Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Malowanie grzejników - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Malowanie grzejników

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96
  • Rejestracja 26-lipiec 11

Napisano 26 lipiec 2011 - 14:51

nurtuje mnie jedna rzecz, czy grzejniki mogę malować farbą?
jak to kobieta, czesto zmieniam zdanie, w kwestii wystroju i kolorow wnetrz. dlatego czy jest taka opcja by zmieniac kolor grzejnika malujac go farba?
jesli tak to jakie farby polecacie?:>

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 27 lipiec 2011 - 09:40

Wyświetl postUżytkownik Annabella dnia 26 lipiec 2011 - 14:51 napisał

nurtuje mnie jedna rzecz, czy grzejniki mogę malować farbą?
jak to kobieta, czesto zmieniam zdanie, w kwestii wystroju i kolorow wnetrz. dlatego czy jest taka opcja by zmieniac kolor grzejnika malujac go farba?
jesli tak to jakie farby polecacie?:>

a czemu nie? no chromowanych raczej nie pomalujesz, ale takie zwykłe płytowe, czy szczebelkowe, to śmiało, moi rodzice malowali swoje stare;)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 28 lipiec 2011 - 09:16

Wyświetl postUżytkownik czerwone_szpilki dnia 27 lipiec 2011 - 09:40 napisał

a czemu nie? no chromowanych raczej nie pomalujesz, ale takie zwykłe płytowe, czy szczebelkowe, to śmiało, moi rodzice malowali swoje stare;)

no ja mam zwykłe szczebelki w łazience, bo tam chce pomalować, to super, ze można, a jakaś specjalna farba do tego? teraz nie mamy sezonu grzewczego i chcialabym pomalowac, ale boje sie, ze jak beda grzać, to mi ta farba odpadnie-a teraz np jest mi zimno czesto w domu, bo piękną mamy jesień tego lata;D

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 28 lipiec 2011 - 09:26

w innym wątku pisałaś, ze chcesz wymienić grzejnik w łazience, a w tym, ze go pomalować, czegoś tu nie rozumiem...

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 28 lipiec 2011 - 09:43

bo moja droga jeszcze się zastanawiam i szukam inspiracji i nie wiem co lepsze, pomalować stary grzejnik, czy wymienić go na nowy

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 28 lipiec 2011 - 09:54

rozumiem;]...jesli chcesz je malować, to moi rodzice malowali farbami z Fluggera, bo wydajne są, zapytasz w sklepie ich, która do grzejników i Ci powiedzą, no i kolorów masz miliardy heheheh...a co do grzejnika, to zalezy ile lat ma ten Twoj obecny i jak sie sprawuje, bo jak rzeczywiscie jest do d***, to moze lepiej go wymienic na nowy?

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 28 lipiec 2011 - 11:48

o to świetnie, w koncu konkretna informacja;)...to, ze wymienię grzejnik w łazience, nie zmienia faktu, ze pozostałe pewnie pomaluję, bo niestety obecnie stać mnie na wymianę tylko jednego, także w łazience bedzie nowy, ale w kuchni i dwóch pokojach pewnie pomaluję;)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 30 lipiec 2011 - 17:10

masz specjalne farby, którymi możesz metale kryć. Więc nie powinno być problemów. Na pewno ci w sklepie poradzą.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 31 lipiec 2011 - 14:06

aha, czyli co do farb nie mam się, co martwić...przejdę się do tego Fluggera i zobaczę, bo jak sprawdzałam u nich na stronie, to niedaleko mam do ich sklepu...co do grzejnika, to ciężka sprawa, bo jestem w czarnej dziurze, nie wiem na co zwracac uwage, jaki kupic..

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Hardcorowy+Koksu Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 47
  • Rejestracja 17-czerwiec 11

Napisano 31 lipiec 2011 - 14:29

znajdziesz coś, na pewno musisz sie tylko dobrz porozglądać, zwracaj uwagę nie tylko na to, jak grzejnik wygląda, ale tez jak jest wydajny i w jakim czasie jest w stanie ogrzać Ci pomieszczenie...wszystkie nadprogramowe koszty ogrzewanie nie wynikaja, z winny grzejników, ale przede wszystkim z nieoszczednego ich uzytkowania, bo po co np mają grzać, gdy nikogo nie ma w domu?

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 31 lipiec 2011 - 15:15

no dokładnie, a co do farby, to jak już pomalujesz, to daj znać ,jak wyszło, a teraz skupimy się, na tym, zeby Ci pomóc z tym grzejnikiem;) tylko powiedz, czego oczekujesz?

