Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Oświetlenie wnętrza - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Oświetlenie wnętrza

#1 Gość_Daniel

• Grupa Guests

Napisano 30 sierpień 2011 - 18:10

Hej! Planuję zmianę oświetlenia w swoim domu, stąd wolałem najpierw zapytać Was tutaj Powiedzcie mi jaki sklep polecacie w tej kwestii? Dużo ich jest i nie wiem co wybrać, a nie zawsze najtańszy znaczy najlepszy. Spotkałem na swojej wędrówce po internecie taki sklep: [Bonta.pl]. Czy ktoś miał jakąś styczność z tym sklepem? Wiecie coś na jego temat?

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Zasłony

Karnisz - ważny element dekoracji okien

Karnisz to nie tylko zwykły drążek na którym powieszona jest tkanina. Jest to także atrakcyjny dodatek i oryginalna dekoracja wnętrza, dlatego powinien współgrać z pozostałymi elementami wystroju, dzięki czemu będzie zgrabnym dopełnieniem każdego pomieszczenia.
studnia

Jaka studnia? Czyli własne ujęcie wody na działce budowlanej

Jednym z obowiązków inwestorów zgłaszających dom do odbioru, jest podłączenie do sieci wodociągowej. W przypadku, gdy takiej możliwości nie ma, warto sprawdzić stosunki wodne na działce budowlanej w celu wyznaczenia lokalizacji pod studnię. Jaki rodzaj studni wybrać? Jakie warunki należy spełnić i ile kosztuje wiercenie studni na działce?
Winorośl

Ochrona winorośli

Nie zapominajmy o regularnej ochronie chemicznej winorośli przed chorobami grzybowymi. Przeciwko mączniakowi rzekomemu (Plasmopara viticola), dającemu żółte i brązowe plamy na liściach, powinniśmy stosować opryski ochronne, co 2-3 tygodnie lub po dniach deszczowych. Przeciwko mączniakowi prawdziwemu (Uncinula necator), białemu nalotowi na spodzie liści, opryski profilaktyczne po deszczach. Przeciwko szarej pleśni, zasychaniu liści i gron, oprysk powinniśmy wykonywać przed i po kwitnieniu.
Buk zwyczajny

Motyl zimowy

Piędzik przedzimek (Operophthera brumata L.) to należący do rodziny miernikowcowatych (Geometridae) motyl wielkości od 6 milimetrów w przypadku samic, do 15 w przypadku samców.
Motyl pojawia się w okresie października i grudnia, a pospolity bywa w całym kraju. Zazwyczaj jednak żeruje tam, gdzie graby, buki, brzozy, klony oraz inne drzewa liściaste. Nie gardzi również drzewami owocowymi.
Tulipany

Tulipany

Wyobraźmy sobie wiosenne ogrody i bukiety bez przepięknych tulipanów. Czegoś brak, prawda? Nie zapomnijmy, więc o nich projektując nasz ogród. Wśród wyhodowanych w ciągu dziesiątek lat, kilkunastu tysięcy odmian, z pewnością znajdziemy coś dla siebie. Do wyboru mamy wiele grup, m.in. tulipany pojedyncze wczesne, tulipany pełne wczesne, hybrydy Darwina, papuzie, tulipany liliokształtne, tulipany Triumph.