Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Wyspa kuchenna - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Wyspa kuchenna

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Zabulcia Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 26 sierpień 2011 - 16:36

Co myslicie o wyspie kuchennej origami ? Strzal w dziesiatke czy tandeta? Pytam bo moi klienci
sa nia zainteresowani a ja mam wykonac im projekt.
Napiszcie co o tym myslicie ;-) Z gory dziekuje.
Pozdrawiam

#2 Gość_Katarzyna

• Grupa Guests

Napisano 01 listopad 2011 - 22:58

Myślę, że w bardziej ascetycznym wnętrzu może być strzałem w dziesiątkę, w aranżacjach pełnych wzorów raczej wyglądałoby to kosmicznie. Przyglądałam się i zastanawiałam, czy w tym są jakieś szuflady. Dopiero opis pod zdjęciami mi pomógł ; )
Ja jednak wolę mniej kanciaste wyspy: (http://www.swiatrezydencji.pl/wnetrza/strefy-w-domu/kuchnia-czysta-kuchnia-brudna/kuchnia-czysta-jest-strefa-reprezentacyjna) Też biała, też nietypowa, ale nieco mniej męcząca. Inwestowanie w origami wiąże się nie tylko z odwagą, ale z pewnością, że takie rozwiązanie się nie znudzi.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 02 listopad 2011 - 16:36

Wyspy kuchenne są jak najbardziej ok, mają w sobie coś ciekawego i wprowadzają swoistą nowość do kuchni. Ich minus, to fakt, że wymagają dosyć dużych powierzchni do zagospodarowania. Odnośnie stylu - origami to jak dla mnie lekka przesada, ale zwykle półokrągłe lub kwadratowe jak najbardziej.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryfka Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 14
  • Rejestracja 05-październik 11

Napisano 09 listopad 2011 - 11:39

Myślę, że może się podobać tylko wąskiej grupie ludzi, zdecydowanych czego chcą. Mnie osobiście ta kuchnia raczej ostrasza.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ciri Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 10-listopad 11

Napisano 21 listopad 2011 - 15:40

Hm, rzeczywiście jest to propozycja dla osób o dość specyficznym guście... Sama na pewno bym się na coś takiego nie zdecydowała, wolę przytulne kuchnie. Ale czy tandeta? Może bardziej pasowałoby tu słowo "ekstrawagancja".

#6 Gość_Konrad

• Grupa Guests

Napisano 28 listopad 2011 - 15:28

Mi się bardziej podobają takie:
Dołączona grafika
chociaż kolory mi za bardzo nie odpowiadają wolę ciepłe barwy w kuchni no ale coś w tym stylu... takie jak ja bym chciał musiał by się projektant zająć bo lubie niepowtarzalne, chociaż budżet na to nie pozwala

#7 Gość_AGATA

• Grupa Guests

Napisano 27 luty 2012 - 13:14

Dzień dobry wszystkim, do takiej wyspy polecam gniazdko wpuszczane w blat www.baldai.pl fajna sprawa tylko teraz potrzebuję ja do swojego mieszkania takie samo tylko z podświetleniem czy może ktoś gdzieś widział takie.pozdrawiam

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 27 luty 2012 - 14:57

takie wyspy to raczej w tzw. otwartych kuchniach się sprawdzają

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 2 - Samodzielne funkcje techniczne w budownictwie

Rozdział 2 Prawa budowlanego o samodzielnej funkcji technicznej w budownictwie...
nieruchomości

Agencje nieruchomości po kryzysie – diagnoza i trendy

Nowy rok niósł wiele zmian na rynku nieruchomości. Agencje nieruchomości po kryzysie napotkają na kolejne utrudnienia w odpracowaniu strat. Ustawa deweloperska i niektóre zapisy nowej rekomendacji S, nie przysporzą większej liczby nabywców nieruchomości.
łazienka

Nowoczesne meble łazienkowe 2012

Współczesne aranżacje łazienkowe charakteryzuje doskonała funkcjonalność, wysoka jakość wykończenia, oraz wyjątkowa elegancja. Dzięki przemyślanej aranżacji, przeciętne pomieszczenia łazienkowe nabierają rangi salonów kąpielowych.
paragraf

Rozdział 15 - Użytkowanie instalacji elektrycznej

Rozdział 15 reguluje zasady prawidłowego funkcjonowania oraz sposób użytkowania i konserwacji instalacji elektrycznej...
Choinki

Świąteczna choinka

Święta Bożego Narodzenia niebawem, dlatego warto już pomyśleć o choince, która będzie zdobić nasze mieszkanie. W supermarketach, sezonowych punktach sprzedaży, centrach ogrodniczych oferowane są iglaste drzewka zarówno cięte jak i te w pojemnikach.
Decydując się na cięte drzewko świąteczne musimy przede wszystkim zwrócić uwagę na kształt choinki, barwę igieł oraz na długość czubka. Bożonarodzeniowe drzewko ma być ozdobą naszego domu, dlatego warto wybrać to o symetrycznych gałązkach i błyszczących i zielonych igłach.