to wieloletnia, efektowna roślina, o niebiesko-fioletowych, pachnących kwiatach.
Te ciekawe, dorastające rozmiarami do wielkości dużego jabłka, wadze nawet do 400 gram owoce, o złocistej, pokrytej fioletowymi pasami skórce, kryją w sobie jasnożółty, soczysty, słodki miąższ. Jego smak to połączenie ananasów, cytryn, gruszki i melona.
Meble z technorattanu

Technorattan

Sezon letni zbliża się wielkimi krokami. Słoneczna pogoda za oknem zachęca nas do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu. Taras i ogród jest miejscem szczególnym, tutaj można spędzać ciepłe lenie wieczory, gościć przyjaciół lub po prostu relaksować się z książką w ręku. Warto więc zadbać by miejsce to, a w szczególności ogrodowe meble były wygodne, a także solidnie wykonane - tak by mogły nam służyć nie tylko przez jeden letni sezon.
długopis

Umowa o roboty budowlane

Umowa o roboty budowlane to zobowiązanie się przez wykonawcę do realizacji obiektu zgodnie z projektem i zasadami wiedzy technicznej. Inwestor jednocześnie zobowiązuje się do przygotowania robót i czynności związanych z realizacją inwestycji, a w szczególności do: dostarczenia projektu, przekazania terenu pod budowę, oddania obiektu i zapłaty wynagrodzenia wykonawcy...