Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Wyspa kuchenna - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Wyspa kuchenna

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Zabulcia Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 26 sierpień 2011 - 16:36

Co myslicie o wyspie kuchennej origami ? Strzal w dziesiatke czy tandeta? Pytam bo moi klienci
sa nia zainteresowani a ja mam wykonac im projekt.
Napiszcie co o tym myslicie ;-) Z gory dziekuje.
Pozdrawiam

#2 Gość_Katarzyna

• Grupa Guests

Napisano 01 listopad 2011 - 22:58

Myślę, że w bardziej ascetycznym wnętrzu może być strzałem w dziesiątkę, w aranżacjach pełnych wzorów raczej wyglądałoby to kosmicznie. Przyglądałam się i zastanawiałam, czy w tym są jakieś szuflady. Dopiero opis pod zdjęciami mi pomógł ; )
Ja jednak wolę mniej kanciaste wyspy: (http://www.swiatrezydencji.pl/wnetrza/strefy-w-domu/kuchnia-czysta-kuchnia-brudna/kuchnia-czysta-jest-strefa-reprezentacyjna) Też biała, też nietypowa, ale nieco mniej męcząca. Inwestowanie w origami wiąże się nie tylko z odwagą, ale z pewnością, że takie rozwiązanie się nie znudzi.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 02 listopad 2011 - 16:36

Wyspy kuchenne są jak najbardziej ok, mają w sobie coś ciekawego i wprowadzają swoistą nowość do kuchni. Ich minus, to fakt, że wymagają dosyć dużych powierzchni do zagospodarowania. Odnośnie stylu - origami to jak dla mnie lekka przesada, ale zwykle półokrągłe lub kwadratowe jak najbardziej.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryfka Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 14
  • Rejestracja 05-październik 11

Napisano 09 listopad 2011 - 11:39

Myślę, że może się podobać tylko wąskiej grupie ludzi, zdecydowanych czego chcą. Mnie osobiście ta kuchnia raczej ostrasza.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ciri Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 10-listopad 11

Napisano 21 listopad 2011 - 15:40

Hm, rzeczywiście jest to propozycja dla osób o dość specyficznym guście... Sama na pewno bym się na coś takiego nie zdecydowała, wolę przytulne kuchnie. Ale czy tandeta? Może bardziej pasowałoby tu słowo "ekstrawagancja".

#6 Gość_Konrad

• Grupa Guests

Napisano 28 listopad 2011 - 15:28

Mi się bardziej podobają takie:
Dołączona grafika
chociaż kolory mi za bardzo nie odpowiadają wolę ciepłe barwy w kuchni no ale coś w tym stylu... takie jak ja bym chciał musiał by się projektant zająć bo lubie niepowtarzalne, chociaż budżet na to nie pozwala

#7 Gość_AGATA

• Grupa Guests

Napisano 27 luty 2012 - 13:14

Dzień dobry wszystkim, do takiej wyspy polecam gniazdko wpuszczane w blat www.baldai.pl fajna sprawa tylko teraz potrzebuję ja do swojego mieszkania takie samo tylko z podświetleniem czy może ktoś gdzieś widział takie.pozdrawiam

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 27 luty 2012 - 14:57

takie wyspy to raczej w tzw. otwartych kuchniach się sprawdzają

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Smoczkowiec

Uprawa i pielęgnacja smoczkowca

Smoczkowiec to roślina należąca do rodziny Solanaceae, pochodzi z Ameryki Południowej (Peru, Chile), jest wiele jej odmian. Ma bardzo dekoracyjne, pomarańczowo żółte owoce w kształcie smoczków na butelki. Pozostają one długo na roślinie, ale nie są jadalne. Smoczkowiec dorasta do 1,5m wysokości, można go dowolnie formować za pomocą cięcia. Doskonała, dekoracyjna roślina doniczkowa, pojemnikowa.
Idealnie płaski trawnik

Pędraki

Pędraki to larwy chrabąszczy - dużych, czarnogłowych, osłoniętych chitynową, brunatną pokrywą owadów. Chrabąszcze zna niemal każdy. Ich żyjące w ziemi larwy wciąż jednak budzą uzasadniony wstręt. Białożółte, grube, wygięte, osiągające długość nawet do 6 centymetrów, żyjące na głębokości nawet 1 metra. Do prawidłowego rozwoju pędraki muszą mieć stanowisko suche i o południowo zachodniej wystawie.
budowa domu

Wybór technologii budowy domu

Wybór technologii budowy domu dotyczy przede wszystkim wykonania konstrukcji nośnej i ścian zewnętrznych. Wciąż najwięcej domów powstaje w technologii tradycyjnej, murowanej. Warto wiedzieć, że odmiany dzisiejszej cegły, bloczków i pustaków znacznie różnią się od materiałów z których budowali nasi dziadkowie, a alternatywne metody pozwalają na wybudowanie domu szybciej i taniej.
Pobielony pień drzewa owocowego

Bielenie drzew i krzewów owocowych

Zdarzają się zimy ciepłe, pełne deszczów, pluch i błota, zdarzają się jednak również zimy ostre, powodujące przemarzanie roślin sadowniczych. Zewnętrznymi, łatwo dostrzegalnymi przez nas objawami uszkodzeń mrozowych są przemarznięcia konarów, pionowe pęknięcia pni i rany zgorzelinowe, powstające przede wszystkim po okresowym ociepleniu i rozhartowaniu zewnętrznych tkanek kory i drewna.
Sprzyjające warunki do powstawania takich ran występują najczęściej w styczniu i lutym, gdy w słoneczne dni pnie drzew i grubsze konary silnie nagrzewają się, a nocą podczas gwałtownego spadku temperatury pobudzone do życia tkanki przemarzają.
Powstawaniu uszkodzeń mrozowych na pniach i nasadach konarów drzew owocowych możemy zapobiec, bieląc je.
wtyczka

Energooszczędny sprzęt AGD

Czy wiesz, że odpowiedni dobór sprzętu AGD, pozwala zaoszczędzić mnóstwo energii? Trudno wyobrazić sobie prowadzenie domu bez pomocy sprzętów elektrycznych. Nie oznacza to jednak, że muszą kosztować majątek w miesięcznym rozrachunku. Jakie urządzenia pochłaniają najwięcej energii elektrycznej? Jak wybrać energooszczędny sprzęt AGD? Na co zwrócić uwagę?