W moim mieszkaniu jest bardzo mały balkon (100cm/45cm). Widzę możliwość powiększenia go, kosztem pokoju, bez straty powierzchni użytkowej mieszkania. Miało by to polegać na przesunięciu/cofnięciu drzwi balkonowych, podwójnych, o grubość muru (stare budownictwo), w głąb pokoju. Pokój na tym nijak nie traci (jedynie niszę, w żaden sposób nie użytkowaną), a balkon zyskuje 40cm szerokości na metrze długości. Proszę uprzejmie mnie oświecić czy takie przedsięwzięcie wymaga pozwoleń. Jeśli tak, jakich instytucji? Czy to w ogóle jest możliwe?
Strona 1 z 1
Mam pytanie z gatunku: "RATUNKU"
Napisano 28 listopad 2011 - 23:27
przede wszystkim spoldzielnia, nawet gdy zostaje obecne okno to zmieniasz jego polozenie, moga nie zauwazyc, moga rowniez zyczliwi sOmsiedzi zglosic a wtedy kara. Raczej ciezko bedzie bo u nas to ciemnogrod i kazda pierdolke zalatwiac trzeba osobiscie z wielka laska (domofon ostatnimi czasy) wiec licz sie z odmowa!
#4 Gość_Stefan
Napisano 17 kwiecień 2012 - 17:08
Daj spokój i nawet nie wspominaj nic w spółdzielni. Jak się zapytasz to dopiero wpakujesz się w kłopoty. Będą Ci kazali zrobić projekt, załatwić pozwolenie, przedstawić wizualizację itp. Nigdy tego nie załatwisz.
Stefan z Lotnisko Wrocław Parking Lotnisko Wrocław
Stefan z Lotnisko Wrocław Parking Lotnisko Wrocław
Napisano 26 kwiecień 2012 - 11:02
ja myślę, że powinnas iść do spółdzielni, bo nigdy nie wiesz, czy ktoś coś komus nie powie i wtedy dopiero będą jaja.
Napisano 04 maj 2012 - 08:27
Pewnie, uzyskasz odpowiedz i masz problem z głowy, bo jak jakiś "życzliwy sąsiad" doniesie to dopiero będziesz miała problem.
Napisano 09 maj 2012 - 11:46
Dokładnie pierw siup do spółdzielni a potem możesz myśleć nad ewentualną przeróbką. Możesz też zrobić na własną rękę ale czy żaden sąsiad na ciebie nie doniesie i złoży skargę że coś mu nie pasuje no to masz wtedy kłopot... Idź do spółdzielni i podziel się tym co ci powiedzieli.
#8 Gość_Markus
Napisano 14 maj 2012 - 13:27
Ludzie co Wy tak z tymi spółdzielniami ?
Jak się gość wychyli to może zapomnieć o swoim pomyśle.
Markus z Lotnisko Wrocław Parking Lotnisko Wrocław
Jak się gość wychyli to może zapomnieć o swoim pomyśle.
Markus z Lotnisko Wrocław Parking Lotnisko Wrocław
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie