Nie wiem do jakiego stylu mogę zaliczyć moje mebelki, ale kupiłam sobie coś takiego https://www.facebook...type=1&theater. Chyba coś pomiędzy minimalizmem a stylem nowoczesnym :)
Jednym z obowiązków inwestorów zgłaszających dom do odbioru, jest podłączenie do sieci wodociągowej. W przypadku, gdy takiej możliwości nie ma, warto sprawdzić stosunki wodne na działce budowlanej w celu wyznaczenia lokalizacji pod studnię. Jaki rodzaj studni wybrać? Jakie warunki należy spełnić i ile kosztuje wiercenie studni na działce?
Miejsce zabaw dla dzieci, łącznik pomiędzy częściami kompozycji ogrodowej, oaza zieleni - trawnik może być wszystkim z osobna lub równocześnie. Ciesząc nasze oczy będzie wymaga jednak od nas pielęgnacji. Ładniejszy i trwalszy będzie tylko dzięki naszej ciężkiej pracy. Siew, dobór mieszanek, czyszczenie, utrzymywanie krawędzi, strzyżenie. Rutynowe zabiegi to podstawa. Nie powinniśmy jednak zapomnieć o okazjonalnych, często zapominanych czynnościach.
Aby odpowiednio zabezpieczyć nasz dom przed złodziejem, prócz solidnych drzwi wejściowych, warto wybrać odpowiednie zabezpieczenia okien oraz balkonu. Warto pamiętać, że nawet najlepsze drzwi i okna nie uchronią przed włamaniem. Zwykłe okucia okienne bardzo łatwo sforsować. Dlatego też, jeżeli zastosujemy kilka dodatkowych zabezpieczeń do okien, z pewnością okna oraz drzwi będą trudniejsza barierą do pokonania.
Meble antyczne są doskonałym dopełnieniem stylowych i eleganckich wnętrz. Stare bogato zdobione szafy czy sofy będą doskonale komponowały się w eleganckich salonach, sypialniach, bibliotekach, jadalniach oraz kuchniach. Nie są to tylko ciężkie kredensy, wielkie szafy czy masywne stoły i toaletki, ale także lustra, dzieła sztuki, lampy czy stare zegary.