Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt idealny - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Projekt idealny

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Freda Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 01-wrzesień 11

Napisano 01 wrzesień 2011 - 07:19

Przymierzam się do zakupu projektu MAGDA http://www.domy3d.pl/projects/2533 (podaje linka bo tych Magd jest sporo),ale najpierw prosiłabym o wasze opinie! Co wam się w nim podoba a co nie, co byście zmienili, czy w ogóle byście się na niego zdecydowali!? A może ktoś z Was już go budował? Domek ma być dla rodziny 2+1 Ten idealnie pasuje mi wymiarami no i ogólnie bardzo mi się podoba!

#2 Gość_Jaroff

• Grupa Guests

Napisano 06 wrzesień 2011 - 12:13

Ja jestem miłośnikiem drewnianych domków, że gdzie strop jest wyrażnie zarysowany wewnątrz, a w MAGDZIE podoba się bardzo ta wstawka drewniana przy wejściu, super:)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Buddom Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-maj 11

Napisano 06 wrzesień 2011 - 13:56

Aby zdecydować się na coś konkretnego najlepiej przejrzeć ze 30 projektów. Mnie akurat ten się nie podoba.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Konstanty Kostkiewicz Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 02-sierpień 11

Napisano 07 wrzesień 2011 - 09:17

A co sądzisz o tym http://www.grupadoln...atalog.php/0/23 ? też fajny, mały, zgrabny.

#5 Gość_edbel

• Grupa Guests

Napisano 16 wrzesień 2011 - 20:55

Ja myślę, że jest za duży, nie będziecie się spotykać, a dom powinien też integrować rodzinę. Do tego koszty ogrzewania. Jeśli zakładacie, 2+1 i to 1 się kiedyś wyprowadzi to zrobi się bardzo pusto. Nie wiem po co tyle pokoi i łazienek. Też jestem 2+1 i taki z7 jest ok.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 14 październik 2011 - 15:08

Witam wszystkich! Niedługo zaczynam budowę domu i chcę, aby był on jak najbardziej oszczędny, jakie kotły polecacie jeśli chodzi o nowatorskie ogrzewanie??? Z góry dziękuje za odpowiedź.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   inwestor77 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 25-październik 11

Napisano 25 październik 2011 - 16:49

Mój znajomy posiada kocioł kondensacyjny i jest z niego bardzo zadowolony. Kocioł był droższy od tradycyjnego ale zajmuje mniej miejsca i ma wyższą sprawność. W tym artykule: http://www.najciekaw...y-kondensacyjny podano ze już po 4 latach użytkowania kotła kondensacyjnego zwraca się nadwyżka przy jego zakupie.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
meble łazienkowe

Zimowe aranżacje wnętrz: łazienka

Zimowe aranżacje wnętrz nie mogą ominąć łazienki. Długie, aromatyczne kąpiele w pianie, w blasku świec, doskonale odprężają po ciężkim dniu w pracy. Należy pamiętać, aby zimowe dodatki do łazienki były dopasowane do kolorystyki i stylu, w jakim zostało urządzone pomieszczenie.
Czereśnie

Czereśnia 'Burlat'

Czereśnie to smaczne owoce, które największą popularnością cieszą się w okresie letnim. Gatunek ten należy do rodziny różowatych. W stanie naturalnym rośnie w południowej i środkowej Europie, a także w środkowej Azji.
Logo KB Projekt

Biuro Architektoniczne KB Projekt

Biuro architektoniczne KB Projekt specjalizuje się od 10 lat w tworzeniu gotowych projektów domów. W ofercie można znaleźć 600 projektów domów mieszkalnych oraz 82 projekty budynków gospodarczych.
Przebiśniegi

Ogród wczesną wiosną - fuksja, pelargonia, krokus, forsycja

Jedno z ludowych przysłów powiada, że gdy na Święto Matki Boskiej Gromnicznej śnieg i mróz, to wiosna tuż tuż, a gdy z dachu ciecze, to się wiosna odwlecze. Przełom lutego i marca to znak, że już wkrótce nadejdzie wiosna. Wciąż jednak trwa zima, nie zapominajmy, więc o naszych zimowych ogrodniczych obowiązkach.
Mróz, zwłaszcza, gdy zima jest bezśnieżna, stanowi duże zagrożenie dla roślin w ogrodzie. Zadbajmy, by zwłaszcza te wrażliwsze zostały dobrze osłonięte, nie zapominając o roślinach pokojowych i przechowywanych w pomieszczeniach.
drewno

Wycinka drzew

Zieleń wysoka i średnia to bardzo ważny element środowiska. Lasy, kompleksy drzew i krzewów, a także obszary zieleni niskiej mają zdecydowany wpływ na ukształtowanie klimatu. Zasady wycinki poszczególnych egzemplarzy i gatunków podyktowane są surowymi przepisami prawnymi...