Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: pomocy - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

pomocy

#1 Gość_tomek

• Grupa Guests

Ikona postu  Napisano 10 styczeń 2010 - 22:14

Hej mam problem z konstrukcją dachu na nowy garaż , chodzi mi o to czy ktoś kto sie na tym zna zechciał zerknąć na moje plany i mi coś doradzić. :)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 11 styczeń 2010 - 11:18

hmm..
Parę osób by pewnie pomogło, ale ... tu potrzebne są uprawnienia, żeby takiej porady udzielić :/. Możesz wrzucić jakiegoś Jpg'a na forum i zadac pytanie i pewnie z 5 osób da ci rady, ale Żadna z nich chyba nie weźmie za nie odpowiedzialności.

Mi przy prostych konstrukcjach drewnianych (typu właśnie wiata), pomagała najbardziej wiedza doświadczonego cieśli - poprawił z polowe rozwiązań z rysunków i moim skromnym zdaniem na korzyśc zarówno estetyczną jak i wytrzymałościową.

Ale trudno deliberowac jak nie wiadomo o co chodzi ;)

#3 Gość_tomek

• Grupa Guests

Napisano 11 styczeń 2010 - 20:40

Wyświetl postUżytkownik mrtn dnia 11 styczeń 2010 - 11:18 napisał

hmm..
Parę osób by pewnie pomogło, ale ... tu potrzebne są uprawnienia, żeby takiej porady udzielić :/. Możesz wrzucić jakiegoś Jpg'a na forum i zadac pytanie i pewnie z 5 osób da ci rady, ale Żadna z nich chyba nie weźmie za nie odpowiedzialności.

Mi przy prostych konstrukcjach drewnianych (typu właśnie wiata), pomagała najbardziej wiedza doświadczonego cieśli - poprawił z polowe rozwiązań z rysunków i moim skromnym zdaniem na korzyśc zarówno estetyczną jak i wytrzymałościową.

Ale trudno deliberowac jak nie wiadomo o co chodzi ;)

Dzięki za szybki odzew postaram się jak najszybciej wrzucić screena. :)

#4 Gość_tomek

• Grupa Guests

Napisano 12 styczeń 2010 - 21:47

Posłuchalem Twojej rady mrtn i znalazłem cieślę który mi pomógł dopracować plany,myślę że wyjdzie to bardzo fajnie. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie,pozdrawiam,narka :D

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 13:59

Ale nie dałeś żądnego planu do oceny.. A szkoda bo może znaleźlibyśmy jakieś dobre rozwiązanie. Jeżeli będziesz miał czas to wrzuć zdjęcie gotowego dachu.

Pozdrawiam JMD.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pawkow113 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 02-grudzień 10

Napisano 20 grudzień 2010 - 20:38

Racja, wrzuć fotkę. Rzucić okiem nigdy nie zaszkodzi : )

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 05 grudzień 2011 - 14:53

dom_17 przestań spamować i reklamować ta strone
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
wiatraki

Technologie ekologiczne w budownictwie

Edukacja ekologiczna buduje świadomość społeczeństwa, które przykłada coraz większą wagę do jakości produktów i technologii wdrażanych na rynek. Wykorzystanie odnawialnych źródeł energii do zasilania gospodarstwa domowego i budowanie z ekologicznych materiałów od wielu lat jest propagowane, modne … i drogie.
Jagoda kamczacka

Jagoda kamczacka (suchodrzew jadalny)

Jagoda kamczacka (Lonicera coerulea var. kamtschatica Sevast.) znana jest także jako suchodrzew jadalny lub suchodrzew siny. Jest to długowieczny krzew owocowy, o kulistym, zwartym pokroju, żyjącym do 35 lat, osiągającym 1,5-2m wysokości. Jagoda kamczacka uprawiana jest w Rosji, Chinach, i Japonii. Sprzyjający jest także klimat północnej Europy.
Fototapety do salonu

Fototapety do salonu

Salon wyjątkowym i najbardziej reprezentatywnym miejscem w naszym domu. To właśnie w tym pomieszczeniu przyjmujemy gości, spędzamy czas z rodziną czy odpoczywamy po pracy. Wystrój pokoju dziennego nierzadko dyktowany jest przez panujące trendy, które dotyczą nie tylko mebli i dodatków, ale często także dekoracji ściennych.
grill

Wiosenne grillowanie czas zacząć!

Piękna pogoda zachęca do spędzania czasu w ogrodzie, nawet wtedy, gdy czeka nas mnóstwo czynności porządkowych po zimie. Kiedy ogród rozkwitnie mnóstwem kolorowych kwiatów, a drzewa i trawnik zazielenią się, nadejdzie czas na upragniony relaks i długie wieczory przy grillu.
salon

Meble stylowe

Urządzanie wnętrz w wybranym stylu wymaga zastosowania symboli, kolorów, dekoracji i umeblowania, odpowiadającym danej epoce. Obecnie, meble stylowe stanowią jedynie uzupełnienie, bądź akcent nowoczesnej aranżacji.