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 31 lipiec 2011 - 16:01

chce zeby dobrze grzal ale i dobrze wygladał, no ale zeby tez bylo wiadomo ze to grzejnik, wiec bez zbednych udziwnien;]...co do farby, to kupie i pomaluję dopytam sie jeszcze w sklepie

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 31 lipiec 2011 - 22:54

ale po co malować grzejnik, jeżeli jest możliwość, że go będziesz wymieniała za jakiś czas? Teraz te grzejniki nie są aż takie drogie więc jak masz akurat na to kasę to wymień i tyle.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 01 sierpień 2011 - 11:53

jakbys przeczytal dokladnie to co pisze to bys wiedzial, ze stac mnie w tym momencie na jeden, maksymalnie dwa grzejniki. reszte chce pomalowac, zeby je w pozniejszym czasie pomalowac, bo farba jest tansza niz grzejniki :]

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 07 sierpień 2011 - 21:39

ok, przeoczyłem to:)

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 09 sierpień 2011 - 18:14

nie no nie ma problemu, to jak może Ty mi coś doradzisz dawid.r?

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 10 sierpień 2011 - 09:53

dawid zamilkł, ja jak cos mam grzejniki z terma technologie, bardzo solidne i chwalę je sobie, a przy okazji ceny Cię nie zjedzą...a co do farby do grzejników, to chyba wszedzie mają farby do takich powerzchni, u mnie ze dwa razy moi rodzice malowali sobie grzejniki opłytowe, jak nie zapomnę to zapytam skąd mieli farby;)

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Renata1982 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 62
  • Rejestracja 10-sierpień 11

Napisano 10 sierpień 2011 - 10:25

witam,
ja z kolei chcialabym wymienic grzejniki w calym mieszkaniu, szykuje sie generalny remont niestety.. tylko zastanawiam sie czy znajde gdzies cos takiego jak grzeniki dekoracyjne?! :) maja grzac ale i przy okazji ladnie wygladac. nie wiecie czy jakas firma ma cos takiego w swojej ofercie? :)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 02 wrzesień 2011 - 11:05

czytaj posty wyzej Renata, poszukaj na stronie terma tech. jesli chodzi Ci o eleganckie stylowe grzejniki, ale grzejniki, a nie jakies w kształcie gitary czy kwatka

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 07 wrzesień 2011 - 15:05

ja juz przegladalam ich oferte i przyznam ze imponujaca, maja tam licznik cen, to sobie wyliczalam i ceny tez ok, w granicach moich możliwości;)

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Owoce żurawiny

Przepyszna i zdrowa żurawina

Żurawina jest niewielką krzewinką, która należy do rodziny wrzosowatych (Ericacaea). Owoce tej rośliny są kwaśne, mało smaczne owoce, nie nadające się do spożycia w stanie świeżym. Dopiero po przetworzeniu stają się smakowite. Żurawina należy do czołówki roślin o udowodnionych właściwościach prozdrowotnych.
malina

Kistnik malinowiec

Kistnik malinowiec (Byturus tomentosus) to niewielki, ciemnobrązowy chrząszcz wyjadający pąki kwiatowe na krzewach malin.
Zaobserwowane przez nas robaczywe owoce malin, zasychające i brązowiejące przy szypułce kwiaty oraz żerujące na dnie kwiatowym larwy powinny upewnić nas, iż nasze malinowe krzewy zaatakował kistnik.
izolacje cieplne

Docieplamy dom

Dom kojarzy się przede wszystkim z ciepłem. A ciepło domowe kojarzy się każdemu inaczej. Dla jednego to będą przytulne wnętrza, dla innego ładne kolory ścian, a jeszcze dla innego firanki zawieszone w oknach i mama czekająca z domowym obiadem. Jednak bez tego ciepła rozumianego w dosłownym znaczeniu cała reszta jest tylko mało znaczącym dodatkiem. Bo co to za przyjemność siedzieć w najpiękniejszym wnętrzu, z najładniej pomalowanymi ścianami kiedy jest nam zimno.
Jeżeli podczas budowy domu nie pomyśleliśmy o tym, warto jak najszybciej docieplić swój dom.
Ogrodowe oczko

Mieszkańcy oczka wodnego

Ryby w oczku wodnym mogą być źródłem zarówno wielu radości, jak i masy kłopotów. Urządzając oczko, już na samym początku powinniśmy wybrać właściwe gatunki i ilość ryb. Tylko właściwie pielęgnowane ryby będą dobrze czuły się w naszym oczku, a my wraz z nimi. W zbiorniku w którym zdecydowaliśmy się utrzymywać ryby, znacznie trudniej utrzymać jest bowiem równowagę biologiczną, zwłaszcza przy zbyt gęstej ich obsadzie.
Rośliny w ozdobnych donicach

Zieleń w pojemnikach

Rośliny w donicach stanowią doskonały pomysł na udekorowanie naszych okien, tarasów czy balkonów. Dobierając odpowiednie osłony na kwiaty, można ciekawie ozdobić zarówno wnętrze naszego mieszkania jak i ogrodowy kącik wypoczynkowy. Dodatkowo rośliny w pojemnikach bardzo łatwo przestawiać, co umożliwia nam łatwą zmianę kompozycji, eksponując je wtedy, gdy najładniej kwitną.