Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: działka budowlana i kontener mieszkalny - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

działka budowlana i kontener mieszkalny

#1 Gość_Marek

• Grupa Guests

Napisano 31 lipiec 2011 - 12:55

witam
potrzebuje porady an temat prawa budowlanego...
mam działkę budowlana z domem, i planuje postawić obok domu kontenery mieszkalne i sprzedawać w nich mieszkania...
chciałbym się dowiedzieć jak wygląda to z strony prawnej... kontener nie potrzebuje pozwolenia na budowę ponieważ nie jest na stale połączony z ziemia, czy mogę sprzedać taki obiekt i kupujący dostanie na niego meldunek? mój numer domu to 135 wiec czy mogę nadać na mieszkania adresy 135B/1 135B/2 itd?

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Pomieszczenie gospodarcze

Pomieszczenie gospodarcze

Pomieszczenie gospodarcze w domu jest miejscem, które w znaczny sposób ułatwia codzienne życie domowe. To swoiste zaplecze domu ułatwi nam przechowywanie rzeczy w przypadku, gdy nie mamy strychu czy piwnicy. Wybierając projekt domu należy zwrócić uwagę na to czy przewidziano miejsce na takie pomieszczenie techniczne, ponieważ to właśnie w nim będą znajdować się mało atrakcyjne, aczkolwiek niezbędne w codziennym życiu przedmioty.
logo_StudioRut

Studio Rut

Studio Rut istnieje od 74 lat. Opracowane i zrealizowane projekty domów są owocem długoletnich doświadczeń właściciela firmy Pana Rutkowskiego.
Domowe spa   sauna

Domowe spa - sauna

Każdemu z nas należy się chwila wytchnienia od otaczającej nas codzienności. Żyjemy w ciągłym biegu i na wysokich obrotach. Porę na zasłużony odpoczynek znajdujemy z reguły w czasie utęsknionego urlopu. Modnym sposobem na relaks z wyższej półki jest zafundowanie sobie odpoczynku w salonie spa. Spa, czyli terapia wodą znana jest już od wieków. Jej dobroczynny wpływ zarówno na ciało jak i duszę, sprzyja relaksowi, poprawie samopoczucia i regeneracji. Luksusowe salony spa oferują nam szeroką gamę zabiegów.
Difenbachia

Difenbachia

Difenbachia jest tropikalną rośliną pochodzącą z Brazylii. Nazwa pochodzi od cesarskiego ogrodnika, który uprawiał ją na Wiedeńskim dworze. Ze względu na jej prostą uprawę, należy do popularnych roślin doniczkowych goszczących w naszym domu. Warto wiedzieć, że liście i łodyga tej rośliny zawiera strychninę, która jest niebezpieczną trucizną. Należy o tym pamiętać szczególnie, gdy w domu będą miały z nia kontakt małe dzieci.
Budowa Stadionu Legii w Warszawie

Inżynieria i budownictwo

Ostatnie lata pokazują, że wraz z rozwojem naszej gospodarki, branżą, która najbardziej wyewoluowała jest budownictwo. Nic więc dziwnego, że z roku na rok kierunek inżynieria i budownictwo cieszy się niesłabnącym powodzeniem. Większość studentów już na czwartym - piątym roku pracuje w zawodzie. Kontynuują to również po studiach, zdobywają uprawnienia budowlane, co przekłada się na podwyższenie standardu ich życia.