Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Nowy design kominka - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Nowy design kominka

#1 Gość_ibizasunny

• Grupa Guests

Napisano 13 styczeń 2010 - 15:27

Kilka lat temu zdecydowaliśmy się z mężem na kominek. Wtedy miał spełniać jedynie funkcję grzewczą. W miarę upływu czasu i remontu pokoju, zmiany kolorystyki i wystroju, kominek całkowicie przestał współgrać z całą resztą. Zastanawiamy się nad nowym wyglądem kominka. Myślałam o ozdobnych kaflach kominkowych, żeby trochę ożywić kominek i sprawić, by stał się elementem rzucającym się w oczy, a nie niezauważalnym - jak do tej pory. Co sądzicie o realizacjach tej firmy - www.kafel-kar.com.pl

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Basia Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 03-luty 10

Napisano 03 luty 2010 - 14:13

Wyświetl postUżytkownik ibizasunny dnia 13 styczeń 2010 - 15:27 napisał

Kilka lat temu zdecydowaliśmy się z mężem na kominek. Wtedy miał spełniać jedynie funkcję grzewczą. W miarę upływu czasu i remontu pokoju, zmiany kolorystyki i wystroju, kominek całkowicie przestał współgrać z całą resztą. Zastanawiamy się nad nowym wyglądem kominka. Myślałam o ozdobnych kaflach kominkowych, żeby trochę ożywić kominek i sprawić, by stał się elementem rzucającym się w oczy, a nie niezauważalnym - jak do tej pory. Co sądzicie o realizacjach tej firmy - www.kafel-kar.com.pl

Kominki są coraz bardziej popularne, zarówno nowoczesne jak i klasyczne. Ostatnio panuje duże zainteresowanie kominkami w stylu retro, można powiedzieć, że w wielkim stylu wracają do łask. Jeżeli nie masz pomysłu na nowy wygląd swojego kominka, to może skorzystaj z pomocy architekta wnętrz, który Ci doradzi i pokarze gotowe rozwiązania. Urządzałam swój salon z pomocą LapsDesign i byłam bardzo zadowolona. Myślę, że zajeli by się także projektem kominka. Pozdrawiam

#3 Gość_ibiza_sunny

• Grupa Guests

Napisano 16 grudzień 2010 - 13:14

Wyświetl postUżytkownik Basia dnia 03 luty 2010 - 14:13 napisał

Kominki są coraz bardziej popularne, zarówno nowoczesne jak i klasyczne. Ostatnio panuje duże zainteresowanie kominkami w stylu retro, można powiedzieć, że w wielkim stylu wracają do łask. Jeżeli nie masz pomysłu na nowy wygląd swojego kominka, to może skorzystaj z pomocy architekta wnętrz, który Ci doradzi i pokarze gotowe rozwiązania. Urządzałam swój salon z pomocą LapsDesign i byłam bardzo zadowolona. Myślę, że zajeli by się także projektem kominka. Pozdrawiam

Takie usługi są bardzo drogie. Wolę sama poszperać i coś wymyślić, a więcej pieniędzy przeznaczyć na rozwiązanie niż pakować je w drogiego architekta.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kokas73 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 07-styczeń 11

Napisano 07 styczeń 2011 - 14:06

Cytat

no szczerze mówiąc właśnie takie czegoś szukałem, myślałem że już takie sklepy nie istnieją, dzięki wielkie! :-)
wkłady kominkowe - wkłady kominkowe

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 18 styczeń 2011 - 10:57

kominek super sprawa, jednak jakiekolwiek prace przy nim powinien wykonywać wykwalifikowany specjalista, poza tym nie jestem przekonany na przykład do ogrzewania domu tylko za pomocą kominka, wolę wiedzieć że mam jeszcze jakiś piec w zanadrzu :)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1971 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 14-marzec 11

Napisano 24 marzec 2011 - 14:43

Super rozwiązanie. Sam nie wiedziałem co zrobić z kominkiem mieszkam w starym budownictwie odrestaurowaliśmy kominek i w zimie spełniał swoją powinność :)
Ogrodzenia z piaskowca. Otocz się naturalnym pięknem.
Alarmy - Yumico. Profesionalny montaż i obsługa.
Czas na nowe meble? Polecam Meble ekskluzywne Lupus.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wikamaria Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-marzec 11

Napisano 30 marzec 2011 - 15:32

dla mnie to te kafelki są fatalne strasznie drobnomieszczanskie.. jak na wsi...

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Budowa domu

Formalne etapy budowy domu

Na hasło „budowa domu” nasze pierwsze skojarzenie to błoto, cegły, taczki i robotnicy. Mało komu przychodzą do głowy tony papierów, dokumentów, zezwoleń i pozwoleń, które trzeba załatwić. A należy pamiętać, że zebranie całej potrzebnej dokumentacji, jest pracą nie wiele lżejszą od samej budowy.
Leszczyna

Fenologiczne pory roku

Nazwa fenologia pochodzi od słowa fenomen - zjawisko. Łączy pogodę i zmiany klimatyczne ze zmianami w świecie roślin i zwierząt. Fenologiczne pory roku są wyznaczane przez fazy rozwoju określonych gatunków roślin. Są one dla ogrodników, rolników bardziej miarodajne niż meteorologiczne pory roku, opierają się, bowiem na wskazaniach samych roślin, te zaś najlepiej orientują się o przebiegu sezonowych zmian w rozwoju żywej przyrody na danym obszarze.
Groszek pustynny

Groszek pustynny

Groszek pustynny (Swainsona formosa) jest bardzo atrakcyjną rośliną ozdobną. Posiada niepowtarzalne, intensywnie czerwone kwiaty o kształcie przypominającym motyle z czarnymi plamkami. Pokrój bardzo luźny, często określany jako elegancki. Liście są niebieskawe, lekko owłosione. Do tej pory nie wyhodowano odmian uprawnych.
Nasiona przed wysiewem powinny być przez 24h moczone w ciepłej wodzie. Następnie umieszczamy je w na głębokości 1 cm w podłożu do wysiewu. Kiełkowanie najszybciej przebiega w temperaturze 25°C.
Powinien rosnąć w zacisznym, słonecznym miejscu. Ma podwyższone zapotrzebowanie na składniki pokarmowe i w przypadku ich braku natychmiast reaguje chlorozą i wstrzymaniem wzrostu.
kanapa

Patchwork

Patchwork najbardziej znany jest z kultury amerykańskiej i hipisowskiej. To bardzo stara technika wykonywania ubrań, dekoracyjnych tkanin i obić przedmiotów użytkowych ze skrawków tkanin. Kawałki materiałów o różnych wzorach i podobnych kształtach, np. trójkątów lub kwadratów zszywa się ze sobą w jedną powierzchnię, z której wykonuje się dekorację.
pomiary geodezyjne

Praktyczne zastosowanie pomiarów geodezyjnych

Geodezja to dziedzina nauki mająca duże znaczenia w różnych obszarach życia i biznesu. Praca geologa polega na projektowaniu i dokonywaniu pomiarów i obliczeń geodezyjnych, sporządzaniu raportów z wyników, aktualizacji danych oraz pozostałych zadaniach z dziedziny geodezji i kartografii.

Geodezja zajmuje się opisywaniem kształtu i wymiarów Ziemi, jej powierzchni, złóż i infrastruktury podziemnej, wytyczaniem określonych obszarów oraz monitorowaniem przestrzennego zagospodarowania określonego obszaru.