Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt idealny - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Projekt idealny

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Freda Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 01-wrzesień 11

Napisano 01 wrzesień 2011 - 07:19

Przymierzam się do zakupu projektu MAGDA http://www.domy3d.pl/projects/2533 (podaje linka bo tych Magd jest sporo),ale najpierw prosiłabym o wasze opinie! Co wam się w nim podoba a co nie, co byście zmienili, czy w ogóle byście się na niego zdecydowali!? A może ktoś z Was już go budował? Domek ma być dla rodziny 2+1 Ten idealnie pasuje mi wymiarami no i ogólnie bardzo mi się podoba!

#2 Gość_Jaroff

• Grupa Guests

Napisano 06 wrzesień 2011 - 12:13

Ja jestem miłośnikiem drewnianych domków, że gdzie strop jest wyrażnie zarysowany wewnątrz, a w MAGDZIE podoba się bardzo ta wstawka drewniana przy wejściu, super:)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Buddom Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-maj 11

Napisano 06 wrzesień 2011 - 13:56

Aby zdecydować się na coś konkretnego najlepiej przejrzeć ze 30 projektów. Mnie akurat ten się nie podoba.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Konstanty Kostkiewicz Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 02-sierpień 11

Napisano 07 wrzesień 2011 - 09:17

A co sądzisz o tym http://www.grupadoln...atalog.php/0/23 ? też fajny, mały, zgrabny.

#5 Gość_edbel

• Grupa Guests

Napisano 16 wrzesień 2011 - 20:55

Ja myślę, że jest za duży, nie będziecie się spotykać, a dom powinien też integrować rodzinę. Do tego koszty ogrzewania. Jeśli zakładacie, 2+1 i to 1 się kiedyś wyprowadzi to zrobi się bardzo pusto. Nie wiem po co tyle pokoi i łazienek. Też jestem 2+1 i taki z7 jest ok.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 14 październik 2011 - 15:08

Witam wszystkich! Niedługo zaczynam budowę domu i chcę, aby był on jak najbardziej oszczędny, jakie kotły polecacie jeśli chodzi o nowatorskie ogrzewanie??? Z góry dziękuje za odpowiedź.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   inwestor77 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 25-październik 11

Napisano 25 październik 2011 - 16:49

Mój znajomy posiada kocioł kondensacyjny i jest z niego bardzo zadowolony. Kocioł był droższy od tradycyjnego ale zajmuje mniej miejsca i ma wyższą sprawność. W tym artykule: http://www.najciekaw...y-kondensacyjny podano ze już po 4 latach użytkowania kotła kondensacyjnego zwraca się nadwyżka przy jego zakupie.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Schody ogrodowe

Schody ogrodowe

Schody ułatwią nie tylko komunikację pomiędzy poziomami. Przyczynią się również do znacznego poprawienia estetyki lub staną się głównym elementem kompozycji ogrodu. Stopnie powinny być wygodne i bezpieczne. To podstawowy warunek.
Stopnie niskie i szerokie, z pewnością staną się bezpieczne dla biegających dzieci, a i nam nie utrudnią przemieszczania się po ogrodzie.
Tulipany

Wiosenne tulipany

Tulipany bez wątpienia kojarzą nam się z wiosną. Charakteryzują się bogatą gamą barw oraz dużą ilością odmian. Pochodzą z rejonów Europy, Bliskiego Wschodu i Azji Środkowej. W XVI wieku były skarbem Holendrów, a ich wartość dorównywała wartości złota. Również obecnie największe uprawy tulipanów spotkamy w Holandii, gdzie wiosna rozkwitają ogromne tulipanowe pola.
komoda

Stare meble - druga młodość

Praktycznie każdy z nas ma w swoim domu stary, wysłużony i zniszczony mebel, który przestał nam się podobać. Często są to okazyjnie kupione pod wpływem chwili sprzęty, które po wstawieniu do domu przestały budzić nasz zachwyt.. W takim wypadku wyjścia mamy dwa.. Albo mebla pozbywamy się, albo wyczarowujemy za pomocą paru narzędzi, naszych rąk i oczywiście fantazji prawdziwe cudeńko, które zachwycać nas będzie przez kilka następnych lat.
Wykładziny dywanowe

Wykładziny

Jeszcze parę lat temu podłoga była niedocenianą częścią naszego domu. Wykładziny kojarzone były z mało wyszukanym dywanem lub linoleum. Obecnie podłogi w domach stanowią jego wizytówkę.
Logo Horyzont

Pracownia projektowa Horyzont

Pracownia projektowa Horyzont tworzy projekty domów jednorodzinnych,
szeregowych i bliźniaczych.
Architekci Horyzont specjalizują się w projektowaniu domów typowych - jak twierdzą "Tym się pasjonujemy i to robimy najlepiej".